Şimdi Ara

Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    İşyerimize E-ticaret sitesi kurulacak ve ürünlerimiz site üzerinden satış yapılacaktır. Bu projem için maddi destek alma aşamasındayım ve ürün çekimi için gerekli araç ve ekipmanlar hakkında bilgi toplamam gerekiyor. BU konu için bugün FotoğrafDÜnyasından biraz bilgi aldım ve bana aşağıda listeyeceğim ürünerli kullanabileceğimi söylediler, sizlerden ricam bu konuda çok bilgili değilim ve eksik ve yanlış bişey almak istemiyorum , yardımlarınızı ve önerilerinzi bekliyorum.

    Çekeceğim ürünler, Paslanmaz sac malzemeden metaller,


    1- DSLR Fotoğraf Makinası (Canon 60D)
    2- Makro Lens (EFs 60mm f/2.8 Macro USM
    3- Polarize Filtre
    4- Elincrome 400w Paraflaş
    5- Samyang 8mm FishEye
    6- Nodal Ninja 360 derece Panoramik Çekim Başlığı
    7- Çekim Masası
    8- Çanta ve Hafıza kartı

    BUnlar ürün çekimimiz için yeterlimidir ? sizlerinde yukarıdaki listeye marka model ürün çeşidi olarak tavsiyerlinizi beklerim. Makina olarak Nikon olabilir mi?







  • Bu ekipmanlar gayet güzel.Ancak bunların arasına mutlaka kaliteli bir tripod ve kablolu/kablosuz kumanda almanız lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 16 Haziran 2012; 14:38:44 >
  • Peki makina olarak farklı bi alternatif olabilir mi ?
    tavsiyeleriniz varmıdır ?

    resmi şekilde teklif edebilecek firmalar varsa teklifte alabilirim.
  • Makine ve objektf işinizi fazlasıyla görecektir.Bu işi resmi olarak yapan kişilerden forumdan tek bildiğim " PlutosDaddy " nickli arkadaş.Ona bir mesaj atıp görüşün derim.İşinizi daha profesyonlece olur

    http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=149070



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 16 Haziran 2012; 22:21:28 >
  • Makina oldukça yetecek bir model

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paslanmaz çelik ürünlerin ebatları kabaca ne kadardır? Bu bilgi spot ve objektif için çok önemli.

    Benzer ebatta ve özellikte ürünler midir yoksa herbiri birbirinden farklı farklı özelliklerde, maksatlarda ürünler midir? Kapalı alanda çekilecek ürünler midir? Bu da çekim yöntemi için önemli. Herbiri için farklı aydınlatma gerekecekse flaş gereksiz, spotla çalışmak daha kolay.

    Çekim sayısı? Binler, onbinler, yüzbinler... Bu da makine için önemli. Yüzbinlerde stüdyo tipi makineler mantıklı olabilir, servis ediliebilirler. Aynı gün içinde çok sayıda seri çekim yapılacaksa (vesikalık gibi :) bilgisayara direkt bağlanabilen bir makiene işi çok kolaylaştırır.
  • Ürünlerimizin en büyüğü yaklaşık 30-35 cm uzunluğundadır.
    aşağıda örnek resimleri mevcut.

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM




  • hmmm... bu parçaları montaj pozisyonlarına göre asarak çekmek de iyi olabilir. Misina ile asılır eğer fazla belirginlerse bilgisayarda kolaylıkla silinebilirer. Bunun için bahçe "asma"ları gibi 90° çıtalarla yapılmış bir grid çerçeve faydalı olur. "Fotograf grisi" veya bildiğimiz gri, bu iş için yapılmış kaliteli plastikten bir arkaplan kullanışlı olur. Fon kartonu da kullanılabilir ama zamanla yıpranıyorlar.

    Yüksekliği ayarlanabilen fotograf masası kolaylık olabilir ama bence zorunluluk değil. Standart bir masa da olabilir.

    Metalde ışıltıyı kontrol etmek zor ve önemlidir. Bu nedenle kutu spotlarla çalışmak isterdim. Şemsiye spot elverişli değil. Flaş zaten pahallı olacaktır, bu yüksek sayıda standart çekimler için daha mantıklı bence. En az iki adet ayaklı spot ve difüzörleri tercihim oludu. Difüzör metalde çok önemli. Aydınger kağıdıyla da difüzör yapılabilir ama halojen spotla çalışırken dikkat gerekir, yanabilirler. Arkaplanın tonunu kontrol etmek için de üçüncü bir spot iyi olurdu. 500W'dan daha küçük Osram Daylight halojen ampuller bence yeterli. Yedeklerini de alın, çünkü ~500 saat civarı dayanıyorlar.

    Yansıtıcılar (beyaz karton kutular da yansıtıcı olarak kullanılabilirler.) White-box alınabilir. Pek pahalı değiller. Bunlar bir yüzü olmayan beyaz bir küp oluyor, ürün içine rahatça girebilmeli. Her yönden eşit aydınlanma sağlıyorlar, fotograf ortamının ve fotografçının üründe görülmemesini sağlıyorlar.

    Çekim başlığı tercih konusu, biraz hız kazandırabilir. Ben pek aramıyorum, nispeten grid içinde kalarak gereken açıyı alabiliyorum. Yalnız iyi tripod önemli. Hafif ve çok katlandığı için pahalı olan tripodlar var. Bir de az katlanan ama çok sağlam duran, biraz daha ucuz, belki ağır ama çok sağlam duran tripodlar. Bu ikincisi stüdyoda iyi olur. Tercihen Velbon yoksa Manfrotto gibi bir marka harcanan paraya değer.

    Makina ve objektif Nikon da olabilir tabii, Nikon'un lensleri aydınlıktır ve makroda iyilerdir fakat çekilecek şey aydınlık. Konu metal olduğu için ışık ve kroma pek sorun değil. Yani verilen öneri de doğru bir kombinasyon bence, fotografı çeken ben olsam Canon'la da mutlu olurdum. İki objektifli sistem önerilmiş. Fish-eye lensi erteleyebilir, işe başladıkltan sonra ihtiyaca göre araştırmayla ikinci bir lens alabilirsiniz.




  • Cevap için çok teşekkürler.
  • önceki yazılarda göremedim ama softboxda fena olmaz sanki :)
  • Bencede ürülerin boyutlarına bakınca ısık cadırı cok ise yarayacaktır. Mutlaka olmalı. PS mudahaleleri cok daha rahat ve etkin olur bu sekilde.

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM
  • Isık cadırı olmadan
    Çadır yok. iPhone ekranından, masamın üzerindeki rafın yansıması görülüyor. Menü tuşundan da ışık kaynağının kendisi yansıma yapmış. Hatta ekranın sağ üst köşesinde de gözüküyor. Çok sert bir gölge oluşmuş. Işık ise chazın sağında kuvvetliyken, soluna doğru zayıflamış.

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

    Isık cadırı ile
    Yansımaların tamamı kayboldu. iPhone'un metal çerçevesi eşit şekilde ışık aldı. Gölge de daha kabul edilebilir bir halde. Yazılım müdahalesiyle çok daha iyi hale getirilebilir.

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM

    PS ile sadece ürünü cıkarma
     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM




  • Değerli yorumlarınız için teşekkürler, aşağıda linkini verdiğim ürün nasıl olur sizce ?

    http://www.hareketlifotograf.com/index.php?option=com_content&view=article&id=78&Itemid=86

    biraz maliyetli bi ürün..
  • Ürün Çekim Çadırı ?

    Gelişen teknoloji, internet kullanımının yayğınlaşması, özellikle son yıllarda akıllı telefonların kullanım oranın artması insanların alış-veriş alışkanlıklarını büyük oranda değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Artık en küçük ihtiyaçlar dahi satın alınmadan önce, ürünün teknik özellikleri, fiyat performans durumu ve göreselleri internet üzerinden inceledikten sonra karar veriliyor.

    İnsanların alış-veriş yapmadan önce internet üzerinden yapmış oldukları araştırmalarda, Siz; bir adım öne çıkmak istiyorsanız, e-ticaret sisteminizde, ürünü bire bir yansıtan, kaliteli ve albenisi olan ürün görsellerine ihticınız olacaktır.

    Özellikle takı, saat, mücehver, oyucak vb. ürünlerin kaliteli görsellerini elde edebilmeniz, sonrasında Photoshop gibi ek programlar ile zaman kaybetmeden ürünlerinizi hızlı bir şekilde e-ticaret sayfanızda yayına çıkabilmeniz için kaliteli bir ürün çekim çadırına ihtiyaçınız olacaktır.

    Işıklı Ürün Çekim Çadırı Seçimi Nasıl Olmalı ?

    İnternetten araştıma yaptığınızda çok sayıda ürün çekim çadırı modeli göreceksiniz. Bu modeller arasından tercihinizi etkileyecek en önemli faktör çekim yapaçağınız ürün özellikleri olacaktır. Bunun yanısıra elde edeceğiniz çıktılar üzerinde Photoshop yapmak istemiyorsanız tercih yaparken daha dikkatli olmalınız.

    Kaliteli fotoğraflar ya da videolar elde edebilmek için Işığın ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir. Kaliteli bir fotoğraf makinası yada kamera ile yeterli bir ışık olmadığı sürece çıktılarınız üzerinde Photoshop ve/veya Video Editör programları ile edit işlemi yapmak kaçınılmaz olaraktır.

    Tüm bu parametler ışığında, özellikle parlak yüzeye sahip olan ürünler için (Saat, Kolye, Yüzük, Takı vb.) içerisinde led ışık barındıran ürün çekim çadırlarında daha profosyonel çıktılar elde edebilirsiniz. Işıklı çadır içerisinde yapılan mat yüzeyli ürün (Mobilya, Ayakkabı, Yemek vb.) çekimlerinde ise kalite oranını bir üst seviyeye taşımanız mümkün olacaktır.

    Işıklı Ürün Çekim Çadırı Teknik Özellikleri

    Kutu İçeriği;

    3 adet Flexi Fon (Siyah, Beyaz, Mavi)
    2 adet Led Işık Bar (Her birinde 42 Led, toplamda 84 led ışık)
    1 adet Adaptör (Dimmerable sistemine sahip)
    1 adet Difizör
    1 adet Ürün Çekim Çadırı 40x40 ve 60x60
    Flexi Fon (Siyah, Beyaz, Mavi): Ürün çekimlerinizde kullanabileceğiniz, ürün çekim çadırı ölçülerine uygun, kaliteli 3 adet kağıt fon bulunmaktadır.

    Led Işık Bar (Her birinde 42 Led, toplamda 84 led ışık): Set içerisinde bulunan 2 adet led ışık barlarının her biri üzerinde 42 adet led bulunmaktadır. Işık barları çadır üzerinde sabit olmayıp, ışığın önünü isteğiniz gibi ayarlayabilmeniz için ileri, geri hareket kabiliyetine sahiptir. Ayrıca ışık barları tutacaklı özelliğe sahip olup, çadır içerisinden kolayça sökülebilir ve harici olarak kullanılabilir. Led barı üzerinde bulunan led'lerin ışık gücü, adaptör üzerinde bulunan ON/OFF tuşları yardımı ile artırılıp azaltılabilir.

    Adaptör: 100V-240Vgiriş, 24V çıkış değerine sahip olup, toplam kablo uzunluğu 4.40 cm’dir. Üzerinde bulunan ON/OFF tuşları yardımı ile ledleri açılıp kapatabilirsiniz. ON tuşuna sürekli olarak ortalama 3 sn. basılı tutulduğunda led'ler yanacaktır. Ledler yandıktan sonra ON tuşuna aralıklı olarak basıldığında led'lerin ışık gücünü artırabilirsiniz. OFF tuşuna aralıklarla basıldığında ışık gücünün azaldığını göreceksiniz. OFF tuşuna ortalama 3 sn. basılı tutulduğunda led'leri söndürebilirsiniz.

    Difüzör: Set içerisinde yer alan difüzör ürün çekim çadırının üst kısmına takılmaktadır. Difüzör sayesinde led'lerden elde edilen ışığın daha yumuşak bir dokuya dönüşümünü sağlayabilirsiniz.

    Işıklı Ürün Çekim Çadırı: Siyah renge sahip olan ve Setin ana gövdesini oluşturan Işıklı (Led'li) Ürün Çekim Çadırı 40x40 ölçülerine sahiptir. İç kısmı aleminyum ile kaplanmış olup, Led'lerden elde edilen ışığı etkin bir şekilde kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Çadırın dört tarafıda tamamen kapalıyken, ürünün ön ve üst kısmında bulunan küçük penceler yardımı ile ışık kaybı yaşamadan çekim yapabilir yada ürünün üst ve ön kısmını tamamen açarak da ürün çekimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

     Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM Ürün Çekim Ekipmanları YARDIM




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.