Şimdi Ara

USB 1.1 standartından USB 2.0 a

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sorum şu ; bilgisayara herhangi bir flash disk taktığımda "USB Hub ına hi speed olmayan bir donanım takıldı " gibi bir uyarı çıkıyor. Sanırım bu USB 2.0 uyumlu olan donanımın, USB 1.1 altında yavaş çalışacağını belirtiyor. Bu durumda USB girişlerini de nasıl USB 2.0 a yükseltirim.
    kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC004 -- 24 Aralık 2006; 20:09:57 >

• Merhaba, kullandığın anakartın eğer USB2.0 ise ve bu şekilde kullanamıyorsan işletim sistemine SP1 veya SP2 yüklemen gerekir. Eğer ki anakart üzerindekiler USB1.1 ise PCI USB çoklayıcılar var. Bunlardan alarak sistemine USB2.0 kazandırabilirsin.
  • eğer kasan eski ise pcı a takılan usb 2.0 kartlardan almaktan başka çaren yok
  • F3JC'de mi bu hata çıkıyor? Service Pack'ını denetle öncelikle. Çünkü cihaz yeni ve USB 2.0 destekliyor. Belki bir yaması da olabilir, benim anakartımın vardı mesela.
  • bu tarz bişey yani

ben eski kasama almıştım

yeni kasadada kullanıyorum

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=1162&IID=28738#

USB 1.1 standartından USB 2.0 a
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

eğer kasan eski ise pcı a takılan usb 2.0 kartlardan almaktan başka çaren yok

Kasa biraz eski yani 2 senelik (P 4 2.4 256 Ram 80Gb HDD) PCI USB çoklayıcı alacam o zaman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MC004

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

eğer kasan eski ise pcı a takılan usb 2.0 kartlardan almaktan başka çaren yok

Kasa biraz eski yani 2 senelik (P 4 2.4 256 Ram 80Gb HDD) PCI USB çoklayıcı alacam o zaman.

o kadarda eski sayılmaz

anakartın ktapçığında yada internet sitesinde yazar

ama bence 2.0 desteklemesi lazım

anakartın modeli nedir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın muhtemelen usb 2.0 desteği vardır (anakart p4vxasd2 ECS değilse tabi şimdiye kadar bir bunu gördüm 533 mhz işlemci desteği olupta usb 2.0 olmayan) ama önemli olan usb 2.0 calışıp çalışmadığıdır bir usb bellek taktığında bunu anlayabilirsin usb 2.0 usb 1.1 'den 40 kat hızlıdır bilgi atarken bu çok net anlaşılıyor bazı anakartlarda hi speed ve full speed var hi speed yaparsan seçeneği böyle bir yazı bir daha çıkmıyor ama çoğu anakartta bu seçeneğe ulaşamadım mesela ECS'nin p4vmm2 anakartı usb 2.0 var ve aynı yazı çıkıyor ama usb 2.0 hızında çalışıyor daha önce böyle bir yazı çıkmıyordu şimdi çıkıyor ama aktarım hızı aynı yani eğer aktarım hızında bir düşüş yoksa aslında bu yazı üzerinde kafa yormaya değecek önemli bir şey değil. Ama yok ben bu yazıyı kaldıracam dersen sen bilirsin.

• birkaç alternatif var.

- işletim sisteminde sp2 desteğinin olup olmadığından yola çıkarsın
    - kullanmaya çalıştığın cihazın usb 2.0 ı destekleyip desteklemediğini net bir şekilde öğrenmelisin.
    - Anakartının usb ayarlarını setup tan kontrol edebilirsin.
    - bios güncellemesi yapabilirsin
    - daha da olmadı, pciusb kart alırsın.
  • bios da usb configuration gibi bir seçenek vardır.oradaki hızı full speed değilde high speed olarak değiştirirsen düzelir.

bir de şu adresten cpu z programını indirip mainboard sekmesi tıklayıp bir de ss alıp buraya gönderirsen anakartının modelini öğrenebiliriz.
    http://www.speedyshare.com/997223286.html
    program exe uzantılı 1 mb kurmana bile gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.