Şimdi Ara

USB Güvenliği Hakkında Yardıma İhtiyacım Bulunmaktadır. Teşekkür Ederim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun Aleyküm öncelikle bana yardımcı olma talebinde bulunacak abi ve kardeşlerime teşekkür ederim.

SORUN: USB sürücümün içinde bulunan verilerime, sadece okuma izni vermek istiyorum bunu nasıl başarabilirim?

Veya: Bir USB sürücüde Bad Sector alanı Oluşturulabilinirmi?
    Eğerki oluşturuluyor ise, bilgilerimi bu bölüme kopyalayıp tekrardan bad sector u kapatmam münkün olabilirmi?

Kısa Özet: USB Sürüme kopyalanamaz bölüm oluşturmak veya, sadece okuma izni yetkisi vermek istiyorum

Teşekkür ederim ilgi ve bilgileriniz için.

• Removable Access Tool programı işinizi görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Removable Access Tool programı işinizi görür

Bin başım hemen bakıyorum çok tşk ederim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Music Arranger

quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Removable Access Tool programı işinizi görür

Bin başım hemen bakıyorum çok tşk ederim hocam

Rica ederim hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 2 Şubat 2016; 17:22:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim arkadaşlar problemimi henüz çözemedim ama araştırıyom yine paylaşmak istediğim şeyler var elbette sizinle.
  • Kopyalama izni kolay kolay kapatılamaz diye düşünüyorum.
  • Bu komutlar ile USB diskinizi sadece okunabilir bir disk haline dönüştürebilirsiniz. (X yazan yere diskinizin sayısal değerini yazmalısınız.)

Sadece Okunabilir yapmak için sırası ile;
    quote:

DISKPART
    LIST DISK
    SELECT DISK X
    ATTRIBUTES DISK SET READONLY

Eski haline getirmek için;
    quote:

DISKPART
    LIST DISK
    SELECT DISK X
    ATTRIBUTES DISK CLEAR READONLY

Ayarı otomatik yapmak için

Bir metin belgesinin içine sırası ile aşağıdakileri yazin ve belge ismini READONLY yapın ve C dizinine kopyalayın.

quote:

LIST DISK
    SELECT DISK X

Masaüstünde bir kısayol oluşturun ve konumunu aşağıdaki yapın.

quote:

C:\Windows\System32\diskpart.exe /s c:\READONLY.txt

Kısayola çift tıkladığınızda USB belliğinizin sayısal değeri değişmemişse* otomatik olarak yazmaya karşı korumalı halini alır.

Korumayı kaldırmak için;

Bir metin belgesinin içine sırası ile aşağıdakileri yazin ve belge ismini UNREADONLY yapın ve C dizinine kopyalayın.
    quote:

LIST DISK
    SELECT DISK X

Masaüstünde bir kısayol oluşturun ve konumunu aşağıdaki gibi yapın.

quote:

C:\Windows\System32\diskpart.exe /s c:\UNREADONLY.txt

Not: USB belleğinizin sayısal değeri bilgisayara başka USB bellekler yada başka aygıtlar takıldığında değişebilir. Otomatik ayarlamada metin belgesindeki SELECT DISK komutundaki sayısal değeri değiştirmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Şubat 2016; 16:06:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Bu komutlar ile USB diskinizi sadece okunabilir bir disk haline dönüştürebilirsiniz. (X yazan yere diskinizin sayısal değerini yazmalısınız.)

Sadece Okunabilir yapmak için sırası ile;
    quote:

DISKPART
    LIST DISK
    SELECT DISK X

Eski haline getirmek için;
    quote:

DISKPART
    LIST DISK
    SELECT DISK X

Ayarı otomatik yapmak için

Bir metin belgesinin içine sırası ile aşağıdakileri yazin ve belge ismini READONLY yapın ve C dizinine kopyalayın.

quote:

LIST DISK
    SELECT DISK X

Masaüstünde bir kısayol oluşturun ve konumunu aşağıdaki yapın.

quote:

C:\Windows\System32\diskpart.exe /s c:\READONLY.txt

Kısayola çift tıkladığınızda USB belliğinizin sayısal değeri değişmemişse* otomatik olarak yazmaya karşı korumalı halini alır.

Korumayı kaldırmak için;

Bir metin belgesinin içine sırası ile aşağıdakileri yazin ve belge ismini UNREADONLY yapın ve C dizinine kopyalayın.
    quote:

LIST DISK
    SELECT DISK X

Masaüstünde bir kısayol oluşturun ve konumunu aşağıdaki gibi yapın.

quote:

C:\Windows\System32\diskpart.exe /s c:\UNREADONLY.txt

Not: USB belleğinizin sayısal değeri bilgisayara başka USB bellekler yada başka aygıtlar takıldığında değişebilir. Otomatik ayarlamada metin belgesindeki SELECT DISK komutundaki sayısal değeri değiştirmelisiniz.

çok tşk ederim öğrencimi yolcu ettikten sonra hemen test edeceğim ilginize tşk ederim paylaşımlarınız için.

• Music Arranger kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Yazmayı unutmuşum komutları girmek için CMD.exe programını açmalısınız. Açmak için Görev Yöneticisi/Dosya/Yeni Görevi çalıştır Aç yazan yere CMD yazın Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur. yazısının yanına tık atın ve aşağıdan tamam butonuna tıklayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Şubat 2016; 18:03:54 >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    çok tşk ederim saolasın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Rica ederim. Yazmayı unutmuşum komutları girmek için CMD.exe programını açmalısınız. Açmak için Görev Yöneticisi/Dosya/Yeni Görevi çalıştır Aç yazan yere CMD yazın Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur. yazısının yanına tık atın ve aşağıdan tamam butonuna tıklayın.

Abi tekrardan merhaba evet söylediğiniz gibi yaptım tamam oldu fakat, ben c den usb şuanda yaptığım işlemle bişey kopyalayamıyorum,
    benim yapmak istediğim şey usb nin içindeki bir dosyayı bilgisayara kopyalayamamak. bunu nasıl yapabilirim acaba abi?
    Gerçeği söylemek gerekirse bunu yapmak biraz zor gibi gözüküyor.
  • Üreticilerin programları olabiliyor. Özellikle Sandisk'in SecureAccess programı bu işi yapar diye düşünüyorum. Tabi elinizde Sandisk marka USB bellek olmalı sanırım.

Google'da bir sürü insan yazma korumasını nasıl kaldırabileceğini sormuş.

https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=sandisk+secure+access+not+delete+files&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=sandisk+secure+access+write+protection

Program

http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/2399/~/sandisk-secureaccess-3.0-support-information-and-download-page

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 8 Şubat 2016; 4:50:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Üreticilerin programları olabiliyor. Özellikle Sandisk'in SecureAccess programı bu işi yapar diye düşünüyorum. Tabi elinizde Sandisk marka USB bellek olmalı sanırım.

Google'da bir sürü insan yazma korumasını nasıl kaldırabileceğini sormuş.

https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=sandisk+secure+access+not+delete+files&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=sandisk+secure+access+write+protection

Program

http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/2399/~/sandisk-secureaccess-3.0-support-information-and-download-page

Nihat abi biraz geç cevap veriyorum özür dilerim, yoğundum bugün öğrencilerim vardıda konservatuardan,
    şimdi size şöyle söyliyeyim yazmaya karşı koruması olan bir sürücüyü ben bir şekilde kaldırabiliyorum fakat,
    ben usb min içindeki bir dosyanın bilgisayara kopyalanmamasını istiyorum, mesela kopyalansa bile çalışmasın, yani yükleme yapılacağı zaman taban dosyasını yüklemesin,
    veya bir sürücüye rom bölümü oluşturulsa dosyalar oraya kopyalanma bu şekilde olmazmı?
    veya, dosyaları usb sürücünün id side gömme gibi bir şansımız varmıdır acaba?
    bu şekilde nasıl bir araştırma yapabilirim acaba Nihat Abi?

İlk mesajla bu mesaj tam tersi olmadı mı? :D

Her neyse hangi marka USB bellekler sizde? Ona göre üretici programlarına bakalım.

• quote:

İlk mesajla bu mesaj tam tersi olmadı mı? :D

Her neyse hangi marka USB bellekler sizde? Ona göre üretici programlarına bakalım.

merhaba abi mesela sizin dediğiniz gibi sandisk olabilir elimde iki tane var bu konuda hakkında bir araştırma ne şekilde yapabiliriz acaba Nihat abi çok tşk ederim ilgin için.
    Sandisk ile denedim. Programı USB içinden çalıştırdım. Programa dosya atıyorum. Onlar program içinde kalıyor ve program şifreli. USB içinde görünmüyor. Görülse bile çalışmıyor. İstenirse direkt USB belleğe normal şekilde de dosya atılabiliyor. Her şey iyi güzel ama programın oluşturduğu bir ayar klasörü var. Onu silince program içindeki dosya da gidiyor, şifre de. Yani dosyaları silmek kolay, ancak dosyaya ulaşıp açmak mümkün değil diyebiliriz.

• NTFS Drive Protection Türkçe
    http://www.sordum.org/8117/ntfs-drive-protection-v1-4/

• quote:

Sandisk ile denedim. Programı USB içinden çalıştırdım. Programa dosya atıyorum. Onlar program içinde kalıyor ve program şifreli. USB içinde görünmüyor. Görülse bile çalışmıyor. İstenirse direkt USB belleğe normal şekilde de dosya atılabiliyor. Her şey iyi güzel ama programın oluşturduğu bir ayar klasörü var. Onu silince program içindeki dosya da gidiyor, şifre de. Yani dosyaları silmek kolay, ancak dosyaya ulaşıp açmak mümkün değil diyebiliriz.

Nihat abi çok saol anladım mevzuyu ben nasıl test edebilirim acaba? incelemek isterim heyecan yaptım şimdi vallahi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agah07

NTFS Drive Protection Türkçe
    http://www.sordum.org/8117/ntfs-drive-protection-v1-4/

hocam tşk ederim ilginiz için daha önce bunu araştırdık bizim isteklerimizin dışında çalışma prensibi, Nihat abinin söylediği mantıklı geldi sizede çok tşk ederim verdiğiniz emek için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.