Şimdi Ara

usb joystick in analoguna potansiyometre bağlama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben debriyaj pedalı yapmak için joystick in analoğuna 10k lık potansiyometre bağladım ancak potansiyo metreyi bağlamadan çıkarınca uçlar boştayken sanki kolu sağa sola yukarı aşa delicene hareket ettiriyomuş gibi oluyor potansiyo metreyi bağlıyorum devamlı sağ alt köşeye gekiyor şu şekilde [simage]http://u1311.hizliresim.com/1h/n/ur1k1.jpg [/simage]
    joysitck in bağladığım yerlerihttp://n1311.hizliresim.com/1h/n/ur1ls.jpg
    yapmaya çalıştığım bağlantı şu şekildehttp://n1311.hizliresim.com/1h/n/ur1mp.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 20 Kasım 2013; 21:54:32 >

• Çok ilginç bir deneme. forumda daha önce deneyipde yapan varmıdır bilemem. Bu konuda yardım almanız biraz zor gibi.Umarım çözümü bulursunuz ve paylaşırsınız. ilgi çekici bir konu.

Edit: Anladığım kadarıyla sarı kablo 1. uca, Turuncu kablo 3. uca kırmızı ve siyah kabloda en sondaki uçlara bağlanacak diyor. sizde bu şekilde bağlamadınızmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitekibi -- 21 Kasım 2013; 13:30:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

Çok ilginç bir deneme. forumda daha önce deneyipde yapan varmıdır bilemem. Bu konuda yardım almanız biraz zor gibi.Umarım çözümü bulursunuz ve paylaşırsınız. ilgi çekici bir konu.

Edit: Anladığım kadarıyla sarı kablo 1. uca, Turuncu kablo 3. uca kırmızı ve siyah kabloda en sondaki uçlara bağlanacak diyor. sizde bu şekilde bağlamadınızmı acaba?

evet bağladım ben potansiyometre çalışıyor herşey tamam ama hareket ettirmiyor oyuna girip onu atama yapabiliyorum yani çalışıyor potansiyo metre ama çalışmıyor gözüküyo
  • joystick in driverini yukledınız mı peki ?
  • evet yüklü normalde analoglar çalışıyordu ben kablosunukırdım yanlışlıkta sonra komple o yeri kestim analogunolduğu kardın kablosuyla beraber joystick den ayırdım ayırana kadar öyle durmadan kendi kendine hareket etmiyordu ayırdım böyle sorun başladıhttp://upload.hizliresim.com/upload.php kırmızının izindeki yeri kestim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 21 Kasım 2013; 17:58:07 >
  • Kısa devre olabilir.
  • Umarım çözersiniz. Bende burdan çıkacak sonuca göre bekliyorum. pazartesi günü bende deneyeceğim. potlar yok malesef. Eğer ölçü aletiniz varsa + - uç doğrumu bide resimde sol dikey eksen falan diyor. sol analog tuşunu yukarı aşağı oynatıp ölçebilirsiniz. bi kısadevre yada yanlış bağlantı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Power Düğmesi Uzatma, Yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şuanda uçları boşta tamamen ama genede kafasına göre hareket etiyor yarın başka bir joystick ile deniyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeroplayer06

şuanda uçları boşta tamamen ama genede kafasına göre hareket etiyor yarın başka bir joystick ile deniyeceğim

Resimlerde çok damarlı kablo kullanmışsın bunun yerine zil teli kullanırsan daha kolay olur. ayrıca lehimleme işlerine biraz dikkat ettikten sonra umarım çalışır. Paylaşımın için Teşekkürler.
  • yaptım sonunda sorun ben o potansiyometreyi takarken onun yerinde küçük bir potansiyometre var joystick in kendi potansiyometresi onu söküp yapıyordum şuanda düzeldi
  • 10k lık potlar kullandınız değilmi. herhangi bir sorun yok yani. PC potu ne kadar çevirirseniz o kadar algılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

10k lık potlar kullandınız değilmi. herhangi bir sorun yok yani. PC potu ne kadar çevirirseniz o kadar algılıyor.

evet aynen öyle şuan bi pedal yapımım kaldı
  • Pekala joystiğe sadece debriyaj amaçlı tek pot bağlayabilirmiyiz re simde anlatılanları uygulayıp ? Ben bu konuda acemiyim..

@zeroplayer06
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat5491

Pekala joystiğe sadece debriyaj amaçlı tek pot bağlayabilirmiyiz re simde anlatılanları uygulayıp ? Ben bu konuda acemiyim..

@zeroplayer06

ben zaten sadece debriyaj bağladım alağoğun yukarı aşası yerine artık 10klık potansiyometre bağlı
  • quote:

quote:

Pekala joystiğe sadece debriyaj amaçlı tek pot bağlayabilirmiyiz re simde anlatılanları uygulayıp ? Ben bu konuda acemiyim..

@zeroplayer06

ben zaten sadece debriyaj bağladım alağoğun yukarı aşası yerine artık 10klık potansiyometre bağlı

EyvALLÂH hocam bilgilendirmen için teşekkürler. Debriyaj yapımı konusunda potansiyometrenin ucuna uyan bir dişli takıp, sonrasında pedala o dişliyi çevirecek bir sistem uygulamak gerekli..
  • quote:

quote:

quote:

@zeroplayer06

EyvALLÂH hocam bilgilendirmen için teşekkürler. Debriyaj yapımı konusunda potansiyometrenin ucuna uyan bir dişli takıp, sonrasında pedala o dişliyi çevirecek bir sistem uygulamak gerekli..

Evet dişlim olmadığı için başka yolar aramaktayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela su an potu 270 derece cevirince debriyaj tam basiyorsa pota seri direnc takip araligi daraltabilirsinz

• quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

Mesela su an potu 270 derece cevirince debriyaj tam basiyorsa pota seri direnc takip araligi daraltabilirsinz

kaçlık direnç kullanmalıyım
  • quote:

quote:

Mesela su an potu 270 derece cevirince debriyaj tam basiyorsa pota seri direnc takip araligi daraltabilirsinz

En basitinden potla ayni degerde koysan aralik 270 den 135 dereceye duser. Bence buyuk degerli cok turlu trimpot tak seri olarak

• quote:

quote:

quote:

En basitinden potla ayni degerde koysan aralik 270 den 135 dereceye duser. Bence buyuk degerli cok turlu trimpot tak seri olarak

elimde birtane 10k lık trimpot olması lazım o iş görürmü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.