Şimdi Ara

usb+ethernet modemle 2 PC yi nasıl internete bağlarız.Lutfen acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pikatel Combomax telekomun en son kampanya ile verdigi cihaz
    1 usb 1 ethernet var ya ikisini aynı anda nasıl kullanabiliriz?

yapmak istedim.yapamadım.
    cd deki usb driver icin cihaz kurulamadı.basarısız. hata veriyor.
    usb driveri sanırım hatalı konmus cdye.duzgun calısan usb drıverı bulunursa sorun nasıl cozulur?

olmayınca eski dost Zoom X4 5551a usb+ethernet benzer ozellikli baska cihazla aynı seyi denedim.sadece usbden baglanan pc, nete cıktı.
    ethernetten baglanan yerel ag baglantısı var.baglantı 100Mbps tablosunu veriyor.aktif calısıyor ama explorer hic bir yere baglanmıyor.
    zoom x4de malum usb icin 10.0.0.2 veya ethernet icin 10.0.0.3 seklinde modem local ayar istiyor.
    usbden ana makina, ethernetten ag pc kurmak istedim.2.pc agı gordu.ama internete cıkmadı :(

Bu iki farklı ama benzer ozellikli modellerden
    bu konuda bilgisi olan,
    (biri usbden digeri ethernetten) 2 pcyi tek modemle(extra swich,router veya hub kullanmadan) internete baglanma olayını yapabilen varsa lutfen yardım etsin.

tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssimal -- 28 Haziran 2007; 14:23:28 >

• modemi pc ye bağlamdan önce driveri kurman lazım(eğer kurulumda hata veriosa,ve bilgisayrında sorun yoksa,dediğin gibi driver hatalı olabilir,internetten indirebilrsin yeni driveri)ewet kuruldğnu varsayalım.sonra bilgisayra modemi usb ile bağlarsın.pc kısa süre içinde modemi tanıycaktır.ardından yanında gelen programı çalıştırarak gerekli ayarları yapmalısın.(kullanıcı adı,şfre,protocol vs.)bu ayarları yaptıktan sonra pc bir defa baştan başlatırsın ve internete girdiği görürsün.Ardından ethernet kablo ile diğer pc yi bağlar ve ağ adresi almasını beklersin.adresi otomatik olarak aldığnda iki bilgisayarın da aynı anda internete çıkması gerekir. kolay gelsin
  • cevabınız icin tesekkurler.

Pikatel Combomax ttnet adsl modem(ttnetin yeni modemi) nin
    usb driver bulup tekrar deneyecegim.(henuz bulamadım)

usb driver kurulum sırasında hata veriyor.netten tekrar bakacam.
    Pikatel Combomax kurabilen varsa driver rica etsem.

(bu daha kolay olabilir, sayet sorunsuz calısan usb driverini bulabilirsem.local ayar istemiyor zoom gibi.)

bir de ag alıyorum.100mbps yazıyor.2.pc de bu ethernet kablosunda sorun yok demek degil midir sizce?

Ip adresi, ok
    Alt Ağ Maskesi ok

sadece varsayılan ag gecidi karsılıgı bos. belkide sorun burası.nasıl dolacak,ne yapmalıyım onu bulamadım.

bir de kabloyu uzun yapmam gerektigi icin orginaline bakarak aynısından kendim caktım.8-7-6 ve 3 dolu idi.aynen yaptım.takınca zoomda LAN yanıyor,2.pc de ag kuruldu diyor.

ethernet kablosunda sorun yok demek degil midir?kablo tamam galiba.ne dersiniz?

degerlı cevap ve katkılarınızı acilen bekliyorum.Lutfentesekkurler.

g.uzere
    iyi gunler

• Rica ederim,benim için cevap vermek,yardım etmek bir zevktir.

Driveri bulduğunuzda usb sorununuz çözüleceğine inanıyorum,eğer başka bir hata yoksa.İp ve Alt ağ maskesi almanız bağlandığınız anlamına gelmez.Zaten dikkat ederseniz sadece bilgisayrdan giden veri paktleri artar,gelen 0 olarak bekler öyle.Sizin için önemli olan Varsayılan Ağ geçidi.Modemin kullanım kılavuzundan ağ geçidinin ethernet adresini öğrenin.Sonra ethernetle bağlı olan pc nin ip ayarlarını kendiniz verin.ve varsayılan ağ geçidi bölümüne modemin kitapçığında yazan numarayı verin.bu işlemden sonra explorera bu ağ geçidi numarasını yazdığnzda modem sayfası gelmesi gerekir.TAbi eğer kablonuz doğru ise...

ışıkların yanması bişy ifade etmez,veya ağ kuruldu demesi.Yanlış kablolama veri aktarımı sorunlarına yol açabilir.size aşağıda yazacağım sıralama ile bir kablo hazırlamanızı şiddetle öneriyorum.Çünkü yazacağm sıralama dünyada standart olarak kullanılandır.

TURUNCUBEYAZ-TURUNCU-YEŞİLBEYAZ-MAVİ-MAVİBEYAZ-YEŞİL-KAHVEBEYAZ-KAHVE

veya

YEŞİLBEYAZ-YEŞİL-TURUNCUBEYAZ-MAVİ-MAVİBEYAZ-TURUNCU-KAHVEBEYAZ-KAHVE

kolay gelsin,
    iyi günler dilerim.

• quote:

önemli olan Varsayılan Ağ geçidi.Modemin kullanım kılavuzundan ağ geçidinin ethernet adresini öğrenin.Sonra ethernetle bağlı olan pc nin ip ayarlarını kendiniz verin.ve varsayılan ağ geçidi bölümüne modemin kitapçığında yazan numarayı verin.bu işlemden sonra explorera bu ağ geçidi numarasını yazdığnzda modem sayfası gelmesi gerekir.TAbi eğer kablonuz doğru ise...

ustadım:

baslat/ag baglantıları/yerel ag baglantısı/ozellikler/internet iletisim kuralları(TCP/IP)/özellikler

http://img111.imagevenue.com/img.php?image=19178_2pc_nette_122_618lo.JPG

resimdeki gibi mi yapmalıyım..

aksam deneyecegim.olursa oradan cevap yazarım.yoksa yarına kalır :(

usb+ethernet modemle 2 PC yi nasıl internete bağlarız.Lutfen acil yardım

• 2 pc internete cıktı nihayet.
    ama ethernetten baglanan pc cihazın kendi 1 m kablosunun dısındaki mesafedeki kablolarda basarısız oldu.(pikatel combomax modem icin)

zoom x4 icin durum maksimum 4 m ile sınırlı kaldı ne yazık ki

mesafeyi 2 uc oda arasında yaklasık 20-25 m olarak nasıl yapabilirim.
    bu is spliter,router hub vs. kullanmadan olmaz mı?

lutfen tecrubesi olanlar yardımcı olsun.

saygılar
  • upp!

yok mu bana yardımcı olabilecek.bu sorunu sadece ben mi yasıyorum?

ustadlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maalesef olmaz araya hub koyman gerekır onu yapacagınada sana tavsıye edecegım gıt bır tane zoom X5 al yada netmaster marka routerlerde cok ıyı..

saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.