Şimdi Ara

Üretim maliyet Erp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, üretim yapan her işletme için fazlasıyla yeterli olacak bir uygulama hazırladık, Acaba benim üretim modelime uyar mı soruları için, örnek olarak Mercedes üretimi yaptık.

Erdal Kozalyoutube
    ERKOZ ERP: Üretimde Yeni Nesil İzleme, Şarj (Lot) ve Gerçek Maliyet Kontrolü ​Standart ERP ve stok programları üretimi düz mantıkla ele alır; depoda “toplam 25 adet stok var” der geçer. Peki ya o ürünlerden birinde sorun çıkarsa? Standart yazılımlar burada tıkanır. Erkoz ERP ise işletmenize dijital bir künye kazandırır. ​1️⃣ 3 Aşamalı Reçete Derinliği ve Ağaç Yapısı Yönetimi ​Tek seviyeli reçetelerle sınırlı kalmayın! Örneğin bir motor bloğu üretiminde; ​1. Seviye: Piston Bloğu ve ana bileşenler, ​2. Seviye: Piston bloğu alt yarı mamulleri ve operasyon detayları, ​3. Seviye: Alt yarı mamullerin alt bileşenleri ve hammaddeleri tek bir reçete ağacında birleştirilir. ​Sonuç: Hammaddeden alt yarı mamule, oradan ana mamule kadar her seviye ayrı reçete, ayrı üretim ve ayrı maliyet kontrolüyle yönetilir. ​2️⃣ Her Seviyeye Makine, Personel ve Hammadde Tanımlayın ​Erkoz ERP ile reçete ağacındaki her aşamanın kaynağını ve maliyetini ayrı ayrı yönetirsiniz: ​Hammadde, Makine, Personel ve Alt Üretim Maliyetleri her seviyede ayrı hesaplanır. ​Standart yazılımlar ürün maliyetini tek kalemde görürken; Erkoz yaklaşımı, bir alt seviyede oluşan maliyeti üst seviyeye tam antrasit şeffaflıkla aktarır ve gerçek maliyeti önünüze koyar. ​3️⃣ Şarj (Lot) Kodlu Stok ve Gelişmiş FIFO Yönetimi ​Stokta sadece kaç adet olduğunu değil, hangi şarjdan (partiden) geldiğini bilin: ​Parti Bazlı Stok & Tam İzlenebilirlik: 100 adet stoğun hangi tarihlerde ve hangi şarjlarla üretildiğini ayrı ayrı görün. Hammaddeden ürüne geriye dönük tam takip sağlayın. ​Kontrollü Satış & Arıza Kaynağına Ulaşım: Satışta istediğiniz şarj kodlu ürün grubunu seçin. Müşteri şikayetlerinde veya kalite kontrol süreçlerinde üretim tarihine ve ilgili partiye anında geri dönerek sorunun kaynağını saniyeler içinde çözün. ​Otomatik Kronolojik Akış (FIFO): İlk giren ilk çıkar disipliniyle stok hareketlerini dijital künyeyle yönetin. ​4️⃣ Karmaşık Üretimin Gücü: "Bir Mercedes'i Üretebilen Sistem" ​Yüzlerce alt yarı mamulü, binlerce hammaddeyi ve her üretim kaynağını tek reçete ağacında birleştiren Erkoz ERP; motor, şanzıman, şase/gövde ve elektrik/elektronik grupları gibi devasa karmaşık yapıları kusursuzca yönetir. ​🎯 Özetle: ​Sıradan programlar basit üretimleri yönetirken; Erkoz ERP karmaşık üretimleri kusursuzca yönetir. Stok miktarını değil, stok geçmişini yönetin. Şarj kodu + üretim tarihi + FIFO = Güvenilir üretim kontrolü! ​#Csharp #ERP #YazılımGeliştirme #SoftwareDeveloper #Entityframework #DotNet #WindowsForms #YazılımMühendisliği #KurumsalYazılım #ÜretimYönetimi #Veritabanı #SQLServer #Kodlama #Programming
    https://www.youtube.com/watch?v=MtKiZVYdQmE&t=939s

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.