Şimdi Ara

Usb 3.0 ve THX sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba iomega usb 3.0 500GB harici diske sahibim, notebookumda ise vertex 4 128GB SSD ve 500GB seagate 3GB/s disk takılı, harici diski notebooka taktığımda(MS-16F32)
    "bu aygıt daha hızlı çalışabilir" uyarısı veriyor.
    Hariciden >>> sisteme dosya kopyalarken(ssd- hdd fark etmez) 30-40 mb arası hız alıyorum
    ama
    Sistemden >>> hariciye dosya kopyalarken aldığım hız 120-130 mb hız alıyorum sizce bunun sebebi nedir?

    bu arada usb 3.0 sürücüleri yüklü ürünümde.

    2 x 3.0
    1 x 2.0
    1 x 3.0 combo giriş var üründe.


     Usb 3.0 ve THX sorunu


    bu arada THX programımda yanıt vermiyor bana aç kapa hiç değişiklik yok.







  • THX programını kurduktan sonra masaüstünde çıkan thx.exe'ye tıklayıp etkinleştirme işlemini yaptınız mı acaba ? ( net bağlantısı gerekiyor galiba bu işlem için )

    Daha sonra saatin yanında bulunan thx ikonundan thx'i on-off yapabiliyorsunuz. Aradaki farkı anlamak için o sırada arka planda bir müzik çalsın. Thx kapalı iken çok cılız bir ses çıkıyor. Thx açıkken ses daha canlı ve tok geliyor.


    Diğer sorununuz için farklı usb 3 girişlerinde deneyin diyeceğim ama zaten denemişsinizdir. En iyis mevcut usb 3.0 yazılımlarını kaldırın ve tekrardan kurun. En güncel sürümünü kurun.

    Normalde okuma hızı yazma hızından daha yüksek çıkar. Sizde ise tam tersi olmuş. Bir sorun olduğu kesin. 30-40 mb aslında mekanik hard disk hızına benziyor ama ssdde de aynı olduğunu yazmışsınız.




  • USB3 hızı herzaman teorik hızlarında çalışmayabilir bu verinin içeriğine görede değişebiliyor mesela bir video aktarımıyla yazılımsal belge aktarımı bir olmayabilir.Bazen kişi dediğiniz hızda aktarım yaparken bazende 60mb üzerine normal hızlarda aktarım yapabilir.
  • daha önce ürünü ssd almadan önce yani 120 - 130 mb larda kullandım format atmak zorunda kaldım sonrasında thx problemsiz çalışıyordu o zamanlar sonrasında böyle problem vermeye basladı.
  • Sürücüyü güncelleyin varsa günceli ya da yeniden kurun.
  • olmadı tekrardan format atmayı deneyeceğim. sürücüler güncel tamamen bu arada.
  • orjinal msdn win 7 ultimate x64 bit kurdum, yine aynı usb 3.0 ürünümü soldaki usb 3.0 girişlerinden birine taktığımda daha hızlı çalışabilir süper hızlı usb 3.0 noktalarından birine takın uyarısı alıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.