merhabalar, kasamın önünde 2 usb 2 usb 3 portu var. usb 3ler win10a geçerken birden devre dışı kaldı. mouse bağlıyorum lazer ışığı yanmıyor flash bağlıyorum okumuyor telefon şarj etmiyor vs vs. tamamen devre ışı yani. sonra anakartımın destek verdiğini öğrendim ein10a ve 8.1e geri düşürdüm. ama halan daha aynı problem devam ediyor etkinleştiremiyorum. aygıt yöneticisinden devre dışı yapıp etkinleştirdim vs. ama olmadı yardımlarınızı rica edeceğim.. 8.1 için olan drivarını tekrar kurdum anakartın usb 3 için olan.. kafayı yiyeceğim :) teşekkürler..
powerprensP
kullanıcısına yanıt
Anakartınızın marka ve modelini bir yazın. Biosuna girip usb ile ilgili ayarları bir kontrol edin. Windows 10 güncellemesi ile bios'da bir takım değişiklikler olmuş olabilir zor ihtimal ama bakmakta fayda. Usb 3 portlarınız bios'dan devre dışı kalmış olabilir
Kolay Gelsin.
powerprensP
kullanıcısına yanıt
Doğru driveri indirdiğinizden emin olun, eğer yine olmuyorsa aygıt yöneticisinde usb ye sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra donanım kimliklerine geçin, ordaki kodu google a yazıp uygun driveri bulabilirsin.
anakart modelim: asus h61m-pro biosta özellikle usb 3 ile ilgili bişey bulamadım ama tüm usblerin listesini buldum hepsi enable deydi yani aktif görünüyor. dediğini yaptım doğru drivarı indirdiğime eminim.. asusun kendi sitesindeki drivarı indirdim çünkü diğer tüm drivarlar çalıştı britek bu uyuzluk yapıyor :)
windows 10 da çok sorun oluyor her bakımdan eger kasanın ön panel usb kabloları anakart ile dogru baglandı ise yazılımsaldır dostum. çalışıyor iken 10 a geçtinden sonra kesti ise çalışmayı anakartı asus sistesinden arat yonga setini usb ws. cipset hepsini kur çalışırsa senindir çalışmassa geç 8.1 e 10 kullanılacaqk gibi degil illaki sıkıntı yapar benden tavsiye
powerprensP
kullanıcısına yanıt
O zaman arkadaşım sıfır bir windows kurulumu yapmayı deneyebilirsin. İlk windows 10 yükseltmesi yapıp sonra windows 8.1'e geri dönmüşsün. Bu arada sürücülerde bir sıkıntı çıkmış gibi duruyor ve eski yeni sürücülerde bir çakışma olabilir yani etkisi devam ediyor olabilir. Temiz bir format ile sorunun çözülebilir.
Kolay Gelsin.
hocam iyi güzelde 8.1e formatla düşürdüm zaten :) c diskini 0 ladım yani d duruyor sadece. c yi formatlayarak düşürdüm :D geri yükle diyerek değil
Tesadüf mü bilmiyorum ama o zaman ön usb girişlerine gelen kabloları bir kontrol edin. Usb 3 ayrı ise usb üç anakart giriş kablosunu çıkartın. Kabloyu iyice gözden geçirdikten sonra birazda eğip büktükten sonra yerine takın. O sırada eğer kasa içinden usb 3 ön taraftaki devreleri görebiliyorsanız devreleri kontrol edin. Yanma siyahlık vs... var mı diye.
Yanma vs... yok ise kontrol ettiğiniz kabloyu yeniden takıp bilgisayarınızı başlatın. Ve usb 3 girişlerini kontrol edin. Anakart üzerindeki usb 3 ile ilgili devrenin yani alakalı microçipin bozulmuş olma ihtimali de var tabi. Benim anakart üzerindeki usb 2 ile ilgili devre bozulmuş idi usb 2 noktalarına bir şey taktığımda belli belirsiz aralıklar ile kopup tekrar bağlanma sorunu yaşıyordum ama usb 3 çıkışlarında böyle bir sorunum yoktu. Asus'sun teknik servisine durumu en ince ayrıntısına kadar anlattım. Onlar da anakartta ilgili devrenin bozuk olduğunu tespit ettikten sonra değiştirdiler ve anakartımdaki usb 2 girişleri normal hale döndü.
Kolay Gelsin.
peki bir ücret talep ettiler mi ? ve anakartın geliş süresi ne kadardı acaba ? 1 ay falanmı yoksa 1 haftagibi bir süremiydi bilglendirme için teşekkürler kasayı bir söküp bakacağım
powerprensP
kullanıcısına yanıt
Benim anakartın garantisi devam ediyordu. Hiçbir ücret alınmadı.
Anakartımı ümraniye vatandan almıştım. Direkt gidip oraya verecektim. Ümraniye vatandaki eleman abi bize verirsen işlemin uzun sürer. Çünkü bizde arızalı ürünleri ilk önce başka bir vatan şubesinde topluyor ondan sonrada teknik servisine yolluyoruz. Teknik servisin yeri mecidiköyde dedi. Gidip kendin verip alırsan daha kısa sürer dedi. Bende kendim gidip teknik servise götürdüm. 7 gün içinde sorunu tespit edip gelip almamı söylediler. Hatta servise vermeden önce bana siteleri üzerinden anakartımın durumunu takip edebileceğim bir hesap açtılar. Her gün anakartımı sitelerinden kontrol ettim. Yapılan testler sonuçları, arıza tespiti ve parça değişimini siteden takip ettim. Sonunda da çıkışa hazır yazısını görünce gidip aldım. :)
Eğer dediğiniz gibi windows 10 ve windows 8.1 sürücüleri düzgün kurmuşsanız ve usb2 çalışıp da usb 3'ler çalışmıyorsa anakartta sıkıntı olma ihtimali var. Sormadım ama anakartınızın arkasında usb 3.0 giriş var mı? Sitesinde biraz baktım ama yok gözüküyor sanırım. Varsa oradan usb 3.0 girişlerini kontrol edip, anakarttaki çipsetin mi yoksa kasa önündeki usb3.0 girişlerinde mi sıkıntı olup olmadığını anlayabilirdik. Kasa önündeki 3.0 girişlerinde de sıkıntı olabilir. Deneme yapmadan bilmemiz çok zor.
Teknik servis imkanlarımız olmadı için pek bir şey yapamıyoruz.
Sürücülerde sıkıntı yoksa iki ihtimal;
Kasa önündeki usb 3.0 devresinde sıkıntı Anakart üzerindeki usb 3.0 kontrolcü çipsetinde sıkıntı.
Kolay gelsin.
ilgiiz teşekkür ederim. günde en az 4-5 saatimi pc başında geçiriyorum. garantiye göndermek istiyorum ama gönderemiyorum :)) arkada yok ısb3ler sadece ön tarafta bulunmakta, usb3 leri kullanmayacağım sanırım. teşkkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme