Arkadaşlar merhaba bende 2 adet usb çoklayıcı var 2 adette harici harddisk var. disklerden bir tanesi wd elements 2.5' birtanesi seagate 3.5' lik. çoklayıcılardan biri s-link marka biri greentech marka. sorunum şu s-link marka olan 4 lü olmasına rağmen 2 si bozuldu bende gittim yeni aldım ancak yenisinde wd elements çalışmıyor hiç bir tülü görmüyor ışığı devamlı yanıp sönüyor ancak okuma yok. seagate takıyorum onu okuyor yanına wd yi takınca seagate de gidiyor ekrandan. nasıl bişi anlamadım neden böle nasıl bir fark olabilir usb çoklayıcılarda? bu arada wd eskisinde çalışıyor. disklerdede sorun yok ayrı ayrı direk bilgisayara takınca ikiside gayet güzel çalışıyor. bir bozukluk varsa gidip geri vericem yardımcı olursanız sevinirim.
bu tür çoğaltıcılardan tam verim alamazsın. uğraşma derim
nabayım başka şansım varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: cintrikus
nabayım başka şansım varmı?
Selam Elbette şansınız var ama tabii ki bu şans maddiyata dayanır. Aldığınız USB çoklayıcı veya taktığınız USB girişinden yeteri kadar enerji elde edilemediğinden, bu gibi sorun yaşamanız normaldir.
Alacağın usb çoklayıcının mutlaka dc ile beslemesi olması gerekmektedir yoksa kesinlikle harici hddleri stabil çalıştıramazsın... Slink everest Hadron vs vs bu tarz piyasa mallarından uzak dur kesin !
teşekkür ederim arkadaşlar birde o modellerden alıp denicem