Verdiğiniz linkteki ürün laptoplar için Express card yuvasına takılan parçadır ve bunun sayesinde 2 adet usb 3.0 elde edersiniz. Usb 2.0 olan cihaz takarsanız yine usb 2.0 hızında çalışacaktır. Tam verimli kullanmak için elinizdeki cihazında usb 3.0 desteklemesi gereklidir. Yani elinizde usb 2.0 cihazlar varsa bu ürün sizin işinize yaramaz.
harici HDD almayı düşünüyorum USB3.0 destekleyen modeller mevcut ama kullandığım laptop maalesef ki 3.0 desteği getirmiyor bana ve ağ üzerinde dosya aktarımı yaptığımda çok sıkıntı yaşıyorum. Ağ üzerinde hdd yi bağlayan cihaz olara WD TV live var. Express kart yuvası Acer 5739G lerde mevcut mudur acaba ?
Yazdığınız laptopun modelin alt modelleri de çıkıyor ve özelliklerine baktığımda sitenin birinde var gözüküyor diğerinde yok gözüküyor. Resimdeki gibi giriş mevcutsa express card girişi vardır. Resimde cihaz takılı halde görülmektedir. Sizde ise sadece kapak takılı olması gerekli ve kapağı iceri doğru bastırırsanız dışarı çıkacaktır.
Anladığım kadarıyla hdd yi laptopa bağlayıp, ağ üzerindendeki diğer pc lerden kopyalama yapacaksınız. Ağ üzerinden kopyalama işlemi usb 2.0 hızından daha aşağı olacaktır. Sanırım en iyi ihitimalle 10 - 15 mb arası.
Bir de WD Tv Live cihazını ne için kullanmayı düşünüyorsunuz. Ne yapmak istediğinizi açıkca yazarsanız, size daha kolay yardımcı olunacaktır.
evet linkteki ürün notebooklar için birde pci kart olarak pc ler için olan 3.0 kartlarda var piyasada. laptoplar için yazılan model yeterli digitusun çok çeşitli ürünleri var çözüm olarak
fakat işin içine wd live girince ağ durumu ortaya çıkıyor. pc den modem yoluyla 54g yerine 300n tipi modem bantgenişliğini yükseltecektir.
ben kart girişi yok lenovo z570 sahibiyim daha 1 hafta oldu pc yi alalı peki kart girişini başka türlü sağlamanın yolu yok mu
konuyu hortlatmış gibi oldu biraz ama o dediğiniz ürünü usb 2 girişne takıp sonra alet üzerinden usb 3 kullanınca usb 2 darboğaz yapmaz mı ?
Masaüstü pc'ler içinse eğer anakartınızda usb 3.0 19 pin girişi yoksa fakat kasanın ön tarafında usb 3.0 slotları var ve kullanımamıyorsanız bu gibi bir adaptör işinizi görür. Tabi usb 2.0 hızında çalışır. En azından boşta durmamış olur.