Şimdi Ara

USBde Elektrik Var Ama Cihazları Tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 yıldır Aopen xCube Kasa (EY65 modeli - i865 chipset) kullanıyorum.

Biri önde diğeri arkada olmak üzere 2 USB slotumda tahminen 2-3 yıl önce bir sorun çıktı.

Tembelliktendir servise götürme ihtiyacı hissetmedim. Kalan 2 USB bana yeter diye düşündüm.
    Bugün aktif kullanmam gereken USB cihaz sayısı 2 yi geçince bu soruna eğilmek istedim.

Şöyle bir sorun var ki,

Birşey taktığınızda görüyorsunuz ki çalıştırmayan bu slotlarda, elektirik akımı mevcut.
    Örneğin USB Hub'ı bağladığımda hub'ın ışıkları yanıyor, ancak cihazları windows tanımıyor.

Harici harddiskler vs gibi cihazlarda usb çoklayıcılarla da çalışmayınca, anlayacağınız bu iki çalışmayan usb slotunu çalışır hale getirmem gerekiyor.

-Kabloları söküp taktım.
    -BIOStaki ayarlara baktım. (ilgili birşey görünmüyor)
    -Üretici firmanın sitesini inceledim, benzer bir sorunla gelmiş olan birine tarif ettikleri: bir jumper ile CMOS u sil demişler.. ne dersiniz pek güvenemedim?

Önerilerinizi bekliyorum.

teşekkürlerimle,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 24 Ocak 2009; 0:00:47 >

• Anakart üzerinde hiçbir jumper ellemeden usb kaybettiysen, ciddi bir sorun vardır.Bu süre zarfında illaki yeni windows kurmuşundur heralde.Formattan sonra tüm portlar tanınmadıysa başka bir problem vardır.Mesela biri usb kabin çıkışına bağlı usb kablolarını sırasını yanlış yerleştirdi.Yada bios default ayarlarda değil.
  • hmm.. biraz detaylandırayım.

Usbler ilk aldığımda çalışıyorlardı. Bir zaman sonra hiçbir donanımsal oynama yapmadığım halde 2 usb yi kaybettim :)

Windowsta da, bilgisayar açılırken de birsürü usb listeliyor ancak bunlardan ikisini kullanıyorum sanıyorum.

BIOS u setuptan default edince de değişmiyor durum.

Kasanın içi oldukça sıkı düzen yerleştirilmiş.. Şu sıralar Istanbulda olmadığım için, bir de güvensizlikten belki buradaki bilgisayar servislerine göstermeyi düşünmüyorum.

belki elimden birşey gelir diye bir ümit benimki..
  • arkadsım aynı sorun bende de var yenı aldım on paneldekı usb tı bır kere kullandım ne zman kı aletı cıkardım bır daha o usb calısmadı ama yanındakı calısıyo.soktum taktım wındows formatlandı ama yemıyo yınede calısmıyo bılen varsa yardım ederse cok sevınırım
  • usb panel data kablosunu değişmeniz mümkünse değiştirin.. gerçi arka paneldeki anakarta entegreli hublar da mı çalışmıyor ? eğer öyleyse cmos resetleyin anakart üzerindeki jumperdan korkmayın problem olmaz.. bir de eğer yeniden sistem hiç kurmadıysanız görev yöneticisinden bütün usb denetleyicileri kaldırın ve sistemi yeniden başlatın.. eğer anakartta sorun yoksa bütün usb hublar ve ana denetleyici sürücüleri otomatikman yüklenecektir ve windows tanıyacaktır..
  • Ön paneldeki 1 tane ve arkadaki (entegre) 1 tane çalışmıyor bende..
    kablodan olabileceğini düşündüm ancak arkadakinin çalışmamasına bir anlam veremedim.

yıllardır defalarca format atıp windows kurdum ancak usbler bir gitti pir gittiler :)

bu arada jumperla cmos a reset atınca neler değişiyor ?

biostaki ayarları kenara not ediyim.. jumperla resetlersem faydası olur diyorsanız ben şunu bir deneyeyim :)

konuya katılan herkesin ilgisine ayrıca teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 25 Ocak 2009; 3:31:41 >
  • geçen sene servislerin dahi gözemediği bir olay geldi bakıma aynı vaka
    usb ler in data ucları saseye kısadevre yapmış ...pc nın usb portları çalışmıyor pc açıldığı gib bazen reset ATIYOR SAÇMALAMIŞ DURUMDAYDI

kısadevreyi çözünce kendine geldi belki zorlama vs gibi durumlardan dolayı böyle bişi olmuş olablir kaliteli bir ışıkta dikkatlice gözgezdirin derim bi usb lerin içine ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • --------------------------------------------------------------------------------
    Öncelikle USBr17; nin BIOS r17;ta etkinleştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde USB-PCI kartınız olsa bile, bu bağlantı türünün çalışmasını bekleyemezsiniz. USB ile ilgili ayarlar genellikle r0;Peripherialsr1; veya r0;Intergrated Peripheralsr1; başlıkları altında bulunur.

Kendi enerjisine sahip olmayan USB aygıtları, doğrudan takılı oldukları zaman elektriği bilgisayar üzerinden çekerler ve bu bir sorun oluşturmaz. Ancak USB Hubları daha pasiftir. Bilgisayar ve USB aygıtları arasında köprü oluşturan bu aygıtlar, bazı durumlarda çalışmayabilirler. Bu durumda aygıtların yerlerini değiştirerek çalışıp çalışmayacaklarını kontrol etmelisiniz.

• simdi on paneldekı ıkı usb den calısmayanı ne zamn bır donanım taksam bana su ıletıyı verıyor lımıtlerı asan guc yuklemesı.cmos nedır nasıl yapılır bırde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.