|
Monitör: 35W (şimdilik Samsung G4 odyssey modeli ama yakın zamanda değiştirip daha fazla tüketen model alabilirim, baktığım monitörlerden biri MSI MAG401QR 66W yazıyor) Modem: 18W Kasa PC: oyunlarda 350-400W civarı. Moza (direksiyon seti): adaptöründe giriş (şebeke) 1.5a MAX yazıyor, çıkış 12v 7.5a 90W yazıyor. Monitörü 66W gibi hesaplarsak ve direksiyon setini de zaman zaman bağladığımdan 90W onu da eklersek; Toplam tüketim 600W civarı olur. 700W gibi düşünelim. Daha fazla tüketebilecekmiş gibi hesaplamayı severim. Çünkü zamanla bilgisayar bileşenlerini güncelleyebiliyorum. Sinüs dalga UPS arıyorum. Çünkü zaman zaman voltaj dalgamaları ve sık elektrik kesintisi yaşanan bir bölgedeyim. Yani alacağım UPS'in amacı bilgisayarı korumak olacak. Önceki kullandığım UPS'i 5 yıl kadar önce almıştım, İnform Sinüs Evo 1Kva (900W) online modeliydi. 1,5 yıl önce Yuasa akülerle değişimini yapmıştım ve aküleri hala iyi durumda. Gürültülü fanını susturmak için fan devri düşüren kablo kullandım, başka fan da denemiştim çalışmadı. UPS 5 yılını doldurmak üzereyken fanı arıza yaptı. Bunun üzerine iç piyasadan benzer 12V 0.50a değerlerinde fan araştırması yaptım, bir kaç fan alıp denedim ama UPS farklı marka fanlarla kesinlikle çalışmıyor. Neyse Hkfan markalı AS8025V12 modelinde 12v 0.50a brushless aşırı gürültülü fana sahip ürün ve İnform servisini arayıp bu fanın tedariğini yapıp yapamayacakları konusunda sordum. Bilgi vermek için not alıp sonrasında beni arayacaklardı ve hiç aramadılar. İnform İzmir servisinin bana 90-100 km kadar uzak olması ve telefonla da yardım alamadığım için bir daha İnform marka almamaya karar verdim. Öte yandan fanı Çin'den sipariş verdim, tahmini ulaştırma süresi 1-2 ay diyor (ölmez de sağ kalırsak gelecek sanırım). Bakalım bir de bizim gümrükten geçerse UPS'in fanı değişirim ve sonrasında UPS düzelirse onu da başka yerde kullanabilirim. Bu süreçte biraz araştırma yaptım ve: FSP champ 1Kva modelinde bu Online UPS'in fanını değiştirebilenler varmış. Garantisini bozmak pahasına ben de yaparım, benim için gürültüsünün düşük olması daha önemli. APC Back-UPS Pro Gaming Siyah BGM2200B-GR 2.200 VA ürünü Line İnteractive olmasına rağmen sinüs dalgası sağladığı yazıyor. Gürültüsüz bir model deniyor. Tabii dalgalanma veya elektrik kesintilerinde fan çalıştırdığından bahsedilmiş ama gürültü oranını bilmiyorum haliyle. Kullanan varsa ve 600W civarı tüketim durumunda gürültü yapıp yapmadığı konusunda bilgi verebilirse güzel olur. FSP champ 1Kva (900W) vs APC 2200va (1320W) Line İnteractive Gaming modelleri dışında öneri de alabilirim. (Max 700W civarı bir tüketim olacak) Kendi araştırmalarım sonucu bu iki ürün arasında kaldım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Konu hakkında bilgisi olanlar karar vermemde yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca aklıma takılan bir konu da şu: 700W'lık bir tüketim zaman içerisinde 1Kva online UPS'i sıkıntıya sokup arıza riskini artırır mı? Eğer öyleyse FSP 2Kva modeline bakayım desem modelde galiba çift fan varmış, o zaman çift dert demek olur. Tek fan bile büyük dert oluyorken çift fan gözümü korkutuyor. Öte yandan FSP'nin fanları her modelde değiştirilebiliyorsa sessiz bir modelle dert olmaktan çıkar. Bir de zamanla 2 tane akü yenilemek yerine 4 akülük bir dert olur. Aklımı çok kurcalaması da bundan kaynaklı. Uzun vadeli düşününce az sorunlu olsa sanki daha iyi olur gibi. Ev kullanıcılarına yönelik UPS firmaları doğru düzgün bir üretim yapmıyorlar. UPS üreticilerine de sitem etmeyi unutmayım dedim. Bir tane fan meselesini çözemediler yıllardır. Yüksek güç tüketen PC alanlar dünya çapında aynı gürültü meselesinden uzun zamandır şikayetçi. DÜZENLEME: Fsp Champ 2Kva Online UPS alarak tercihimi yaptım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaefe88 -- 14 Aralık 2025; 17:53:31 > |
|
AMD Ryzen 7 7800X3D / Corsair H100i Elite Capellix / MSI Mag B650 Tomahawk WiFi 6E / Palit 4070 Ti Super JetStream OC / Corsair Vengeance EXPO 2x16 GB 6000 MHz CL30 (Dual Kit) / MSI A850GL 850W 80+ Gold Modüler / Samsung 970 EVO 500GB M2 SSD / Seagate 1 TB SSHD / Samsung 25" Odyssey G4 1ms 240Hz IPS Pivot Monitör
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt