usb kablosunu kontrol edin..usb kablosunu değiştirin..yine sorun düzelmezse harici kutu ile alakalı problem var demektir...sadece bu pc de yapıyorsa bu sorunu diğer bilgisayarlarda hiç yapmıyorsa başka bir problem olabilir..usb aygıt tanınmaması olayı genellikle kablo ve harici kutudan kaynaklanır..
harici kutuyu takmadan önce başka bir usb cihaz taktın mı? ve o cihaz takılıyken taktıysan olabilir . bende usb to rs 232 kablo var ve birde usb sim kart okuyucu var bu usb sim kart okuyucuyu bazen takıyorum usb aygıtı tanımadı diyor rs 232 yi takıyorum onu tanıyor önce rs 232 yi takıp sonra sim okuyucuyu takarsam simi tanımıyo bende önce simi takıp sonra rs232 yi taktıgımda sorun yok bide öyle dene inf klasöründe windowsun inf chache 1 diye bir klasör var onu silin daha sonra düzelir diyolardı forumda bir yerde okumuştum onuda söyliyim dedim kolay gelsin
malesefki bi işe yaramadı. o usb girişinden her aygıt çalışıyo (webcam falan) bu hdd de arada bir kafasına göre çalışıyodu . işyerimde bi miktar resim oyun falan kopyalamıştım akşam oynarım diye. ama bugün inadı tuttu nedense. bi türlü açmıyor
aygıt vs çalışıyorsa usb harici kutuyu değiştirin..sorun bundandır..
dostum biraz alakasiz gorunecek ama, makinayi bagladigin elektrik tesisatinda topraklamanin yapildigindan emin misin? kimi usb harici cihazlar gucunu dogrudan usb portundan alir. kasanin uzerinde biriken statik elektrik bu durumu zora sokar boyle durumlar meydana gelir. ben askerdeyken sifir yazici tanitamamistim bir turlu (ki o yazicidan belkide alaya 20 den fazla baglamisimdir) en sonunda boyle birsey geldi aklima topraklama hattini yaptirdim duzeldi
Arkadaşlar aynı problem bende de var wd160 gb eski sistemimde çalısırken yeni gigabyte x38 dq6 sistemim tanımadı diyor. Deli olucam yepyeni bilgisayar.