Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.590
Cevap
110
Favori
750.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unjust_
    Arkadaşlar powercom ups aldım. onla birlikte verilen upsmon programını kurdum. yük seviyesi %0 gösteriyor. bu normal midir ? Bilgisayarı powercom ups e com ile bağlayamadım yada usb ile bağlayamadım. sadece elektrik pirizini arkasına taktım. bu yüzden mi acaba

Muhtemelen o yüzdendir, com veya usb'den bilgisayara bağlamadıysanız KGK ve Bilgisayar haberleşemezler. Öte yandan KGK'larında genellikle ya com ( RS 232 veya seri Port diye geçer ) yada USB bağlantı bulunur, ikisi birarada pek olmaz!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Arkadaşlar powercom ups aldım. onla birlikte verilen upsmon programını kurdum. yük seviyesi %0 gösteriyor. bu normal midir ? Bilgisayarı powercom ups e com ile bağlayamadım yada usb ile bağlayamadım. sadece elektrik pirizini arkasına taktım. bu yüzden mi acaba

Muhtemelen o yüzdendir, com veya usb'den bilgisayara bağlamadıysanız KGK ve Bilgisayar haberleşemezler. Öte yandan KGK'larında genellikle ya com ( RS 232 veya seri Port diye geçer ) yada USB bağlantı bulunur, ikisi birarada pek olmaz!?

Arkadaşım kesintisiz güç kaynağında yalnızca COM bağlantısı var. Ben COM to USB ile ; bilgisayarın USBsine bağlasam problem olur mu ? Yardımın ve cevapların için teşekkür ederim.

• 2000VA UPS olarak en kaliteli marka hangisidir? Online ve Line Interactive olarak. Birde bağlantı şekli RS 232 olmasın, yeni anakartlarda takacak yer yok. USB olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

2000VA UPS olarak en kaliteli marka hangisidir? Online ve Line Interactive olarak. Birde bağlantı şekli RS 232 olmasın, yeni anakartlarda takacak yer yok. USB olmalı.

Apc var fakat fiyatı oldukça tuzlu. Bütçeniz max nedir ?

@unjust_

çevirici ile bağlayabilirsiniz sorun olmaması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

2000VA UPS olarak en kaliteli marka hangisidir? Online ve Line Interactive olarak. Birde bağlantı şekli RS 232 olmasın, yeni anakartlarda takacak yer yok. USB olmalı.

@unjust_

Daha önce notebook, hoparlör, modem için APC Back-UPS ES 550VA almıştım. 8'li priz şeklinde. Şimdi ise Monitör ve Kasa için UPS araştırıyorum. 500tl'den fazla ayırabileceğimi sanmıyorum. APC'ler ne kadar şuanda?

• quote:

quote:

quote:

@unjust_

Daha önce notebook, hoparlör, modem için APC Back-UPS ES 550VA almıştım. 8'li priz şeklinde. Şimdi ise Monitör ve Kasa için UPS araştırıyorum. 500tl'den fazla ayırabileceğimi sanmıyorum. APC'ler ne kadar şuanda?

500 tl ye 2000VA apc marka yok. 2000VA 1400 Watt yapar, sisteminizin 1400 watt güce ihtiyaç duyduğundan eminmisiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@unjust_

500 tl ye 2000VA apc marka yok. 2000VA 1400 Watt yapar, sisteminizin 1400 watt güce ihtiyaç duyduğundan eminmisiniz.

Enermax Revo 1050w psu var. 70w'da monitör diyelim. APC ve Online imkansız o zaman. Line'e kaldık.

• Revolution 1050Watt ise PSU, Enermax en az 1200 Watt KGK tavsiye etmiş, iyi haberse kullanım Kılavuzunda Online KGK'nın gerekli olduğuna dair bir not ben bulamadım! ( ama sizde bunu kontrol edin lütfen!). Bu kalitede bir güç kaynağı bence Online KGK'na pek ihtiyaç göstermemeli, kendi voltaj aralığı genişliği ve voltaj düzenleyici özelliklerinden dolayı!
  • upsmon programında giriş voltajı ve çıkış voltajı olarak 250volt görüyorum... Hadi diyelim şebeke 250volt veriyor, ama çıkış olarak ups in 220 volt vermesi gerekmez mi ? Bilen var mı arkadaşlarım ? Teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar bulunğumuz yerde çeşitli saatlerde voltaj düşüsü yaşandğından pc ye güç kaynağı arıyorum.... şuan ki güç kaynağımın ömrü biiti ve pek memnunda değilim...

Benim isteğim Anlık elektirik gidip gelmesinde Pc reset atmasın..şuan bu durum mevcut bende ve hiç yararı olmuyor...

Süresi benim için önemli değil pek ama en az 800 VA düşünüyorum..

Şöyle bikaç seçenek buldum acaba sizlerin bi önerisi varmıdır?

Şimdiden teşekkürler

Ayırdığım bütçe max 125 civarı

Tunçmatik 850 VA --- 12V/9 AH aküye sahip
    http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite850-lite-850va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=38242

Powercom 800 VA --- 12V/7.2 AH aküye sahip
    http://www.vatanbilgisayar.com/powercom-bnt-800ap-bnt-800ap-800va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=34707

Sistemim basit;

İntel core2duo E630
    anakrt: ASUS P5LD2
    Ekran kartı ASUS X1600 (512)
    250 gb harddisk
    19' hyundai monitör
    2 gb ram (1+1)
    ZyXel Modem
    2+1 hoparlör (takmasam da olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 26 Ocak 2010; 8:49:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Revolution 1050Watt ise PSU, Enermax en az 1200 Watt KGK tavsiye etmiş, iyi haberse kullanım Kılavuzunda Online KGK'nın gerekli olduğuna dair bir not ben bulamadım! ( ama sizde bunu kontrol edin lütfen!). Bu kalitede bir güç kaynağı bence Online KGK'na pek ihtiyaç göstermemeli, kendi voltaj aralığı genişliği ve voltaj düzenleyici özelliklerinden dolayı!

Bu ürün işimi görür diye düşünüyorum. (1050w+23"LCD) 10 dk. çalıştırsa yeterli.

TUNÇMATİK LINE INTERACTIVE UPS LITE 2000VA (400 tl civarında)

http://www.sanalmarketim.com/urun/TUNCDT900/TUNCMATIK-LINE-INTERACTIVE-UPS-LITE-2000VA

• Arkadaşlar Powercom bnt-1000ap ups aldım. bilgisayarımda com bağlantısı olmadığı için RS232 com to usb kablo aldım ve bilgisayarın usb slotuna taktım. Ama bir türlü algılayamadı UPSMON programı. Bütün değerleri sıfır gösteriyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unjust_ -- 26 Ocak 2010; 16:25:08 >
  • @unjust_

Ups yanlış ölçüyordur. 250 volt çok yüksek.

@uA_Y_C_A

Powercom 800 VA önerebilirim sisteminiz için yeterli
  • quote:

@unjust_

@uA_Y_C_A

krm-iks kardeşim, zaten yanlış ölçüyormuş. çünkü aslında hiç bağlı değilmiş bilgisayar ups 'e... bilgisayarımda com bağlantısı olmadığı için usb to rs232 ile bağlayıp usb slotuna bağladım ups i . ama bir türlü UPSMON algılayamadı, bütün voltajlar sıfır. nerede hata yapıyorum ? Cevap verirsen çok sevinirim.
  • quote:

quote:

@unjust_

@uA_Y_C_A

krm-iks kardeşim, zaten yanlış ölçüyormuş. çünkü aslında hiç bağlı değilmiş bilgisayar ups 'e... bilgisayarımda com bağlantısı olmadığı için usb to rs232 ile bağlayıp usb slotuna bağladım ups i . ama bir türlü UPSMON algılayamadı, bütün voltajlar sıfır. nerede hata yapıyorum ? Cevap verirsen çok sevinirim.

arkadaşım bende ups mini usb to rs232 converter ile bagladım programı kurarken ilk hangi com portundan bilgi alışverişi yapayım diye soruyor com 1 com2 vs gibi çıkar sizde usb to rs232 convertırın hangi com olduguna aygıt yöneticisinden bakıp onu seçerseniz dogru bilgileri size verecektir.

• aygıt yöneticisinde rs232 usb diye bişi göremedim arkadaşım ya. nerededir ki o
  • quote:

@unjust_

@uA_Y_C_A

Aslında merak ettiğim kalite olarak iyisi hangisi...Fiyatı önemli değil bu seçeneklerimden ikiside aynı sayılır..

Tunçmatik mi PowerCome mı sizce??? özellikle anlık kesilmelerde pc reset atmasın istiyorum ben...Mevcut ups'm böyle yapıyor
  • dediğiniz gibi powercom sipraiş verdim...Pişman olmayız inş TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 26 Ocak 2010; 20:28:43 >
  • aygıt yöneticisinde baglantı noktaları var (com ve lpt) diye onun altında eger bir resim ekleye bilirsen şu derim sana
    ayrıca orda direk com yazmaya bilir sebebi ise usb den dönüşmesi mesela bendeki prolific diye bir çip kullanıyordu onun adı vardı şu anda kendi evimde olmadıgım için foto ekliyemiyorum
    eger sen usb to rs232 yi pc ye tanıttıysan zaten aygıt yöneticisinde mutlaka gözükür
  • AMD Phenom 9550 Quad-Core Procesorr
    4096 Mb ram
    Ati readon HD 3870
    19"inc LCD sistemim var.Online oyun oynadıgım için modemi ve makinayı reset atmasını önleyecek UPS düsünmekteyim.Sadece kasayı e monitoru 15dk - 20dk açık bırakabilecek ve performansı yuksek birsey arıyorum.Önerileriniz dogrultusunda hemen bir ups alıcam.saygılar
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.