Şimdi Ara

Üretim Hatalı Tsi Motor ve D...... Oto'nun Rezaleti! (Son gelişmeler) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
45
Favori
94.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ericcartman20

sizi yorumunuzdan ötürü tebrik ederim

Bende size ilk mesajınızı bana ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35
    Arkadaşım kusura bakma ama onların marka degerini yerim ben.. ben sadece WV amblemi için dünyanın parasını verecegim.. ve beni servislerde süründürecekler.. o arabayı taksim in göbeginde benzin döküp yakarım ... kim kimi mahkemeye veriyor .. !! adam WV caddy arabasına 5 metrelik afiş astı.. bu araba baskı balata yiyor diye ( belki kullanıcı hatası- bilemem ) ona bir şey olmadı... bunlara dişini göstereceksin.. para veriyor isem bana hizmette kusur etmeyecekler..

Kullanıcı hatası ihtimali sıfır; Nedeni Servis raporunda 2 piston kolunun ters takıldığı var (resimde) Sıfır aracın piston kolunu kim ters takar

• Hocam okurken gerçekten çok sinirlendim. Yıllardır forumu takip ederim ama ilk mesajım. Büyük geçmiş olsun.
    Ben de vw den geçen sene sıfır araç aldım ve kullanıyorum. Şu yazıyı almadan önce okusam İnan bana kapılarının önünden geçmezdim. İnşallah misli misli fazlasıyla alırsınız kendilerinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Okumakta bile zorlandım. Allah sabır versin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aracı söğüş otonun karşısına park et,kaput açık,motor parçaları bagajda sergile,video çek paylaş,konuyu vw in rakibi olan markaların forumlarındada dile getir (söğüş otoya gitmesinler),videoda olayı dikkat çekici,espritüel hale getirki izlensin paylaşılsın en sonunda da sana yapılanları ve karşılığında senin yaptıklarını vw almanya ya ilet,veya senden daha iyi uğraşabilecek biri varsa aracı ona sat,alan kişide hem uygun alımdan hem kazanacağı tazminattan voleyi vursun, yada bu işlere vakıf bir avukatla yüzde karşılığı anlaş.

• Konuyu başından beri takip ediyorum. Başınıza bukadar sıkıntı gelmişken ve size bukadar kötü muamele yapılmışken bile soğukkanlılığınızı ve seviyenizi korumanızdan ötürü sizi tebrik ederim.

Hele ki aracınızı parçalarını bagaja doldurup servis önüne koymaları rezaletini duyunca ben bile sinir oldum inanın sanki bu hakaret bana yapılmış gibi geldi.

Umarım bu haklı davanızda sevinen taraf siz olursunuz ve maddi manevi tazminatınızı son kuruşuna kadar kazanırsınız
  • Benim tepem attı burada siz çok iyi dayanıyorsunuz vallahi, umarım kazanırsınız hatta bir de manevi tazminat davası açın donuna kadar alın itnelerin.
  • Konuyu baştan sona okudum sinirden nevrim döndü saçmalıklara tezatlıklara bak.
    DOĞUŞ OTODAN SELAM BİLE ALMAM !

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Sizinle dalga mı geçiyor bu adamlar? Ya da 6 aylık bir kamera şakası mı yapıyorlar?

Araç fabrikadan mı üretim hatalı?
    Eğer cevap "Evet" ise, Doğuş Oto neden bu aracı veya motoru komple değiştirmek istemiyor? Sonuçta, hata Doğuş Oto'nun değil, fabrikanın. Doğuş Oto bu aracı sıfırı ile değiştirince parasını kendi kasasından ödemeyecek herhalde. Bunu iade edip yerine yenisi istenecek sadece. Araba olmasa motorun yenisi istenir bilemiyorum ama, sıfırını istediklerinde kendi kasalarından çıkmayacak ya. Neden bu kösteklik?
    Üstelik firmanın merkezle arası da bozulmayacak çünkü kabahatleri yok. Basit bir üretim hatası. Olmayacak bir şey değil yani.

Eğer cevap "Hayır" ise, yani Doğuş Oto'nun servisi ya da üstlenicisi aracı bozduysa (Apar topar toplarken yanlış taktılarsa v.b), bu onların suçudur. Değiştirmeleri boyunlarının borcudur.

Sonuçta bir araba için 5000 TL zarar etseler (-ki zaten fabrika hatası, zararı eden kendileri değil, VW'nin kendisi olacaktı) ama hiç zorluk çıkarmadan hatalarını telafi etseler siz bugün Volkswagen markasını da, Doğuş Oto'yu da övüyor olacaktınız ve bir çoğu kişi de sizden etkilenip ibreyi VW'ye çevirebilecekti. Böylece gelen müşteriler o zararı kapatmış olacaklardı, üstüne kâr ve imaj inşa edilmiş olacaktı. Hatta ben bile kredi çekip VW almayı da ihtimaller arasında düşünürken* VW'yi kesinlikle planlarım arasından çıkardım. Şu konuyu yüzlerce kişi okudu, hatta binlerce. Emin olun bir çoğu da VW'yi araştırırken denk geldi. Belki de sadece bu konunuz onlara yüzlerce müşteri kaybettirdi.

Ayrıca, bugün esnafımız, en küçüğünden en büyüğüne, 10 kuruşundan 100.000 TL'sine, "Bugünü" düşünmeye devam ettikçe, "Bugün cebime 100 lira girsin, yarın 1000 lira girmese de olur" mantığı ile çalıştıkça, emin olun ne galericisine güven kalır ne taksicisine.

Bakın bugün hiç bir esnafa güvenemiyoruz nedense.

Bırakın aklıma gelen her şeyi yazmak istiyorum. Varsın okunmasın.

Bugün bir bakkal yarım litrelik suyu 50 kuruşa satarken, bir başka bakkal 75 kuruşa satıyorsa;
    50 Kuruşa satıldığında da kar edilebilen bir sudan 25 kuruş fazla kar elde etmek uğruna adını "Kazıkçı" ya çıkarmayı göze alıyorsa

Bugün bir taksici, klima açmamak, yolu uzatmak gibi hilelere başvuruyorsa;
    3 Kuruş az yakmak, 3 kuruş fazla para elde etmek uğruna, para üstünü iç ederek, yolu uzatarak, klima açmayarak müşteriyi memnun etmeyi 2. plana atıp müşterinin alternatif(Korsan taksi) arayışına sebep oluyorsa,

Bugün bir emlakçı, ev sahibine 100.000 liradan satacağı sözünü verdiği gayrimenkulü müşteriye 110.000 liradan satıp, alacağı komisyon haricinde bir 10.000 lirayı iç ediyorsa;
    O ev sahibi ile müşterinin daha sonra bu durumu anlayacağını bile bile, adının çıkacağını bile bile yapıyorsa,

Koskoca bir internet servis sağlayıcının (İsmini vermeyeyim) 51 Lira 40 Kuruş'luk faturayı, sürekli 51 Lira 50 Kuruş olarak tahsil ediyorsa, o aradaki 10 kuruşa düşüyorsa,
    Koskoca 6.000 TL'lik dolap, portmanto, pimapen işini alan bir usta, 30 liradan 2 tane sinekliği dahi takmayarak, o bir günü başka bir müşteriye giderek kar ettiğini düşünüyorsa,

Koskoca bir bilgisayar teknik servisi 30 TL'lik CD-Rom'u iç ediyorsa,

Kısaca bunca meslek erbabının derdi "Bugün 100 TL tokatlayayım da, yarın önemli değil" derse,

Tabi ki piyasa ölü olur, tabi ki işler kesat gider, tabi ki batarsın, tabi ki topu dikersin.

Bugün bir müşteriyi kazanmak uğruna 3 kuruşu bir kenara itersen, yarın onun hem 10 katını kazanırsın, hem de adın iyiye çıkar.

Bakın bugün hiç bir taksici kimseyi dolandırmasaydı, sizce korsan taksi diye bir şey türer miydi? Taksilerin belli bir kalitesi olsa, şoförleri dürüst olsa, yazın klima kışın kalorifer açsa, müşteriyi memnun etse, korsan taksi diye bir şey türer miydi?

Örnek veriyorum sadece.
    İlk gaye müşteriyi kazanmak olmalı. Bugün bu abimizin derdini sorun çıkartmadan, ikiletmeden çözmüş olsalardı, bu abimiz VW'yi methedecekti. Belki de yüzlerce kişiyi vazgeçirmek yerine onlarca kişiye VW'yi tercih ettirecekti. Sonuçta kazanan gene VW olacaktı. Gene Doğuş oto olacaktı ama, işte esnafımızın kafa yapısı sıcak paradan yana malesef...

* Acemiliğimi iyi kötü attıktan sonra, iyi bir sıfır araba düşünüyorum. VW'de bu seçeneklerin arasındaydı ama malesef artık değil.

Ne yazdın be usta paylaşırım ben bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

ara sıra tekrar okuyorum ilk mesajınızı.

Artık usta dediklerimiz bile usta değil Motordan gelen sesi, yan aksamlardan geliyor olarak algılaması ilginç
  • İnşallah hakkınızı alırsınız .
  • Geçmiş olsun.
    Sıfır araçları dahi bu kadar sorunlu olan bir marka nasıl oluyor da Avrupa'nın en büyük markası olabiliyor anlamıyorum. Benzer bir olay bizim başımıza da gelmişti. Yalnız biz olayın üstüne gitmemiştik, siz hakkınızı mahkeme vasıtasıyla arayarak doğru yapmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

quote:

Sizinle dalga mı geçiyor bu adamlar? Ya da 6 aylık bir kamera şakası mı yapıyorlar?

Eğer cevap "Evet" ise, Doğuş Oto neden bu aracı veya motoru komple değiştirmek istemiyor? Sonuçta, hata Doğuş Oto'nun değil, fabrikanın. Doğuş Oto bu aracı sıfırı ile değiştirince parasını kendi kasasından ödemeyecek herhalde. Bunu iade edip yerine yenisi istenecek sadece. Araba olmasa motorun yenisi istenir bilemiyorum ama, sıfırını istediklerinde kendi kasalarından çıkmayacak ya. Neden bu kösteklik?
    Üstelik firmanın merkezle arası da bozulmayacak çünkü kabahatleri yok. Basit bir üretim hatası. Olmayacak bir şey değil yani.

Eğer cevap "Hayır" ise, yani Doğuş Oto'nun servisi ya da üstlenicisi aracı bozduysa (Apar topar toplarken yanlış taktılarsa v.b), bu onların suçudur. Değiştirmeleri boyunlarının borcudur.

Sonuçta bir araba için 5000 TL zarar etseler (-ki zaten fabrika hatası, zararı eden kendileri değil, VW'nin kendisi olacaktı) ama hiç zorluk çıkarmadan hatalarını telafi etseler siz bugün Volkswagen markasını da, Doğuş Oto'yu da övüyor olacaktınız ve bir çoğu kişi de sizden etkilenip ibreyi VW'ye çevirebilecekti. Böylece gelen müşteriler o zararı kapatmış olacaklardı, üstüne kâr ve imaj inşa edilmiş olacaktı. Hatta ben bile kredi çekip VW almayı da ihtimaller arasında düşünürken* VW'yi kesinlikle planlarım arasından çıkardım. Şu konuyu yüzlerce kişi okudu, hatta binlerce. Emin olun bir çoğu da VW'yi araştırırken denk geldi. Belki de sadece bu konunuz onlara yüzlerce müşteri kaybettirdi.

Ayrıca, bugün esnafımız, en küçüğünden en büyüğüne, 10 kuruşundan 100.000 TL'sine, "Bugünü" düşünmeye devam ettikçe, "Bugün cebime 100 lira girsin, yarın 1000 lira girmese de olur" mantığı ile çalıştıkça, emin olun ne galericisine güven kalır ne taksicisine.

Bugün bir bakkal yarım litrelik suyu 50 kuruşa satarken, bir başka bakkal 75 kuruşa satıyorsa;
    50 Kuruşa satıldığında da kar edilebilen bir sudan 25 kuruş fazla kar elde etmek uğruna adını "Kazıkçı" ya çıkarmayı göze alıyorsa

3 Kuruş az yakmak, 3 kuruş fazla para elde etmek uğruna, para üstünü iç ederek, yolu uzatarak, klima açmayarak müşteriyi memnun etmeyi 2. plana atıp müşterinin alternatif(Korsan taksi) arayışına sebep oluyorsa,

Bugün bir emlakçı, ev sahibine 100.000 liradan satacağı sözünü verdiği gayrimenkulü müşteriye 110.000 liradan satıp, alacağı komisyon haricinde bir 10.000 lirayı iç ediyorsa;
    O ev sahibi ile müşterinin daha sonra bu durumu anlayacağını bile bile, adının çıkacağını bile bile yapıyorsa,

Koskoca bir internet servis sağlayıcının (İsmini vermeyeyim) 51 Lira 40 Kuruş'luk faturayı, sürekli 51 Lira 50 Kuruş olarak tahsil ediyorsa, o aradaki 10 kuruşa düşüyorsa,
    Koskoca 6.000 TL'lik dolap, portmanto, pimapen işini alan bir usta, 30 liradan 2 tane sinekliği dahi takmayarak, o bir günü başka bir müşteriye giderek kar ettiğini düşünüyorsa,

Kısaca bunca meslek erbabının derdi "Bugün 100 TL tokatlayayım da, yarın önemli değil" derse,

Tabi ki piyasa ölü olur, tabi ki işler kesat gider, tabi ki batarsın, tabi ki topu dikersin.

Bugün bir müşteriyi kazanmak uğruna 3 kuruşu bir kenara itersen, yarın onun hem 10 katını kazanırsın, hem de adın iyiye çıkar.

Bakın bugün hiç bir taksici kimseyi dolandırmasaydı, sizce korsan taksi diye bir şey türer miydi? Taksilerin belli bir kalitesi olsa, şoförleri dürüst olsa, yazın klima kışın kalorifer açsa, müşteriyi memnun etse, korsan taksi diye bir şey türer miydi?

Örnek veriyorum sadece.
    İlk gaye müşteriyi kazanmak olmalı. Bugün bu abimizin derdini sorun çıkartmadan, ikiletmeden çözmüş olsalardı, bu abimiz VW'yi methedecekti. Belki de yüzlerce kişiyi vazgeçirmek yerine onlarca kişiye VW'yi tercih ettirecekti. Sonuçta kazanan gene VW olacaktı. Gene Doğuş oto olacaktı ama, işte esnafımızın kafa yapısı sıcak paradan yana malesef...

* Acemiliğimi iyi kötü attıktan sonra, iyi bir sıfır araba düşünüyorum. VW'de bu seçeneklerin arasındaydı ama malesef artık değil.

Paylaş be abim ne diyeyim?
    Meslek erbabı dediğimiz insanların hepsi bu haldeyse ben daha ne diyeyim?

Bakın geçen gazoz aldım, 1.5 litrelik. Üzerinde "Hediyedir Satılamaz" yazıyormuş. Aldıktan sonra gördüm. Büyük gazozun yanındaki hediyeyi satıyor adam.
    Şimdi bombayı patlatıyorum. Son Tüketim Tarihi 2 ay geçmiş. Ben de içince fark etmiştim.

Hatta, aynı ürünler hala dolabında adamın. Gidip söylememe rağmen aynı ürünler hala dolapta duruyor.
    Ben ne diyeyim abim böyle esnafa?

Böyle bir esnaf gelip "Para kazanamıyoruz, piyasa öldü, küçük esnafı öldürdüler" diye ağlayınca acımam mı gerekiyor?

İsmini de vererek bir örnek vereyim, A101'den alışveriş yaptım. İki tane o küçük mayonezli garnitürden aldım. Kasada aklıma düştü SKT'sine bakıvereyim dedim. Bakarken kasiyer dedi ki; "Abi onları her gün 3 kişi kontrol ediyor için rahat olsun." Gerçekten de öyle SKT'si geçmiş ürün denk gelmedi hiç. E fiyatı da bakkala göre daha uygun, ben niye gidip o bakkaldan alışveriş yapayım?
    Bu bakkal bana kan ağlarken niye acıyayım bu adama?

Sonra parasıyla iş yaptıramıyoruz esnafa. Düşünün 6000 TL'lik bir işin içerisinde, portmanto'ya takılacak 150 CM'ye 50 CM'lik bir ayna, 2 tane sineklik ve 2 peteğin üzerine konulacak mermer kaç para tutar Allah aşkına?
    6000 TL'lik işi yapıyorsun da, 2 kıytırık vıttıvızığı gelip yapmıyorsan, bir daha sana iş vermemi bekleme abi, hiç yakınma piyasa ölü, iş yok diye yakınma abi.

Bu anlattığım şeyler, kulaktan dolma değil, bizzat yaşadığım, şahit olduğum şeyler.
    Ve anlatabileceğim de çok şey var.

• Boyle rezillik görmedim...Almanya merkezinin bunları öttürmesi lazım, resmen marka imajını zedeliyorlar...Orayada göndein

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

quote:

Örnek veriyorum sadece.

Paylaş be abim ne diyeyim?
    Meslek erbabı dediğimiz insanların hepsi bu haldeyse ben daha ne diyeyim?

Bakın geçen gazoz aldım, 1.5 litrelik. Üzerinde "Hediyedir Satılamaz" yazıyormuş. Aldıktan sonra gördüm. Büyük gazozun yanındaki hediyeyi satıyor adam.
    Şimdi bombayı patlatıyorum. Son Tüketim Tarihi 2 ay geçmiş. Ben de içince fark etmiştim.

Hatta, aynı ürünler hala dolabında adamın. Gidip söylememe rağmen aynı ürünler hala dolapta duruyor.
    Ben ne diyeyim abim böyle esnafa?

Böyle bir esnaf gelip "Para kazanamıyoruz, piyasa öldü, küçük esnafı öldürdüler" diye ağlayınca acımam mı gerekiyor?

İsmini de vererek bir örnek vereyim, A101'den alışveriş yaptım. İki tane o küçük mayonezli garnitürden aldım. Kasada aklıma düştü SKT'sine bakıvereyim dedim. Bakarken kasiyer dedi ki; "Abi onları her gün 3 kişi kontrol ediyor için rahat olsun." Gerçekten de öyle SKT'si geçmiş ürün denk gelmedi hiç. E fiyatı da bakkala göre daha uygun, ben niye gidip o bakkaldan alışveriş yapayım?
    Bu bakkal bana kan ağlarken niye acıyayım bu adama?

Sonra parasıyla iş yaptıramıyoruz esnafa. Düşünün 6000 TL'lik bir işin içerisinde, portmanto'ya takılacak 150 CM'ye 50 CM'lik bir ayna, 2 tane sineklik ve 2 peteğin üzerine konulacak mermer kaç para tutar Allah aşkına?
    6000 TL'lik işi yapıyorsun da, 2 kıytırık vıttıvızığı gelip yapmıyorsan, bir daha sana iş vermemi bekleme abi, hiç yakınma piyasa ölü, iş yok diye yakınma abi.

Bu anlattığım şeyler, kulaktan dolma değil, bizzat yaşadığım, şahit olduğum şeyler.
    Ve anlatabileceğim de çok şey var.

Hayırlı geceler kardeş öncelikle...

Yazdıklarını okuyunca bilinçli bir tüketici olduğun gözden kaçmıyor...bende nerden olursa olsun aldığım ürünün skt ine ve fiş ile reyon fiyatı arasında fark var mı diye muhakkak göz atarım...hatta bir keresinde skt sine 5 gün kalan peynirleri market müdürünü çağırtıp toptan reyondan kaldırttığım olmuştu..bir keresinde de ikamet ettiğimiz il belediyesini habersiz sık sık su kesintisi yaptıkları için e-devlet üzerinden Başbakanlığa şikayet ettim..bunun gibi hayatımda örnek çok :))

Burdaki bana göre tek sorun tüketicinin bilinçli olmaması (konu sahibi için söylemiyorum)..ben alışveriş yaparken şunu aklımdan hiç çıkarmam....para bendeyse güç de bende...vw böyle yaparsa gider reno alırım pejo alırım. .netice de biz onlara değil onlar bize muhtaç. ..bu her alanda geçerli. .1 tl lik üründe 100000tl lik üründe de...haklıysam ve mağdur ediliyorsam hakkımı savunmak adına (tıp ki konuyu açan arkadaşımızın yaptığı gibi) her türlü enstürmanı kullanmak lazım...

Saygılarımla...

• Evet hocam, bilinçli olmakta gerekiyor zaten. Yoksa başımıza geleni görüyorsunuz. Parasıyla iş yaptıramıyoruz.

Şunu gördüm hocam, parayı verdiğiniz anda güç onlara geçiyor. Parayı verene kadar onlar peşinizden koşuyor. Parayı aldığı anda, siz onların peşinden koşuyorsunuz.

Bu yüzden iş bitene kadar parayı vermemek gerek. İşi yapmıyorsa yapmasın başka esnaf mı yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Boyle rezillik görmedim...Almanya merkezinin bunları öttürmesi lazım, resmen marka imajını zedeliyorlar...Orayada göndein

hocam yanlış düşünüyorsunuz, doguş zaten ana merkez, doguş almanyayı öttürüyor, almanya doğusu değil : )
    doğuş türk milletini çözmüş bikere ya sövüşlüyor yada süründürüyor.

devlet herşeye el attı, birde bu tür durumlar içinde el atsa çok daha iyi olur. bu kez kendisi için değil insanlar için el atması şart.
  • Bu kadar insan Boşa mi diyoruz Vw almayin diye.. Geçmiş olsun, Umarim Hakkiniz olani alirsiniz veya kazanirsiniz....
  • Ben de ilgiyle takip ediyorum konuyu, korkum burada yazılanlar daha sonra başınıza iş açmasın.
  • Geçmiş olsun umarım sonuç istediğiniz gibi olur. Bende 2008 golf sahibiyim aracın tavan döşemesi sarktı, durumu bu kış başında fark ettim. 2005-2007 arası üretilen golf, jetta, passat ve audi a3 araçlarda hatalı tavan döşemesi kullanılmış bu konuda şikayet varda yüzlerce konu var. Fakat bu adamlar mağduriyetlerin giderilmesinde keyfi hareket etmişler. Kiminin ücretsiz değiştirip kiminden benim gibi para istemiş. 4 yaşına gelmiş araçların bir çoğunu ücretsiz değiştirmişler ben kendileri ile görüştüğümde sizin aracınız 5 yaşına girmiş bu yüzden ancak iyi niyet indirimi yaparız diye saçma sapan bir öneri sundular. Kısaca üretim hatası bir parçayı değiştirmemek adına dansözlük yapmayı tercih ettiler. Tabi ki değiştirmedim öylece duruyor. Aracı bir müddet daha kullanıp sattıktan sonra doğuşun adını dahi duymak istemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.