Şimdi Ara

USB Wireless Adaptör ama (Başka konu açmayalım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Usb Wireless Adaptör alacağım. Bunun için biraz araştırma yaptım ama google da dahil olmak üzere hemen hiçbir şey kafii gelmedi ne yazık ki. Çoğu kişi tıpkı benim gibi bu cihazı almak istiyor ama hakkında bir şey bilmiyor. Daha doğrusu ne olduğunu biliyor fakat alırken neyine, hangi özelliklerine, markasına, modeline vsvs. dikkat edeceğini bilmiyor. Umarım ihtiyacı olan/olmayan(bunun hakkında bilgi sahibi olan) herkes bu topic altında bu soruna çözüm üretir ve faydalanır..

Sorulara gelelim :

*Usb Wireless Adaptör alırken hangi özelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor?
    *Bu özellikleri açıklayabilir misiniz?
    *Bilgi edinebileceğimiz yabancı/yerli siteler var mı?
    *Faydalı anketleri paylaşabilir miyiz?
    *Gerçekten çok işinize yarayan ve performansından memnun olduğunuz cihazı paylaşabilir misiniz?(Mesela xxxx marka, model usb wireles adaptör ve birazda özelliklerine değinebilirseniz çok güzel olur)

Umarım herkese faydalı olur, saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 4 Aralık 2010; 19:55:31 >

• mrb bende 2 tane edimax 7318 usg var. artık ikisinide kullanmıyorum çünkü internetim var.eskiden mahalleden sömürüyodum harici antenimle. süper alet.her türlü şifre kırma aracına da uygun. istersen birini vereyim 5 db. lik antelne beraber. cd yok attım zaten nette güncel yazılımı var. windows7 direk tanıyo zaten. fiyat 20 tl.istanbul içi elden alabilirsin
  • Harici anten dediğin mi bayaa bir işine yarıyor?Yarıyorsa markasından, özelliklerinden falan biraz bahset de bende araştırayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sKeleTon_61

Harici anten dediğin mi bayaa bir işine yarıyor?Yarıyorsa markasından, özelliklerinden falan biraz bahset de bende araştırayım

hemen sölim.
    gerekli malzemeler:
    *mehmet efendi türk kahvesi kutusu
    *usb uzatma kablosu (1-2 metre olursa farketmez tipi cama yakın koyarsın bilgisayarı.ama 5 m bi ucu devreli hublar var biraz daha pahalı istersen onlardan alırsın(ikisinden de var bende 2 m normal kabloyu sana veririm sonra gerek olursa mekana göre uzununu alırsın )
    *maximum 70 cm uzunluğunda bir ucu rsma dişi uç diğer ucu bnc, direnci az bir sinyal kablosu (uzun olursa çekiş düşer)
    *bir de kutuyu delip alttan bnc ile kutuyu tutturacak anten konnektörü (bi tarafı bnc'ye ye diğer tarafına ufak bil tel kutunun içinde anten vazifesi görecek. )

cihaz pencerenin içinde anten dış tarafta kalır cihaza zarar gelmez. veya balkona koyabilirsin.

sana anteni verirdim ama attım laptop çantama sığmıyo diye. lazım olursa tekrar yaparım çok kolay zaten. hemde biraz eskimişti yenilerim diye.

eğer dairen üst katlarda etrafta bolca ev varsa veya bulunduğun yer yüksek etrafında daha alçak binalar önü açık falansa bu sistem çok iyidir. ama dağ başı gibi biyerse en yakın ev uzaksa zoom yapmak için başka anten tiplerine bakarız çanaklı çömlekli bu sefer. ben kutuyla 1 km ilerdeki emlakçıdan alıyodum ama 9.kattım diğer evler 3-4 katlıydı .
    veya kadıyöyde tanıdığımdan yapılmış tv anteni gibi bişey var satılıyo onu 15 tl ye alırsın
    sen cihazı al daha detaylı gösteririm resimli-videolu ben sana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzturkey -- 5 Aralık 2010; 18:15:23 >

• Ben bu cihazı araştırdım ama piyasada yok veya kalmamış :( (sanırsam)
    Bir yerlerde bulanlar lütfen yardımcı olsunlar...
  • Bu cihazın Anten gücü 4dB. Ben bunu yerine 7-8 dB lik bir anten alsam daha iyi olmaz mı?Görünürde öyle gibi görünüyor fakat bazı yerlerde okuduklarıma göre yazdığı yani söylenen değeri veremiyorlarmış bazıları.Yani atıyorum 7 dB anten diye alıyorsun 4 dB liğin performansını geçemiyor.Mesela biryerde okumuştum. Edimax EW7318USg yani bu cihaz, 7dB lik Airties antenden faha iyiymiş. Bu olayı bilen arkadaşlar biraz açıklayabilir mi?Birde bu edimaxı bulabileceğim yerler konusunda yol gösterebilecekler varsa yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sKeleTon_61

Bu cihazın Anten gücü 4dB. Ben bunu yerine 7-8 dB lik bir anten alsam daha iyi olmaz mı?Görünürde öyle gibi görünüyor fakat bazı yerlerde okuduklarıma göre yazdığı yani söylenen değeri veremiyorlarmış bazıları.Yani atıyorum 7 dB anten diye alıyorsun 4 dB liğin performansını geçemiyor.Mesela biryerde okumuştum. Edimax EW7318USg yani bu cihaz, 7dB lik Airties antenden faha iyiymiş. Bu olayı bilen arkadaşlar biraz açıklayabilir mi?Birde bu edimaxı bulabileceğim yerler konusunda yol gösterebilecekler varsa yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler..

ben 5 db lik anten aldım onu veririm. siz şimdi evde kendinizin veya anlaştığınız komşunuzun modemine mi bağlanacaksınız yoksa kendinize beleş ağ mı arayacaksınız acaba. ilki ise 5 db işinizi görürü iç mekan için ideal normal anten. orjinalinden 5 cm falan daha uzun büyük rahat bağlanırsınız. zaten 10 liraya aldım ben onu tanıdıkran normalde 15 tl falan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eskiden vatan bile satıyodu bilmiyorum google da aratırsanız.
  • adaptörü evin içindeki modem için alıcaksanız fazla anten gücüne gerek yok ama dışarıdan alıyım derseniz dışarıya koyacağınız antenler mevcut onlardan alın
    forumda 2. elde güçlü adaptörler satılıyor bilginize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.