|
Merhaba, üretim yapan her işletme için fazlasıyla yeterli olacak bir uygulama hazırladık, Acaba benim üretim modelime uyar mı soruları için, örnek olarak Mercedes üretimi yaptık. ERKOZ ERP: Üretimde Yeni Nesil İzleme, Şarj (Lot) ve Gerçek Maliyet Kontrolü
Standart ERP ve stok programları üretimi düz mantıkla ele alır; depoda “toplam 25 adet stok var” der geçer. Peki ya o ürünlerden birinde sorun çıkarsa? Standart yazılımlar burada tıkanır. Erkoz ERP ise işletmenize dijital bir künye kazandırır.
1️⃣ 3 Aşamalı Reçete Derinliği ve Ağaç Yapısı Yönetimi
Tek seviyeli reçetelerle sınırlı kalmayın! Örneğin bir motor bloğu üretiminde;
1. Seviye: Piston Bloğu ve ana bileşenler,
2. Seviye: Piston bloğu alt yarı mamulleri ve operasyon detayları,
3. Seviye: Alt yarı mamullerin alt bileşenleri ve hammaddeleri tek bir reçete ağacında birleştirilir.
Sonuç: Hammaddeden alt yarı mamule, oradan ana mamule kadar her seviye ayrı reçete, ayrı üretim ve ayrı maliyet kontrolüyle yönetilir.
2️⃣ Her Seviyeye Makine, Personel ve Hammadde Tanımlayın
Erkoz ERP ile reçete ağacındaki her aşamanın kaynağını ve maliyetini ayrı ayrı yönetirsiniz:
Hammadde, Makine, Personel ve Alt Üretim Maliyetleri her seviyede ayrı hesaplanır.
Standart yazılımlar ürün maliyetini tek kalemde görürken; Erkoz yaklaşımı, bir alt seviyede oluşan maliyeti üst seviyeye tam antrasit şeffaflıkla aktarır ve gerçek maliyeti önünüze koyar.
3️⃣ Şarj (Lot) Kodlu Stok ve Gelişmiş FIFO Yönetimi
Stokta sadece kaç adet olduğunu değil, hangi şarjdan (partiden) geldiğini bilin:
Parti Bazlı Stok & Tam İzlenebilirlik: 100 adet stoğun hangi tarihlerde ve hangi şarjlarla üretildiğini ayrı ayrı görün. Hammaddeden ürüne geriye dönük tam takip sağlayın.
Kontrollü Satış & Arıza Kaynağına Ulaşım: Satışta istediğiniz şarj kodlu ürün grubunu seçin. Müşteri şikayetlerinde veya kalite kontrol süreçlerinde üretim tarihine ve ilgili partiye anında geri dönerek sorunun kaynağını saniyeler içinde çözün.
Otomatik Kronolojik Akış (FIFO): İlk giren ilk çıkar disipliniyle stok hareketlerini dijital künyeyle yönetin.
4️⃣ Karmaşık Üretimin Gücü: "Bir Mercedes'i Üretebilen Sistem"
Yüzlerce alt yarı mamulü, binlerce hammaddeyi ve her üretim kaynağını tek reçete ağacında birleştiren Erkoz ERP; motor, şanzıman, şase/gövde ve elektrik/elektronik grupları gibi devasa karmaşık yapıları kusursuzca yönetir.
🎯 Özetle:
Sıradan programlar basit üretimleri yönetirken; Erkoz ERP karmaşık üretimleri kusursuzca yönetir. Stok miktarını değil, stok geçmişini yönetin. Şarj kodu + üretim tarihi + FIFO = Güvenilir üretim kontrolü!
#Csharp #ERP #YazılımGeliştirme #SoftwareDeveloper #Entityframework #DotNet #WindowsForms #YazılımMühendisliği #KurumsalYazılım #ÜretimYönetimi #Veritabanı #SQLServer #Kodlama #Programming https://www.youtube.com/watch?v=MtKiZVYdQmE&t=939s![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler