Şimdi Ara

Ups pc'yi statik elektirkten korurmu/pcde bu tür bir sorun varsa ne kadar yararlıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda elektiriksel bir kaç sorun yaşadım;

Oturduğum bina eski olduğu için elektriksel dalgalanmalar olabileceğini varsayıyorum, ampul arada göz kırpıyor mesela.
    Bilgisayar 2 ay önce elektrikler gidince kapandı, tekrar açtığımda çalışır gibi oldu sonra sustu fanın ışıkları gitti.

Bu olayın üzerine ben pc'yi yine 1.5 ay kullandım sorunsuz şekilde. Sonra yine aynı olay elektirkler gitti tam çalışırken, bu sefer tam kafayı yedi.

Geçen dedim belki açılır düzelir vs. taktım prize denedim, başta açılmadı. Dedim çözücem bu sefer yeter vs. Anakarta baktım eksik, fazla, toz, yanık neyse inceledim temizledim. Söktüm güç kaynağını kasadan, parçalım onuda içini temizledim yanık manıkta göremedim açıkçası.

Neyse Şu pirize tak dene, bu pirize tak derken açıldı, şaşırdım.

Şuan bilgisayarı kapayınca açılmıyor bir süre, ramlarden birini çıkardım tüm slotları denedim ama sanırım hepsi çalışıyor. Sadece güç kablosunu söküp kapalıya alıyorum güç kaynağını. 10 dk ya ne yapıyorsa içinde artık açılışıyor tekrar.

Bu arada korumalı prizlerden aldım philips marka ilk sorunu yaşadıktan sonra ama hem geç kalmış oldum hemde online Ups'in yanında bu tür prizler bayağı dandik kalıyormuş onu öğrendim. Yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum sağlamından ama başta güç kaynağı ve ups alsam içinde ne varsa virüsvari şekilde yeni parçalara bulaşırmı onlarda arıza yapar mı bilemedim. Tüm parçaları aynı anda alamadığım için uğraşıyorum şuan işte.

Fsp diye bir markayı öğrendim geçen sektördeki en iyisimiymiş en iyilerdenmiymiş neyse artık. Fsp nin online ups lerinden alsam. Gelen voltajlar ne kadar kafayı yesede koruyacak pcyi anladığım kadarıyla ayrıca kapama süresi de tanicak bana windows kafayı yemez böylece. Peki şuan anlattığım sorunlarla bu pcye yardımı dokunur mu sadece ups alsam taksam ne gibi yarar sağlar bana?

Editçik: Şuan bilgisayarı tam gaz kullanabildiğim için içindeki parçalarda kalıcı hasarlar olduğunu düşünmüyorum, her parçayı çıkarıp takmayı falan denedim ayrıca. Bilgisayar 5. yılını tamamladı bu arada. Birde bios piliyle alakalı bir şey olabilir mi? Pili değiştirsem sorun kalmıyormuş falan.

Korkunç soru: Herşey bios pili ile ilgili olabilir mi? Hani olur ya kumanda pili çalışmaz çıkarırsın az sürtersin falan çok azda olsa yine elektrik verir. Acaba ben pc yi 10 dk bırakınca bu mu oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat.alatas -- 31 Aralık 2016; 2:6:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.