Şimdi Ara

USB Bellekler birleşebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Biraz cahilce soru olabilir kusura bakmayın.Aklıma şöyle bişey geldi,bende ,8gb,16gb gibi usb bellekler var acaba bunları tek bi usb çıkış noktasında toplayabilirmiyiz? yani paralel yada seri bağlama gibi pil gibi düşünsek acaba olur mu merak ettim.Elektroniğe sadece ilgim var bilgim yok saçmalamış olabilirim

• Birleştiremezsiniz anladığım 4 gb belleği misal +4 daha ekleyerek 8 yapmak. Böyle birşey olamaz çünkü ayrı kafadan çalışıyorlar. Forumda araştırdım http://forum.donanimhaber.com/m_45563429/tm.htm benzer bir konu açılmış.
  • hepsini bir usb hub'a takarsanız linux da tek bir volume olarak mount etmek mümkün diye biliyorum.
  • @0p!uM - Hocam verdiğiniz konu yazılımsal olarak yükseltmeyi diyor ben bu iki belleğin usb bağlantıları parelel bağlamak ama dediğiniz gibi ayrı kafada çalışıyo olabilir zaten usb belleğin içinide açmadım bilmiyorum.
    @Public_Enemy - Hocam daha basit şekilde yada kaynak bulabilirsiniz.
    Benim amacım 2tane usb belleği taşımak yerini ikisini kablolarla paralel bağlayıp tek usb çıkışına aktarmak ama mümkün değil gibi
    Cevaplarınız için teşekkürler.
  • Mumkun olabilir sadece usb hublarin kablo baglantisina bi bakmak lazim devaminda 2 usb nin cikislarinin birlestirilmesiyle tek port iki cihaz olarak gozukur farkli programlarla tek bellek sekline cevirilebilir ancak ciakarilip takinca tekrar ayni programlarla birlestirmek gerekir diye dusunuyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'da "raid usb flash drives" diye aratırsanız bu konu ile ilgili birçok siteye ulaşabilirsiniz.
    Windows üzerinde bu işlemi yapmak zor ancak Linux üzerinde çeşitli yöntemler mevcut. Linux üzerinde bunu yapmak için aşağıdaki siteye bakabilirsiniz.
    http://areyouefficient.blogspot.com.tr/2010/12/ssd-flash-usb-soft-raid.html
    Kolay gelsin.
  • Donanımsal olarak yapılabilir bence. Forumda bir arkadaş bir zamanlar telefonlardan söktüğü flash bellek entegreleri ile ssd disk yapmıştı kendisine..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Donanımsal olarak yapılabilir bence. Forumda bir arkadaş bir zamanlar telefonlardan söktüğü flash bellek entegreleri ile ssd disk yapmıştı kendisine..

arkadaşın konusunun linki var mı merak etim
  • Yani diyorsunuz ki sadece hub ile olur oda linuxde çalışır.
    @diegorian hocam bulursanız super olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKodhan -- 6 Mayıs 2014; 23:50:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradım fakat bulamadım. Sadece şunu bulabildim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_42340816/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.