Şimdi Ara

USB 3.0 vs e-SATA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • piyasada ikisinden de ürünler birbiri ardına çıkmaya başladı.fakat birbirine çok benzeyen bu iki teknolojiden birinin ileride standart olmasını beklerim.sizce hangisinde devam edilir?

benim görüşüm,USB 3.0 2.0'la aynı girişe bağlanması çok avantaj. 3.0 portta insanlar eski cihazlarını da kullanabileceği için çok daha kolay yayılır gibime geliyor.hız olarak da gördüğüm kadarıyla belirgin bir farkları yok zaten.

• bence e-sata daha hızlı ve daha guvenılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: proghammer

bence e-sata daha hızlı ve daha guvenılır

hızlılığı hemen hemen aynı ben usb3den yanayım
  • http://dergiweb.com/donanim/esata-ile-usb-3-0-sollamak-cok-kolay-3247

incelemeye cbakılırsa e-sata daha hızlı. ancak usb kadar yaygınlaşırmı bilmem. ben e-sata kullanıyorum. 1 TB VERİ KOPYALARKEN USB GÜNLER SÜRECEK GİBİ OLUYOR:)
  • E-Sata ile USB 3.0 kafa kafaya diyebiliriz.Çok az biraz USB 3.0 önde.Bende Usb 3.0 kullanıyorum.Bazen saniyede 100-150 mb atabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engincheats

E-Sata ile USB 3.0 kafa kafaya diyebiliriz.Çok az biraz USB 3.0 önde.Bende Usb 3.0 kullanıyorum.Bazen saniyede 100-150 mb atabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: denixex

quote:

E-Sata ile USB 3.0 kafa kafaya diyebiliriz.Çok az biraz USB 3.0 önde.Bende Usb 3.0 kullanıyorum.Bazen saniyede 100-150 mb atabiliyor.

atma ziyaaa e-sata usb3.0 dan daha hızlıdır , şöyle bir 100 gb lık filan bir veri kopyala bakalım , görebilecekmisin o hızları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: denixex

quote:

atma ziyaaa e-sata usb3.0 dan daha hızlıdır , şöyle bir 100 gb lık filan bir veri kopyala bakalım , görebilecekmisin o hızları

Çocuklar yapmayın ya Bekle dur ss koyucam , işiniz gücünüz karşı çıkıp OLAMAZ HAYIRRR demek

• E-sata ile usb3.0'ün kafa kafa olduğunu youtube'ta bir programda görmüştüm.Biraz araştırırsan sende bulabilirsin.USB3.0 çok az farkla hızda öndeydi.Hem okuma hızı hemde yazma hızı olarak.

Al buda screenshot. 100 gb lık tek bir dosyam yok ama çoklu film atışlarındada baya hızlı.Artı ben bazen 100-150 mb oluyor dedim.Bilip bilmeden direk karşı koyma Ziya kardeş

USB 3.0 vs e-SATA

Edit : 20 gb lık Avatar mkv dosyasını senin için kopyaladım.3dk 50 sn.Hesapla bakalım saniye başına kaç mb düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engingyln -- 27 Ocak 2011; 18:21:33 >

• quote:

E-sata ile usb3.0'ün kafa kafa olduğunu youtube'ta bir programda görmüştüm.Biraz araştırırsan sende bulabilirsin.USB3.0 çok az farkla hızda öndeydi.Hem okuma hızı hemde yazma hızı olarak.

Al buda screenshot. 100 gb lık tek bir dosyam yok ama çoklu film atışlarındada baya hızlı.Artı ben bazen 100-150 mb oluyor dedim.Bilip bilmeden direk karşı koyma Ziya kardeş

USB 3.0 vs e-SATA

Edit : 20 gb lık Avatar mkv dosyasını senin için kopyaladım.3dk 50 sn.Hesapla bakalım saniye başına kaç mb düşüyor.

helal olsun ne diyeyim. hocam banada bir hdd önerir misiniz konu açtım. ( bu konuda yetkili bir abiye benziyorsunuz )

• Önerdim konuna , bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engingyln -- 27 Ocak 2011; 18:48:48 >
  • Arkadaşım dosyanın ilk başlarında hızlı gibi görünsede sonradan hızda düşme oluyor yüksek kapasiteli dosyalar attığında ilk başlarda absürd rakamlar cıkıyor 200 ile başlayıp 60-70 mb/s ye ye kadar düşüyor , 100 gb lık 10 veya 15 filmi birden copy paste yap ve kopyalamanın ortalarına doğru bir ss al bakalım kaç sn olacak bu arada e-sata usb3.0 den daha hızlı ;

http://dergiweb.com/donanim/esata-ile-usb-3-0-sollamak-cok-kolay-3247

• birebir kıyaslamadım gerçekten ama e-sata %10-%20 hızlı olsa bile eski usb 2.0'cihazlar ona girmiyor.o sebepten ilerisi için usb 3.0 pazarda e-sata'yı geçer gibi geliyor.sadece bireysel ihtiyaçlar olarak düşünmemek lazım.bugün siz bunların hızı için fark verip alıyorsunuz zaten.bilgisayarınızda usb 2.0 portu olmasa eski hdd,fotoğraf makinası,cep telefonu,oyun kolları,flash diskler,harici optik okuyucular.... nasıl kullanacaksınız?

ama ileride artık standartlaşınca insanlar ellerindeki bilgisayara bağladıkları her aygıtı çöpe mi atmayı tercih eder?tek kriter hız değil bence.
  • quote:

E-sata ile usb3.0'ün kafa kafa olduğunu youtube'ta bir programda görmüştüm.Biraz araştırırsan sende bulabilirsin.USB3.0 çok az farkla hızda öndeydi.Hem okuma hızı hemde yazma hızı olarak.

USB 3.0 vs e-SATA

e sata usb 3.0 ı eziyor kankalar alın bakın
    http://dergiweb.com/donanim/esata-ile-usb-3-0-sollamak-cok-kolay-3247

• quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

quote:

Orijinalden alıntı: proghammer

bence e-sata daha hızlı ve daha guvenılır

hızlılığı hemen hemen aynı ben usb3den yanayım

hocam hem e sata hem usb 3.0 kullandım ikisinide aynı pc de denedim e- sata kesinlikle usb 3.0 dan çok daha hızlı işlemcim phenomII x6 1090 t anakart asus sabertooth 990fx
    usb 3.0 bencmark teslerinde maksimum86 yı görürken e sata120 leri görüyor
  • teknik olarak usb3 ün hızı 5gb/sn e-sata nınki ise 3gb/sn benim önceki leptopumda esata vardı tam prformans kullanıyordum ama usb3 ün tam olarak aynı performansı verdiği söylenemez.bu sata2 ve sata3 hdd ler içinde geçerli sata3 hdd lerinde 6gb/sn veri transferi var gözüküyor ama kullanımda bunu yansıttığı söylenemez.sata3 ssd ler daha iyi hızlandırma açısından
  • USB 1.1 = 12 Mbit/s
    Firefire 400 = 400 Mbit/s
    USB 2.0 = 480 Mbit/s
    FireWire 800 = 800 Mbit/s
    USB 3.0 = 5 Gbit/s
    eSATA = 6 Gbit/s 'e kadar ve dahili SATA çipine bağlı

eSATA

yazma sırasında e-sata usb 3.0 'a çok fena kafa atar :) en az %20 daha hızlı esata (yazma sırasında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 13 Aralık 2011; 20:53:24 >
  • beyler hdmi ile veri transferi yapılıyormu?
  • Selam Arkadaslar ben Bugün kendime bir yeni bilgisayar aldim.
    yanimda da tasina bilir harddisk vardi eskiden
    Tasina bilir hard disk (Toshiba 1 Tb) ben internetten arastirdim aynisi hep 3.0 usb oluyor.
    bence bendekide öledir.
    Bilgisayara gelince.. _:)
    Acer Aspire 3985 i7 8GB 1 TB 2.40 vs.
    acaip yüksek özellikli kisacasi 3.0 usb girisi de var 4 tanecik :)
    veri aktardigim da Hdd ile saniyede 32 Mb diyor neden ?
    o kadar yavas
    saygilar,.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.