Şimdi Ara

ups yetki belgesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.777
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aliexpress den bir ürün sipariş ettim, ürün ups ile geliyordu. türkiyeye ulaşmıs ve bana mesaj geldi gumruk ıslemlerine devam edebilmek için bir link verilmiş. linki actıgımda yetki belgesi diye birsey cıkıyor ve burda aldıgın ınternet sıtesı yazıyor ama ınternet sayfasında yazan fıyat su an cok fazla ben neredeyse 50 dolar daha ucuza aldım urunu su an ne yapmalıyım. ups in ınternet sıtesındeyse ''Vekaletname belgesi eksik ve gümrükleme için gerekiyor. Bu bilgiyi almaya çalışıyoruz. / Alıcıyla irtibata geçtik.'' yazıyor sonradan bir ibare daha girilmiş o da su

    ''Paket şu anda bizde. Alıcı, UPS dışındaki bir aracı tarafından gümrükleme talep etti. / Paket gümrükleme acentesinde son bırakma bekliyor.''

    tam olarak ne yapmalıyım bilgisi olan yardımcı olabilir mi?



  • Yetki belgesi standart prosedür bunu yollamazsan zaten gümrükten çıkmaz. Yalnız fiyat artması kötü olmuş link istiyorlar çünkü. Amazon gibi önceden ödenmediği için yüksek vergi çıkarabilirler. Tamamen senin pakete bakan adamın insafına kalmış. Normalde paketin üstünde ne yazarsa ondan vergi hesaplanması gerekir ama bu düşük ücret gösterme olayları yüzünden linki açıp bakabiliyorlar. Belki kredi kartı ekstrende ya da aliexpress sipariş sayfasında ödediğin miktarı atarak çözebilirsin.
  • OMEGALUL O kullanıcısına yanıt
    Benzer bir durum bende oldu. 93,60 euro değerindeki kargomu 189 euro üzerinden hesaplamışlar vergiyi. Sipariş sayfasında gözüken fiyatı attım. Reddedildi. Ama reddedilmekle kalmadı, ürünüme el koydular gibi bir şey oldu. 2500 tl civarı bir ücret vererek detaylı inceleme gibi bir şey isteyebiliyormuşum veya ürünün imha edilmesini isteyebilirmişim falan filan bir şeyler dediler ama anlam getiremedim. Böyle kafalarına göre ürünüme el koyulabileceklerini zannetmiyorum, peşini bırakmıyorum işin. Ama bir daha yurtdışından ürün falan almayacağım böyle saçma şey mi olur. Bir bilginiz var mı acaba ne yapabilirim?
  • İlk defa böyle bir şey duydum ben. El neden koyuyorlar en kötü vergisini ödersin alırsın öyle saçma şey mi olur anlamadım.
  • Hediye yollamışlar onda fiyat ne yazacaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.