merhaba 2.5 yıldır kullandığım mouse vardı hiç bir problem yokken donmaya başladı yani donuyor 30 saniye veya 1 dakika sonra geliyor ve bilgisayara bir cihaz birşey taktığınızda çıkaran sesleri çıkarıyor gidip gelirken farklı mouse denedinmi dersen 3 tane ayrı mouse denedim hepsinde donma sorunu var.
toplamda 8 tane usb girişi var 6 arkada 2 önde ve 2 sini kullanıyorum onlarda sorun yok tıkır tıkır çalışıyor fakat diğer 6 usb giriş yerlerinde mouse donma sorunu yapıyor ne yapmam lazım?
Öncelike buradan arızalı bilgisayarı görmeden yapılan yorumların eksik ve soruna %100 oranda çözüm getiremeeyceğini belirtmek isterim.
Sorunuzun donanımsal bir sorun olma olasılığı yüksek. Ancak temiz bir şekilde windowsunuzu kurmanız işletim sistemindeki aksaklıklardan kaynaklanıyor olaiblirmi sorusunu eleyecektir. Çzüm önerilermi şöyle sıralayabilirim. 1.Windowsunuz yeniden kurun, farenizi tekrar test edin. Sorun çözülmemişse: 2. Diğer usb portlarınızda çalıştığını ve bir sorun çıkmadığını belirtmişsniz bu akla anakartınızın arkada çıkışındaki usb portlarınızın arızalandığı izlenimini vermekte. Bu durumda iki ihtimal olabilir a) Power artık iş göremez duruma gelmiştir ve yeterli gücü temin edememektedir. Bu sıkıntı ortaya çıkmadan evvel bilgisayarınıza, ses kartı, yazıcı, ekran kartı, 2. hdd gibi bir donanım ekleyip eklemediğinizi düşünün eklemişseniz bu ürünü çıkartıp durumu gözlemleyin. Ödünç güçlü bir power ile sistemi test edin durumu gözlemleyin. b) Taktığınız farelerin kablolarının uzunlukları normalmidir 1 m civarı olmalıdır daha uzun mesafelerde usb portundaki gücün uzak mesafelere taşınması esnasında kayıplar meydana gelecek ve buda takılan donanımın çalışmasını sekteye uğratacaktır. 2.5 yıldır kullanıyorum bundan değildir diye göz ardı etmeyin makinanız zaman geçtikçe performansını yitirecektir 2.5 yıl önce devre elemanları daha yeni olduğu için daha uzun mesafeleri kaldırıyor olsada artık sistem eskimiştir. Lütfen üşenmeyin daha kısa bir fare kablosuna sahip ürün ile test edin.
Bütün bunlar sorununuzu çözmemişse diğer 2 porttan birini kullanmaya devam ederek yaşantınıza devam edeiblirsiniz, yada ucuz yollu bir pci usb çoklaştırıcı alıp bilgisayarınıza monte edip kurtulabilrsiniz. Seçimi size bırakıyorum. Kolay gelsin.
öncelikle yorum için teşekkürler yarın windows'u yeniden kuracağım yani format atacağım ve şunu tam anlatamamışım yazımda arkadaki 6 soketin birinde usb wireless takılı sorunsuz çalışıyor, öndeki 2 usb soketin birinde kablosuz klavye aleti takılı o çalışıyor. yani önde 1 tane boş soket var arkada 5 tane