Şimdi Ara

UPS veya Regülatör alımı için basit hesaplama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
3
Favori
50.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Konu baya eski. Farkında olmama rağmen yazmam gerekli. Yeni konu açarsam, bu konudaki bilgili kişilerin gelme ihtimali düşer.

Arkadaşlar, ben bilgisayar topladım. Evimdeki voltaj değeri dengesiz. Bu yüzden 4 anakart ve psu heder oldu. Düşük voltaj yada dengesiz akım nedeniyle sürekli bobinler şişme yaptı. Sürekli elektronik gürültü oldu. Bu yüzden bilgisayar kasasını da yolladım. Değişim istedim. Anakart almadım. Bekliyorum.

Arkadaşlar. Kafam fena halde karışık. Benim fansız ve gelen akımı sabitleyecek bir ürüne ihtiyacım var. Yeterki bilgisayarım ve yanındaki parçalar modem dahil sorunsuz çalışsın.

Hangi anakartı aldıysam işlemci çevresinde bobin sesleri çektim. BUna mütakip ses kartıma sızan aşağıdaki videodaki gürültüyle karşılaştım. bunu arkadaşım skype görüşmesi sırasında mikrofonumdan giden sesten kaydetmiş. Bana yolladı. Benim kulağıma da aynı ses geliyordu.

3 markanın üst orta seviye anakartlarını aldım. Hep aynı dertleri çektim. Lütfen bana yardım edin.

Bana gerçekten işi görecek bir ürün önerene bolca dua ederim.

UPS alacaktım. Bu konuyu görünce durdum.

Regolatör baktım. Onlarda da 1000va ve 2000va dahil ürünler var. Benim derdim elektrik gidince sistemin çalışmasından ziyade, akımın dengelenmesini ve parazitlerden uzak olmasını sağlamak. Sinüs mü diyorsunuz buna? ?

Ses videoda geliyor. Dinlemenizi öneririm.

https://www.youtube.com/watch?v=i8C2pwisKe4

Diğer siteden link vermedim.

Teknopat ve teknoseyirde wise ismi ile çok bu konuda yakındım. Elektrik işinden çok anlayamam. Zira, ihtiyaç da duymamıştım. Şimdi sıkıntılar içindeyim.

Ben böyle saçma iş görmedim.

Eve lektrikçi çağırdım. Elektrik dağıtım şirketine başvurdum.

Tüm testler evin kareboard denen şeylerinin değişmesinin gerektiğini ve benim odaya gelen akımın gündüz vakti 210 ve 230 arası değiştiğini gösteriyor.

Sabit değil. Genelde düşük.

Önceden de pc kullanıyordum. Böyle dert görmemiştim.

Yardım edin lütfen.

• 6 ay önce istanbuldan didime taşındım. bende ses gelmesi yok yani karşılaşmadım, ama şuan aynı durumdayım. ilk nas cihazım yandı 3 tb ik veriyi kurtarana kadar canım çıktı, 1 hafta istanbuldaydım dün geldim bir baktım pc açılmıyor, araştırdım en son bilgisayarcıya götürdüm anakartım yanmış psu da yanında gitmiştir diye düşünüyorum. bugün aydemi çağırdım ölçüm yaptılar, gerilimde bir sorun gözükmüyor bu git gellerle ilgilidir ona biz bir şey yapamayız dediler regülatörü sordum faydası olur onun ama git gel olduğunda prizden çekin dediler. şimdi bende çok anlamadığım için bir kaç arkadaşıma elektrikten anlayan tanıdığıma sordum Monofaze Regülatör araştırmaktayım. çünkü ilk iki bilgisayar parçası yandı. ben daha çok buzdolabı ve çamaşır makinasının yanmasından korkuyorum. çünkü onlarda dijital, göstergeleri vs var,hatta burda bir arkadaşıma durumu anlatınca komşusunun başına gelmiş, ne kadar doğru aktardı bilmiyorum. elektrikler git gel yapmış yine, kadın hiç farketmemiş ama buzdolabına elektrik gelmemiş, sabah çıkıp gitmiş akşamda gelememiş ertesi gün geldiğinde buzdolabındaki tüm yiyecekleri bozulmuş. buzdolabının elektriği algılamadığını farketmişler. yani demem o ki: sadece bilgisayara değil, doğrudan eve bakmak en mantıklısı bencede. sizin hem psu hem anakart birlikte yandığı oldumu? yoksa sadece bir tanesi mi yandı? ayrıca bende ups düşünüyordum , dünkü anakartımın yandığını söyleyen bilgisayarcı da konudakilerin aynısını söyledi, yani regülatör al dedi, ben ups diyince "bak o ups lerin çeşitleri var ups istiyorsan online ups alıcaksın diğer türlüsü senin hiç bir işine yaramaz" dedi. haklıymış bende ev içi regülatör araştırmasındayım ve konuyu yetkililere bırakıyorum. mağduruz, gerçekten! siz benim yerime koyun kendinizi: 3 yıldır kendi harçlıklarınızla zar zor topladığınız, hatta 2-3 il gezdirdiğiniz, hiç bir sıkıntısı olmayan masaüstü bilgisayarınızı, cuma akşamı sorunsuz kapatıp işleriniz yüzünden şehirdaşına çıkıp 1 hafta sonra gelince, çalışan bilgisayarınızı açmak istedikten sonra açılmaması, 1 sn kasaya elektrik gelip gitmesi,sorunu evde anlamadığınız için bilgisayarcıya götürüp anakartınızın yandığını anlamanız gerçekten çok kötü bir durum. yardım bekliyorum..

not: lütfen Şehir dışına çıkarken fişleri çekin vb gibi şeyler söylemeyin, bende düşünüyorum onları da nas cihazı diyorum, eve bağlı olmalı, çalışmalı diyorum. regülatör önerisi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

KGK(UPS) veya Regülatör almak isteyenler basit bir hesaplamayı şu şekilde yapabilir:

WATT= Gerçek Güç
    VA= Görünürdeki Güç

Cihazların güç tüketimleri WATT cinsinden verilirken;
    UPS, Regülatör gibi cihazların maksimum çıkışları VA cinsinden veriliyor.

Bu tür bir cihaz alırken

1- Önce kaç tane cihaz çalıştırcağınızı belirleyin. (Örneğin: Plazma, LCD, Uydu alıcısı, PC, DVD player vs)
    2- Belirlediğiniz cihazların dökümanlarından maksimum tüketim değerini öğrenin (WATT cinsinden).

Elinizde toplam bir WATT değeri olacaktır. (Örneğin 450 WATT)

3- WATT değerini VA değerine dönüştürün.

Bunun için WATT değerini CosQ değerine bölmeniz gerekiyor.
    Normalde bu değeri ortalama olarak 0,95 alabilirsiniz ama siz garantici davranın ve CosQ'yu 0,80 olarak düşünün.
    (Çok daha garantici olmak isterseniz 0,65 olarak bile alabilirsiniz)

Örneğimiz için hesaplarsak:
    450/0,80 = 563 VA

Yani cihazlarımız için en an 565 VA'lik bir besleme kaynağına ihtiyacımız var (UPS veya Regülatör)

4-Bu tür besleme kaynaklarını maksimum veya maksimuma yakın değerlerde kullanmak doğru değildir.
    Bu yüzden ihtiyacınız olan kaynağın %30 fazlasını almaya çalışın.
    Artı olarak ileride fazladan bir cihaz bağlama opsiyonunuz da olmuş olur.

565 x 1,30 = 734 VA

Bizim örneğimizde toplam 450 WATT tüketim yapan cihazlar için en az 750 VA'lik bir UPS veya Regülatör işimizi görecektir.

1000 VA= 1 kVA

edit: kelime hataları

Öncelikle bilgiler için teşekkürler, online ups almak istiyorum ve sizin verdiğiniz hesaba göre yaptığımda 2. Küsür VA yetiyor ben de 3VA alayım diyorum... Ama size sorum ben evdeki tüm cihazları düşündüm bilgisayar, tv, projeksiyon, ses sistemi vs., çamaşır/bulaşık makinesi, buzdolabı vs vs... Aşağıdakileri salon mutfak oda şeklinde birbirine yakın ve uzatma kablo geçişi için yuva var. Kolayca birbirine bağlaya bilirim kısacası... Uzatma kablosuyla aktardığımda bir problem olur mu? Bu şekilde yapmamın Eksileri artıları nelerdir? Ve son olarak böyle problem olursa beyaz eşya haricinde kullansam sorun olur mu?

LG h7 45w
    Tv 63w
    Xbox one 120w
    Projeksiyon 291w
    Lamba 40w
    Modem 10w
    iMac 215W
    M box pro 25W
    yamaha hs 80 120W
    Buzdolabı 160W
    Bulaşık makinesi bilmiyorum 200w diyorum
    Çamaşır bilmiyorum onada 200w diyorum

Toplam: 1489W

1489/0,65= 2.290,769230769231 VA yapıyor yani 3VA yeteli gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle bilgiler için teşekkürler, online ups almak istiyorum ve sizin verdiğiniz hesaba göre yaptığımda 2. Küsür VA yetiyor ben de 3VA alayım diyorum... Ama size sorum ben evdeki tüm cihazları düşündüm bilgisayar, tv, projeksiyon, ses sistemi vs., çamaşır/bulaşık makinesi, buzdolabı vs vs... Aşağıdakileri salon mutfak oda şeklinde birbirine yakın ve uzatma kablo geçişi için yuva var. Kolayca birbirine bağlaya bilirim kısacası... Uzatma kablosuyla aktardığımda bir problem olur mu? Bu şekilde yapmamın Eksileri artıları nelerdir? Ve son olarak böyle problem olursa beyaz eşya haricinde kullansam sorun olur mu?

LG h7 45w
    Tv 63w
    Xbox one 120w
    Projeksiyon 291w
    Lamba 40w
    Modem 10w
    iMac 215W
    M box pro 25W
    yamaha hs 80 120W
    Buzdolabı 160W
    Bulaşık makinesi bilmiyorum 200w diyorum
    Çamaşır bilmiyorum onada 200w diyorum

Toplam: 1489W

1489/0,65= 2.290,769230769231 VA yapıyor yani 3VA yeteli gibi duruyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tamam iyi güzel anlatmışsın eline sağlık da kaç saat kaç dk gideceğini nasıl hesaplayacaz?
  • Merhaba 700w psu 37w monitör başkada birşey baglamıyacagım kaç kva ups almam lazım 1kva yeterlimidir.
  • Akü grubu gücünü belirtmemişsin, hesabını yapmamışsın. Yani 450wlık aletleri kaç dakika besleyebilecek akü grubu gücü çok önemli.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.