< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
URAP 2022 Sonuçları (2. sayfa)

-
-
Ona bakarsanız listede boğaziçi yok ve İtü de bu listede Ytü nün önünde inandırıcılığı zayıf bir liste takmayın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Makina alanında YTÜ İTÜ’den önde görünüyor. Böyle bir şeyi görebileceğin tek liste bu olabilir. Bence öp başına koy.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tırt
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
itü s*kmiş umarım ytü gelmez o zaman xaxaxa ama bazı şeyler kafama yatmadı özellikle itü odtü kıyasında materyal (metaluriji oluyor sanırım bu) sonra üstünde malzeme var listedeki adını unuttum 2 3 üstünde ardından kimya mühendisliği hepsinde itü 100 140 sıra falan önde. ama itü'nün kimya müh'ü ingilizce bile değil. odtü'nün eğitimi tonla konuştuğum mezun söyleyişilerime göre çok daha zor. odtünün bu fakültede geride olma sebebini tam anlayamadım. yks açısından baksak odtü malz 18k itü 31k odtü kimya müh 25.5k itü kimya müh 32k (ingilizcesi yok itüde)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-897E26C8C -- 12 Ağustos 2022; 22:35:21 > -
Sıralamanın kriteri ile alakalı. Açıklamasını yaptım.
Bi tek bana mı komik geliyor bu tür sıralamalar. Mühendislikte falan boğaziçi bilkent başlarda gözükmüyorken taşra üniler en başta oluyor. Sanırım pek bi önemi yok
Max ytülü ya puhahhahahhah
Sebebi şu. BOUN a kötü bir kadro taşradaki bir okula trdeki en iyi akademik kadroyu koyun yine herkes BOUN seçecek ve tüm işverenler BOUNluları alacak. Mesele eğitimin kalitesinden ziyade öğrenci profili ve okul adı kültürü çünkü. Dolayısıyla bu sıralamalar daha nesnel kriterler kullandığı için böyle oluyor. Bunu zaten en başta anlatmıştım. Bu sıralama belli bir kritere göre okulları sıralıyor. Bu sıralamaya göre tercih verin yada şirketlerin en çok işe almak istedi okullar bunlar demiyor.
Eyvallah
İsterse tüm alanlarda birinci olsun ytü yine bunu ytü yü övmek için bir yol olarak kullanmam çünkü bilkent,sabancı,boun gibi üniversiteleri olmayacak yerlere koyarak güvenlerini yitiriyorlar
Güzel açıklamışsın. Anladığım kadarıyla bu listelerde genel olarak 15-20 yıllık üniversitelerin köklü üniversiteler ile baş etmesi zor
Direk yeni okulları geri plana atmaya yönelik amaç olmasa da yeni okulların araştırma, makale, hoca sayısı gibi listelerde öne çıkmaya yarayacak konularda bir miktar geri kalması dolaylı olarak onların arkaplanda kalmasına sebep oluyor.
Eede bizi 1 gostermeleri bozuk saatin doğruyu gostermesi sadece. Engineering kismindaki siralamalarin altina okullardaki muhendislik bolumlerinin sayisini yazarsaniz olayin ne olduğunu goreceksiniz. Siralama kendi içinde tutarli mi evet, toplama işlemi sonucunda fazlaysa yukari cikariyor. Sonuclar gerçeği yansıtıyor mu hayir, muhendislikte erciyesin bilkentin onunde olmasinin veya bilkentin psikolojide sıralamada bile olmamasini methodoloji ile bile aciklamas abes cunku
Hocam açıklamayı o yüzden yaptım. Hangi okul daha iyi, hangisi tercih edilmeli vb. soruların cevabını asla vermiyor sıralama. Ama en azından o okulda o alanda çalışmalar olduğunu söylüyor. Yani kimse Erciyes’i Bilkent’e tercih etmeyecektir. Ama sıralaması Erciyes’e yeten biri okuyacağı alanda bu okulda bir şeyler yapılıyormuş bilgisini edinmesi açısından faydalı. Mesela sıralamaya göre İTÜ Polimer alanında globalde ilk 50’de. Bu tabiki trde bu alanda en iyi eğitimi burada alacağımızı söylemez. Ama demekki burada bir hareketlilik olduğu anlamına gelir. Bu da o alanla ilgilenen kişinin okulu radarına almasına ve değerlendirmesine yarıyor. Sonuçta kendisine yaramayacaksa seçmez tabiki. Genelde insanlar bu sıralamalardan faydalanmayı bilmiyor. Oysa bu listeler önemli veriler sağlıyor. Kullanmayı bilene tabi.
çok güzel açıklamışsınız hocam kullanmasını bilene çok faydalı sıralamalar bunlar. fakat genel anlamda mühendislik anlamında asla üzmeyecek 4 üni var itü odtü ytü boün. bunlar hem köklü hem de sağlam eğitim veren network'ü kuvvetli üniversiteler. bu yüzden ilk 3 ve makinede ytü'nün 1. olması beni şaşırtmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 12 Ağustos 2022; 23:53:39 >
Hocam methodolojiyi mantikli belirleme sartimiz yoksa ituyu odtuyu son sıraya atıyorum atilimi ilk siraya atacak ve atilimda sanki cikti yapiliyormus gibi gösterecek bir methodoloji de cikaririm ben size, hatta insanin methodolojiyi rahatca anlamasina gerek yoksa 10 saniyelik bir neural net train etmeye bakar.
Sitedeki methodoloji ile bile bunu nasil cikarmayi başardıklarını açıkçası anlamadım. Cunku ee icin bakiyorum firat bounun onunde, firatin kadrosunun çıktısına bakıyorum ve basta dedigim lafı geri aliyorum, ne kadar ugrasirsam ugrasayim nasil bir sinir cekersem cekeyim firati bounun uzerinde gosteremem yahu, engineering/technology tarzi genel alanlarda toplama işlemi argumani acikliyor da boun eede tum firata toplama islemi yapsan cikti olarak alacak hocalar var yahu
Hocam hiçbir formülasyon bu tür şeylerde dört dörtlük sonuç vermez ki. Hep bir gariplik ortaya çıkar. Sonuçların bir yere kadar nispeten tutarlı olması bile bence büyük bir başarı. Tonla değişken var. Hangi birini hangi ağırlıkta hesaba katacaksın. Bu adamlar bir tür metod geliştirmiş. Gerçeğe ama 10 yakın ama 100 yakın. Sonuçta bir veri bu. Buradan BOUN Fırat’tan kötü anlamını çıkarmamak lazım zaten. Bu alanda Fırat’ta iş yapabilir değerlendirilebilir anlamını çıkarmak lazım.
Ee zaten ne bekliyordunuzki geçmişi olan üniversiteler çöp mü??
Konumu kötü olduğu için tercih eden az bogazici bu kafayla devam ederse 10 sene sonra listede bile olmucak zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X