Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.648
Cevap
110
Favori
758.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Diabl0000

Merhaba

Bulunduğum yerde voltaj yüksek bazen yavaş yavaş azalıp elektirik kesiliyor. 3 ekran kartı 2 anakart ve 2 PSU yaktım şimdiye kadar.

PC mi bağlamak için Tunçmatik Digitech Pro Line İnteractive 1600VA UPS aldım.
    Bağlanan PC de : 850Watt PSU, i7-2600k, Nvidia GTX580, 22" lcd monitör, modem ve ses sistemi bağlı
    UPS deki regülatör devreye girince fan çalışmaya başlıyor ve çok ses çıkarıyor.
    Bulunduğum yerde voltaj 245 in altına pek düşmüyor haliyle regülatör sürekli devrede
    Bu UPS ile aynı odada durabilmek mümkün değil, beni çıldırtıyor bu ses. 15 gün içerisinde ürün değişim hakkım var.
    Aldığım yerde Tunçmatik Lite 1500VA line interactive ups ; FPS EP2000VA Line interactive ups ve Tunçmatik 3000VA Regülatör var alternatif olarak.
    Fakat 1200VA nın üzerindeki UPS lerde hep fan var.
    Forumda fan değiştirilebiliyor diye gördüm. Üretici firmayı aradım, fanı değiştirirseniz UPS fan hatası verir çalışmaz dedi.
    Aynı devirde dönüp aynı voltaja sahip fan takılabilirmiş ama ozamanda bi mantığı kalmaz.
    Kendim Düşük devirli bi fan alıp taksam sorun olurmu acaba.

Bu UPS 243 V de müdahale etmeden PC ye veriyor 245V nin üzerinde ise 205V ye düşürüp veriyor elektriği. Bunun PC ye zararı olurmu yoksa normalmi bu voltaj aralığı?

Sizce bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Line İnteractive modellerde regülasyon hassasiyetinin düşük olmasından dolayı voltaj aralığı fazla. Bilgisayar için 250-200 volt arası sorun olmaz.

Bence durumu en kısa sürede 186 yı arayarak durumu bildirin. Çünkü buzdolabı, çamaşır makinesi vb elektrikli eşyalar için 240 volt ve üzeri sorun çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkLea

Hocam iyi günler,
    Ben 2 UPS arasında kaldım.. Aşağıda linklerini vericem. Şimdi sormak istediğim bir mobilya mağazam var ve bu ups'leri 2006 yılında almış olduğum sadece müşteri portföyüm ve çek senet fatura gibi işlemleri takip ettiğim yazılımları kullandığım 2 bilgisayar, 2 tüplü 17" monitör, 1 yazıcı, 1 samsung ofis tipi yazıcı&fotokopi makinası, post makinaları ve modemi bağlamak istiyorum. Sizce bu aşağıda verilenler yeterli ve kaliteli midir? İkisi arasından hangisini önerirsiniz?

http://www.hepsiburada.com/Liste/inform-guard-1500ap-avrrs232-10-30dk-ups-cg111inf50/productDetails.aspx?productId=bd700890&categoryId=36#Yorumlar

http://www.vatanbilgisayar.com/KGK%20ve%20Reg%C3%BClat%C3%B6rler/tuncmatik-lite1500-lite-1500va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=38243

ya da böyle ucuz bir ups işimi görür mü?

http://www.hepsiburada.com/Liste/masterguard-e-energy-650va-line-interactive-ups/productDetails.aspx?productId=bd18121&categoryId=36&SKU=BD18121

İlk iki link deki ürün yeterli gelir ama son link deki ürün, crt monitör için yetersiz gelir. Tunçmatik, powercom, masterguard vs çoğu aşağı yukarı birbiriyle aynı kalitede.

Yazıcı lazer mi ? Eğer öyleyse üretici firmanın teknik servisini arayıp bilgi almanızı öneririm. Nokta vuruşlu yazıcılarda sorun olmuyor ama lazer yazıcılarda, ısıtıcının anlık elektrik tüketimini ups karşılayamayabiliyor. Kısacası uyum sorunu olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Smart HD

POWERSONİC 600VA UPS onerir misiniz

Maalesef marka hakkında hiç bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Orijinalden alıntı: Diabl0000

Merhaba

Bulunduğum yerde voltaj yüksek bazen yavaş yavaş azalıp elektirik kesiliyor. 3 ekran kartı 2 anakart ve 2 PSU yaktım şimdiye kadar.

PC mi bağlamak için Tunçmatik Digitech Pro Line İnteractive 1600VA UPS aldım.
    Bağlanan PC de : 850Watt PSU, i7-2600k, Nvidia GTX580, 22" lcd monitör, modem ve ses sistemi bağlı
    UPS deki regülatör devreye girince fan çalışmaya başlıyor ve çok ses çıkarıyor.
    Bulunduğum yerde voltaj 245 in altına pek düşmüyor haliyle regülatör sürekli devrede
    Bu UPS ile aynı odada durabilmek mümkün değil, beni çıldırtıyor bu ses. 15 gün içerisinde ürün değişim hakkım var.
    Aldığım yerde Tunçmatik Lite 1500VA line interactive ups ; FPS EP2000VA Line interactive ups ve Tunçmatik 3000VA Regülatör var alternatif olarak.
    Fakat 1200VA nın üzerindeki UPS lerde hep fan var.
    Forumda fan değiştirilebiliyor diye gördüm. Üretici firmayı aradım, fanı değiştirirseniz UPS fan hatası verir çalışmaz dedi.
    Aynı devirde dönüp aynı voltaja sahip fan takılabilirmiş ama ozamanda bi mantığı kalmaz.
    Kendim Düşük devirli bi fan alıp taksam sorun olurmu acaba.

Bu UPS 243 V de müdahale etmeden PC ye veriyor 245V nin üzerinde ise 205V ye düşürüp veriyor elektriği. Bunun PC ye zararı olurmu yoksa normalmi bu voltaj aralığı?

Sizce bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Line İnteractive modellerde regülasyon hassasiyetinin düşük olmasından dolayı voltaj aralığı fazla. Bilgisayar için 250-200 volt arası sorun olmaz.

Bence durumu en kısa sürede 186 yı arayarak durumu bildirin. Çünkü buzdolabı, çamaşır makinesi vb elektrikli eşyalar için 240 volt ve üzeri sorun çıkartır.

UPS de en büyük sorunum fan sesi. Bu ses yüzünden değiştiricem. 1500VA-2000VA da fansız UPS yok aldığım yerde. 3000VA lık regülatör var galiba fan yok onu alsam işimi görürmü acaba.
    Ama regülatörde 250volt üst değer, 250V yi geçince elektriği mi kesicek. bulunduğum yerde voltaj biraz yüksek olduğu için sorun olurmu bu sınır.

Yardımların için teşekürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: dead space

Kerem hocam selamlar,
    Yakın zamanda bir ups almayı düşünüyorum.Bütçe 200-300 tl.arası olacak.Sizden ricam aşağıda özelliklerini yazdığım sistemim için bir ups önermeniz.Hocam akü olayına da katkısı olacak bir model olursa iyi olur malum apc'nin aküleri giriş seviyesi ups fiyatına olabiliyor.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

msi 870a fusion m.b
    msi gtx560 ti twinfrozer vga
    seagate 250 gb hdd
    samsung 250 gb hdd
    samsung 320 gb hdd
    corsair 2*2 1600 mhz. ram
    corsair 750 watt hx seri psu
    amd phenom ıı 955 cpu
    noctua nh-d14 işlemci soğutucusu
    samsung 22" bw226 monitör
    cooler master 942 hafx kasa

logitech z506 + playvision dekoder
    uydunet modem

Kasanın GÜÇ kaynagı kaç WATT ise o DEĞERİ GEÇMELİ ..750watt lık PSU için 800WATT verebilen bir UPS ŞART..

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Orijinalden alıntı: DarkLea

Hocam iyi günler,
    Ben 2 UPS arasında kaldım.. Aşağıda linklerini vericem. Şimdi sormak istediğim bir mobilya mağazam var ve bu ups'leri 2006 yılında almış olduğum sadece müşteri portföyüm ve çek senet fatura gibi işlemleri takip ettiğim yazılımları kullandığım 2 bilgisayar, 2 tüplü 17" monitör, 1 yazıcı, 1 samsung ofis tipi yazıcı&fotokopi makinası, post makinaları ve modemi bağlamak istiyorum. Sizce bu aşağıda verilenler yeterli ve kaliteli midir? İkisi arasından hangisini önerirsiniz?

http://www.hepsiburada.com/Liste/inform-guard-1500ap-avrrs232-10-30dk-ups-cg111inf50/productDetails.aspx?productId=bd700890&categoryId=36#Yorumlar

http://www.vatanbilgisayar.com/KGK%20ve%20Reg%C3%BClat%C3%B6rler/tuncmatik-lite1500-lite-1500va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=38243

ya da böyle ucuz bir ups işimi görür mü?

http://www.hepsiburada.com/Liste/masterguard-e-energy-650va-line-interactive-ups/productDetails.aspx?productId=bd18121&categoryId=36&SKU=BD18121

İlk iki link deki ürün yeterli gelir ama son link deki ürün, crt monitör için yetersiz gelir. Tunçmatik, powercom, masterguard vs çoğu aşağı yukarı birbiriyle aynı kalitede.

Yazıcı lazer mi ? Eğer öyleyse üretici firmanın teknik servisini arayıp bilgi almanızı öneririm. Nokta vuruşlu yazıcılarda sorun olmuyor ama lazer yazıcılarda, ısıtıcının anlık elektrik tüketimini ups karşılayamayabiliyor. Kısacası uyum sorunu olabilir.

İlginiz için teşekkürler, fotokopi makinam ayrıca lazer yazıcı bunu göz önünde bulunduracağım..

• Ben de tunçmatik'in yukarıda bahsedilen şu linkteki modelini aldım, kullanmaya başlamadan önce 6 saat şarj edin dediği için henüz şarj olmasını bekliyorum, yalnız kullanma kılavuzunda bir uyarı dikkatimi çekti "hiç bir zaman lazer yazıcı veya tarayıcıyı KGK'na bağlamayın. Aksi takdirde KGK zarar görebilir". Yazıcı bağlamak isteyen arkadaşların dikkatine ! Ayrıca PAR in önlenmesi için çevresindekilerden en az 20 cm(sağ ve sol) uzakta olmalıdır diye de yazmışlar, PAR ne bilmiyorum ama?

tunçmatik lite 1500'ün arkasındaki 4 çıkış prizi olayını gördükten sonra nasıl bir kurulum yapacağımı düşünüyorum. 3'lü bir normal priz yaptırmıştım 1 metre kablolu, ups'i odamdaki prize bağladıktan sonra ups'in arkasındaki 4 çıkış prizine 1 harici hdd adaptörünü, monitör fişini, güç kaynağının fişini ve 3lü prizi taktıktan sonra diğer harici hdd adaptörü, lazer yazıcı ve modem fişini bu 3lü prize bağlarım diyordum ama hem diğer harici hdd'min adaptörünü normal prize bağlamak zorunda kalacağımı ve yatağımın arkasındaki hoparlörlerin fişi için de 3lü priz takacağıma göre 1 yuva daha gerektiğini hesap edince şimdi ups'i direkt 3lü prize mi(odadaki prize bağlı olacak) bağlasam diye düşünüyorum. UPS'i çoklu normal prize takarak çalıştırmanın bir sakıncası olur mu tecrübeli arkadaşlara bir sorayım dedim? Yoksa gidip 4'lü veya 5'li priz mi yaptırayım?

EK: UPS'e çoklu priz bağlamayın uyarısı olduğunu da şimdi okudum Bu durumda odaya ekstra priz mi yaptırmak gerekir bu kadar çok cihaz olunca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibra -- 11 Şubat 2012; 18:58:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Selam arkadaşlar,

Son olarak geçen sene 8 Şubat'ta yazmışım buraya. Demekki her sene elektrik kesintileri yüzünden kafayı çiziyoruz (Gaziosmanpaşa'da ve cins bir sokağında oturduğumda için). Konuyu okuyorum ama 50 sayfayı tek tek okumak biraz kafa bulandırıyor ve daha çok kafamı karıştırıyor.

Amacım kışın kombiyi, yazın buzdolabını çalıştıracak bir alet. Buzdolabı için kesintiden yaklaşık 2 saat sonra çalıştırıp bir kere tamamen soğutana kadar bekletir sonra kapatırım. Bu yüzden cold start özelliği olması şart. Zaten buzdolabını kaldıracak ups biraz zor ama neyse, bu işin lüksü zaten. Sadece yazın uzun kesinti olursa dolaptaki zımbırtılar bozulmasın diye iyi olabilir ama olmazsa olmazım değil, asıl kombi kısmı önemli benim için

Şimdi bu UPS'lerde en çok takıldığım noktalardan biri dayanma süresi. Kombi ups diye satılan zımbırtılar nasıl oluyor da 3-6 saat vaadediyorlar. Benim evdeki 1KVA UPS aküsü yeniyken bile yarım saat falan anca götürüyordu. Tamam belki kombi çok fazla yakan bir cihaz değil ama üzerinde yük olmasa bile bu kadar küçük bir ups'in (sanırım 10KG falan bu cihazlar) bu kadar uzun süre idare etmesi normal mi?

Bende birkaç tane eski UPS var, bunların akülerini değiştirip adam edebilirim ama şarj akımlarını nasıl tespit edebilirim bilmiyorum. Amacım içinden çıkan aynı aküyü takmak değil, içine sığmasa bile dışardan vs... yüksek amperli bir (birkaç) akü takmak. Dandikte olsa bir voltmetre var evde. biri akü şarj akımını nasıl tespit edebileceğimi söylerse sevinirim. Gerçi lineinteractive UPS'leri kombide kullanmak mantıklı değil ama TV , radyo, notebook vb... motorsuz cihazlara takabilirim en azından. Böyle bir cihaz ile maksimum elde edebileceğim süreyi merak ediyorum açıkçası.

Gelelim başka bir alternatife; Kombi için Jeneratör almak mantıklı mı? Geçen hafta yaşadığımız kesintiler ortalama 3 gün boyunca her gün 6'şar saat civarında oldu ve ev buz gibi oldu. Benim için şu noktada en önemli şey uzun süre idare etmesi ancak UPS ile çok uzun süreleri (her ne kadar 3-6 saat vaadetseler de) yakalamak mümkün değil gibi. 4 zamanlı basit bir Jeneratör'ün değeri 500 TL civarlarında, bu da kombi ups'ten sadece az birşey fazla. Gerçi bunun da benzin masrafı olacak ancak sadece elektrik kesildiğinde kullanılacak bir ürün. UPS'in akülerinin 4 sene civarında idare etmesi, ondan sonra çöp olması düşünülürse, kesintinin her zaman bu kadar uzun sürmeyeceği düşünülürse UPS yerine Jeneratör almak daha mı mantıklı acaba? Sonuçta Jeneratör'ün bakım masrafı yağ ve benzinden ibaret, bunlar da elektriğin ne kadar kesildiği ile doğru orantılı olarak lüzumlu olacak. Amaç dosya kaydetmek değil, amaç sadece elektriğe sahip olmak. Bu nedenle illa UPS olacak diye bir şartım yok.

Ancak Jeneratörlerin ürettiği elektrik çok sağlıklı değil sanırım. Jeneratörlerin arkasına regülatör bağlamak sıkıntı oluşturur mu? Aslında Jeneratör arkası Online UPS düşündüm ama bu da iyice tuzlu oluyor. Ayrıca Jeneratör ile UPS uyumu gibi bir kriter daha ortaya çıkıyor. Regülatörün arkasına Tunçmatik 500 (http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=29672) regülatör bağlasam, bundan çıkan elektriği kombi ve TV'ye paylaştırsam. Kalan elektriği regülatöre hiç vermeden ampül vs... dağıtsam olur mu? Bu regülatörün 60 TL bir fiyatı var, sudan ucuz , bu yetersiz gelir derseniz bir üst modele de çıkabilirim ama amacım mümkün olduğunca masrafı düşük tutmak, çok kalitesiz ürün almamak, uzun süreli elektrik sağlamak.

Bu süper sessiz diijital Jeneratörler hakkında bilginiz var mı? çalışma prensibi nedir bunların? Fiyatları yüksek ama birkaç yerde bu tarz cihazların önerildiğini gördüm, fiyatı nispeten uygun olan şu linkteki (http://www.hepsimakina.com/?x=100&id=203) gibi bir cihaz almayı da düşünebilirim. Yakıt tüketimi de 0,3 falan yazıyor, herhalde bu bir saatte tükettiği. Eğer öyle ise yakıttan da tasarruf etmiş oluruz. Ancak neden dijital jeneratör, neden 4 zamanlı normal bir jeneratör değil. Eğer tek fark ses mevzu ise diğerlerini tercih edip yalıtım yapma yoluna gidebilirim ama başka farkları var mıdır acaba?

Edit: verdiğim linkteki "süper sessiz motor" (öyle yazıyor valla) 7 merteden 60 desibel diyor. 5 desibel fark (diğerleri de 65 falan) için mi bütün bu eziyet? Yok yok, dijital jeneratörün kesin başka bir farkı var.

hocam Çok kaliteli sadece bataryaları ölü bir 2.el UPS bulmalısın

dikkat etmen gereken nokta içine alırken bakmak ASİT korozyonu DEVRE kartına sıçramışmı sıçramamış ise alabilirsin
    bununla birlikte..ÇIKIŞ gücünün WATT olarak sizin kombinizin ÇEktiği Watt gücüne eşit veya fazla olması sağlıklı olandır (çok az eksik te olabilir ancak o zaman kombiyi yormamak gereklidir)

"ALINTIDIR: Elektromanyetizm'de, bir voltluk (V) elektriksel potansiyel farkta bir amperlik (A) akım aktığında yapılan iş bir watt eder, şöyle ki:
    W = VA
    Watt için iki ek birim dönüşümü yukarıdaki denklem ve Ohm Kanunu kullanılarak bulunabilir, şöyle ki:
    W=((volt)*(volt))/ (OHM) = ((amper)*(amper))*(ohm)
    "
    Gelelim işin Sonrasına Gİdip 70Ah lik 12 volt luk bir OTO aküsü alırsınız,Tam kuru veya JEL ,ucuzunu tercih ediniz, Garantili eve teslim kurulum dahil getiren siteler mevcut..
    UPS in içine mümkünse SİLİKON kalın kablo ile bağlıyorsunuz eski akünün yerine..(NOT UPS seçerken UPS in iç akü sisteminin 24 volt olmaması gereklidir..yani eğer iç sistemi 12VOLT +12volt iki Akünün seri bağlanması ile oluşuyorsa size 2 adet oto aküsü gereklidir)
    böylece
    eğer 7Ah lik bir akü KOMBİ yi 30dk çalıştırıyorsa 70Ah lik akü bunun 10katı gibi bir süre çalıştıracaktır yanii yaklaşık 300dakika..

Sonuçç..Sadece bir AKÜ fiyatına KOMBİnizi 300dakika çalıştıracak bir sisteminiz OLDU..Sİz bu sistemi almaya Kalksanız fiyatı en az 1000TL civarıdır..

Yapacağınız işlemi basit bir elektrikçiye anlatarak yapmasını isteyebilirsiniz fiyatta önce pazarlık ediniz çünkü yapacağı iş Basit bir iş..en fazla 20-30TL alacaktır..kablo ücreti vs... içinde..

• quote:

Orijinalden alıntı: PORSCHEM

quote:

Orijinalden alıntı: dead space

Kerem hocam selamlar,
    Yakın zamanda bir ups almayı düşünüyorum.Bütçe 200-300 tl.arası olacak.Sizden ricam aşağıda özelliklerini yazdığım sistemim için bir ups önermeniz.Hocam akü olayına da katkısı olacak bir model olursa iyi olur malum apc'nin aküleri giriş seviyesi ups fiyatına olabiliyor.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

msi 870a fusion m.b
    msi gtx560 ti twinfrozer vga
    seagate 250 gb hdd
    samsung 250 gb hdd
    samsung 320 gb hdd
    corsair 2*2 1600 mhz. ram
    corsair 750 watt hx seri psu
    amd phenom ıı 955 cpu
    noctua nh-d14 işlemci soğutucusu
    samsung 22" bw226 monitör
    cooler master 942 hafx kasa

logitech z506 + playvision dekoder
    uydunet modem

Kasanın GÜÇ kaynagı kaç WATT ise o DEĞERİ GEÇMELİ ..750watt lık PSU için 800WATT verebilen bir UPS ŞART..

Selamlar hocam,

Vatan bil.da Tunçmatik digitech pro. 1200 va %25 indirime girmiş 250tl. bunu alıcam inşallah sorun çıkarmaz

• Satın alınacak Kesintisiz Güç Kaynağının gücü hesaplanırken, ideal olarak bağlanması gereken tüm birimler topluca hesaplanırlar. 750 Watt Güç kaynağına sahip bir bilgisayar varsa örneğin, 750watt + diğer çevre birimleri ( monitör, varsa mürekkep püskürtmeli yazıcı, modem, harici diskler vs. ) şeklinde. Hepsinin çekeceği en fazla güç kullanma klavuzlarında yazar zaten. Tüm bunların üzerine ise %20 fazla güç eklenmeside uygun olur.
  • Arkadaşlar merhaba;

Riello, enel, inform veya tunçmatik haricinde, Türkiye'de veya Avrupa'da üretimi yapılan UPS markası bilenlerden yardım bekliyorum.
  • quote:

dikkat etmen gereken nokta içine alırken bakmak ASİT korozyonu DEVRE kartına sıçramışmı sıçramamış ise alabilirsin
    bununla birlikte..ÇIKIŞ gücünün WATT olarak sizin kombinizin ÇEktiği Watt gücüne eşit veya fazla olması sağlıklı olandır (çok az eksik te olabilir ancak o zaman kombiyi yormamak gereklidir)

"ALINTIDIR: Elektromanyetizm'de, bir voltluk (V) elektriksel potansiyel farkta bir amperlik (A) akım aktığında yapılan iş bir watt eder, şöyle ki:
    W = VA
    Watt için iki ek birim dönüşümü yukarıdaki denklem ve Ohm Kanunu kullanılarak bulunabilir, şöyle ki:
    "
    Gelelim işin Sonrasına Gİdip 70Ah lik 12 volt luk bir OTO aküsü alırsınız,Tam kuru veya JEL ,ucuzunu tercih ediniz, Garantili eve teslim kurulum dahil getiren siteler mevcut..
    UPS in içine mümkünse SİLİKON kalın kablo ile bağlıyorsunuz eski akünün yerine..(NOT UPS seçerken UPS in iç akü sisteminin 24 volt olmaması gereklidir..yani eğer iç sistemi 12VOLT +12volt iki Akünün seri bağlanması ile oluşuyorsa size 2 adet oto aküsü gereklidir)
    böylece
    eğer 7Ah lik bir akü KOMBİ yi 30dk çalıştırıyorsa 70Ah lik akü bunun 10katı gibi bir süre çalıştıracaktır yanii yaklaşık 300dakika..

Sonuçç..Sadece bir AKÜ fiyatına KOMBİnizi 300dakika çalıştıracak bir sisteminiz OLDU..Sİz bu sistemi almaya Kalksanız fiyatı en az 1000TL civarıdır..

Yapacağınız işlemi basit bir elektrikçiye anlatarak yapmasını isteyebilirsiniz fiyatta önce pazarlık ediniz çünkü yapacağı iş Basit bir iş..en fazla 20-30TL alacaktır..kablo ücreti vs... içinde..

Cevap için teşekkürler hocam birkaç sorum daha olacak;

Elimde şu anda 4 tane UPS var, ikisini daha önceden kullanıyordum, diğer ikisi ise işyerinde açığa çıkan (eski UPS'ler direkt değişiyor, tamir veya akü değişimi yapmıyorlar) cihazlar.
    Belki bunlardan birini kullanabilirim (bunlar işimi görmese bile dediğin gibi bir cihaz satın alabilirim bunları satarak) ama bu cihazlar 70Ah'lik aküyü şarj eder mi? Bazı arkadaşlar şarj uzun sürer diyor bazıları şarj etmez diyor bazıları da şarj akımına bağlı diyor. UPS'in Şarj akımını nasıl tespit edebilirim? Evde dandikten bir Avometrem var.

Kablo işini falan kendim halledebilirim sanırım, Karaköy'den gider kaliteli kablo falan alırım. Hatta UPS'lerden birini cihaz, diğerini ise içini boşaltıp akü konteyneri gibi kullanabilirim. Şu şarj akımından bir emin olsam yapıcam ama

Haa akü konteyneri dedim de aklıma şöyle birşey de geldi; 1 tane 70Ah'lik akü yerine 10 tane 7Ah'lik aküyü paralel bağlamak ekstra birşey sağlar mı? Yoksa bire bir eşit bir yapı mı olmuş olur?

Teşekkürler,

• tunçmatik lite 1500 va'lık ups'i bugün sistemime taktım,arkadaki 4 prize monitor,power supply ve 2 adet external usb hdd'in adaptörlerini bağladım. Cd ile gelen view power yazılımını kurdum, türkçe kurulum seçmeme rağmen program kendini çince kurdu, neyseki lisan menüsünden türkçeye çevirebildim, ups'deki usb bağlantı olayını da sonradan farkettiğim için programı kullanmaya başlamam biraz uzun sürdü. Bu tür cihazlarla neden ayrıntılı bir kullanım kılavuzu vermediklerini anlamış değilim, arkadaki güç kablosu düzgün oturmuyor birkaç kere zorladıktan sonra tam olarak oturdu,bu arada devamlı fanın çalışması ve öndeki tüm ışıkların yanması ve bip sesi çıkarması yüzünden önce ups devamlı böyle çalışacak diye düşündüm. Sonra kablo ile oynayınca öndeki alt 2 ışık sabit yanmaya başladı, fan durdu ve ses kesildi.

View power programını kurarken herhangi bir CD key falan sorulmadı, zaten cd'nin üstünde bir şey yazmıyor. Bu program ups'i durum bölümündeki aktiviteye bakılırsa tanımış gözüküyor giriş-çıkış voltajı,yük seviyesi değişiyor,ama çıkış bilgisinde akım bölümünde Amper değeri bölümünde rakam yerine ----A gözüküyor, aynı şekilde KGK bilgisi bölümünde de kgk sıcaklığı karşısında ----C yazıyor, sıcaklığı göstermek yerine. Gerçek zamanlı kontrol bölümünde 10-saniye self testi denemek istedim, herhalde bu testte 10 sn için ups aküden çalışıp sonra kendi kendine normale dönecek diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Aküden çalışma ben pc'yi kapatıp ups'i düğmesinden kapatana kadar devam etti gibi,veya ben öyle zannetmiş de olabilirim pek anlayamadım

Anladığım kadarıyla elektrik vs. herşey normalken öndeki 2 yeşil led sürekli yanar durumda olacak, fan çalışmayacak ve herhangi bir sinyal sesi gelmeyecek. Elektrik kesildiği zaman ise öndeki ışıklar tamamen yanarak, aküden çalışma başladığı için fan çalışacak ve sinyal sesi ile uyarı verecek. Bu ups'i bilen arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi?

• New Apple iphone 4S with A5 processor, IOS 5.0,8-megapixel Camera factory unlocked 16gb MD237X/A Cellular Phone(Sim Free) White
    Wholesale Price:$429.90
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: excalibra

tunçmatik lite 1500 va'lık ups'i bugün sistemime taktım,arkadaki 4 prize monitor,power supply ve 2 adet external usb hdd'in adaptörlerini bağladım. Cd ile gelen view power yazılımını kurdum, türkçe kurulum seçmeme rağmen program kendini çince kurdu, neyseki lisan menüsünden türkçeye çevirebildim, ups'deki usb bağlantı olayını da sonradan farkettiğim için programı kullanmaya başlamam biraz uzun sürdü. Bu tür cihazlarla neden ayrıntılı bir kullanım kılavuzu vermediklerini anlamış değilim, arkadaki güç kablosu düzgün oturmuyor birkaç kere zorladıktan sonra tam olarak oturdu,bu arada devamlı fanın çalışması ve öndeki tüm ışıkların yanması ve bip sesi çıkarması yüzünden önce ups devamlı böyle çalışacak diye düşündüm. Sonra kablo ile oynayınca öndeki alt 2 ışık sabit yanmaya başladı, fan durdu ve ses kesildi.

View power programını kurarken herhangi bir CD key falan sorulmadı, zaten cd'nin üstünde bir şey yazmıyor. Bu program ups'i durum bölümündeki aktiviteye bakılırsa tanımış gözüküyor giriş-çıkış voltajı,yük seviyesi değişiyor,ama çıkış bilgisinde akım bölümünde Amper değeri bölümünde rakam yerine ----A gözüküyor, aynı şekilde KGK bilgisi bölümünde de kgk sıcaklığı karşısında ----C yazıyor, sıcaklığı göstermek yerine. Gerçek zamanlı kontrol bölümünde 10-saniye self testi denemek istedim, herhalde bu testte 10 sn için ups aküden çalışıp sonra kendi kendine normale dönecek diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Aküden çalışma ben pc'yi kapatıp ups'i düğmesinden kapatana kadar devam etti gibi,veya ben öyle zannetmiş de olabilirim pek anlayamadım

Anladığım kadarıyla elektrik vs. herşey normalken öndeki 2 yeşil led sürekli yanar durumda olacak, fan çalışmayacak ve herhangi bir sinyal sesi gelmeyecek. Elektrik kesildiği zaman ise öndeki ışıklar tamamen yanarak, aküden çalışma başladığı için fan çalışacak ve sinyal sesi ile uyarı verecek. Bu ups'i bilen arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi?

Dün tunçmatik teknik servisiylle konuştum, programın amper ve sıcaklığı göstermemesi için view power programını kaldırıp tekrar kurmamı önerdiler. Dediklerini yaptım ama düzelme olmadı, bakalım tekrar soracağım gündüz...

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Satın alınacak Kesintisiz Güç Kaynağının gücü hesaplanırken, ideal olarak bağlanması gereken tüm birimler topluca hesaplanırlar. 750 Watt Güç kaynağına sahip bir bilgisayar varsa örneğin, 750watt + diğer çevre birimleri ( monitör, varsa mürekkep püskürtmeli yazıcı, modem, harici diskler vs. ) şeklinde. Hepsinin çekeceği en fazla güç kullanma klavuzlarında yazar zaten. Tüm bunların üzerine ise %20 fazla güç eklenmeside uygun olur.

Çok dogru ... ancak 5+1 ses sistemi için düz elektrik (çünkü ses sistemleri elektrik şoklarına en çok dayanıklı ürünlerdir)ve monitor için ben ayrı UPS kullanıyorum çünkü monitor 65watt çekiyor..600va lık dandik bir marka aküsü öldü bir kez bende fazla akü vardı onu taktım yakında bu da ölür 1 yıla kadar o zaman OTO aküsü takarım..

BU ARADA yazıcınızı UPS e bağlamanızı ÖNERMEM benim yazıcının anakart ı yandı neredeyse bir yazıcı parası anakart..YAZICIM şimdiye kadar GELMİŞ GEÇMİŞ en KALİTELİ CANON yazıcı MP800 ( en iyi diyorum çünkü USB kısmına USB bluetooth takınca marka fark etmeksiizin Bluetooth yazıcı oluyordu.9cm lcd ekran vardı..)

• quote:

quote:

W = VA
    "
    böylece

Cevap için teşekkürler hocam birkaç sorum daha olacak;

Elimde şu anda 4 tane UPS var, ikisini daha önceden kullanıyordum, diğer ikisi ise işyerinde açığa çıkan (eski UPS'ler direkt değişiyor, tamir veya akü değişimi yapmıyorlar) cihazlar.
    Belki bunlardan birini kullanabilirim (bunlar işimi görmese bile dediğin gibi bir cihaz satın alabilirim bunları satarak) ama bu cihazlar 70Ah'lik aküyü şarj eder mi? Bazı arkadaşlar şarj uzun sürer diyor bazıları şarj etmez diyor bazıları da şarj akımına bağlı diyor. UPS'in Şarj akımını nasıl tespit edebilirim? Evde dandikten bir Avometrem var.

Kablo işini falan kendim halledebilirim sanırım, Karaköy'den gider kaliteli kablo falan alırım. Hatta UPS'lerden birini cihaz, diğerini ise içini boşaltıp akü konteyneri gibi kullanabilirim. Şu şarj akımından bir emin olsam yapıcam ama

Haa akü konteyneri dedim de aklıma şöyle birşey de geldi; 1 tane 70Ah'lik akü yerine 10 tane 7Ah'lik aküyü paralel bağlamak ekstra birşey sağlar mı? Yoksa bire bir eşit bir yapı mı olmuş olur?

Teşekkürler,

Çok DOgru ŞARJI uzun sürer ANCAK unutmayın DE-şarj da uzun sürer..
    7ah lik aküyü 6saatte dolduran bir UPS 70 lik aküyü 60Saat gibi bir sürede dolduracaktır..
    Mesela OTO elektrikçisi varsa etrafınızda ŞARJ redresörleri vardır onlarda onların o aletlerinden bakabilirsiniz ŞArj akımlarına sizlere en sağlıklısının yavaş şarj oldugunu söylerler...

1 tane 70ah oto aküsü yerine 10tane 7AH lik akü kullanmanız ın Zararları o 7Ah lik aküler ÇİN malıdır dandiktir 2 sene ya giderler ya gitmezler (Nedense kaliteli denince Çok reklamdan dolayı iki marka aklımıza gelir Mutlu akü tavsiye etmem çünkü Pahalı,inci akü onunla aynı hatta daha kaliteli ancak o bile pahalı,ŞU ucuz oto aküleri varya onların Çİn malı olmayanlarını tercih edin..)
    birde 7 ah lik 10 adet akü maliyet bakımından 250TL tutar HALBUKİ 1 adet 70Ah civarı oto aküsü 100TL den başlar..üstelik daha kalitelidirler..

Aslında Güneş enerjisi ile aküleri şarj eden bir sisteminiz olacak ,sonrada o aküleri kullanacaksınız..BEDAVA elektrik işte :) veya TESLA manyetik sistemi olacak .Havadan elektrik elde edeceksiniz.

Unutmayın Dünya üzerinde şimdi kullandıgmız toplam elektriğin 100lerce katından fazlasına yetecek kadar bedava enerji var ancak bir şekilde İNsanların bundan haberdar olmaması sağlanıyor nedeni bilinmez..TEsla yı ortadan kaldırmadılar yıllarca çünkü adam hayatına kastetmesinler diye hayatı boyunca hiç yazılı not tutmadı.

arama motorlarına "Tesla free energy " yazarak bir çok video ve deney sistemlerine erişebilirsiniz

• quote:

7ah lik aküyü 6saatte dolduran bir UPS 70 lik aküyü 60Saat gibi bir sürede dolduracaktır..
    Mesela OTO elektrikçisi varsa etrafınızda ŞARJ redresörleri vardır onlarda onların o aletlerinden bakabilirsiniz ŞArj akımlarına sizlere en sağlıklısının yavaş şarj oldugunu söylerler...

1 tane 70ah oto aküsü yerine 10tane 7AH lik akü kullanmanız ın Zararları o 7Ah lik aküler ÇİN malıdır dandiktir 2 sene ya giderler ya gitmezler (Nedense kaliteli denince Çok reklamdan dolayı iki marka aklımıza gelir Mutlu akü tavsiye etmem çünkü Pahalı,inci akü onunla aynı hatta daha kaliteli ancak o bile pahalı,ŞU ucuz oto aküleri varya onların Çİn malı olmayanlarını tercih edin..)
    birde 7 ah lik 10 adet akü maliyet bakımından 250TL tutar HALBUKİ 1 adet 70Ah civarı oto aküsü 100TL den başlar..üstelik daha kalitelidirler..

Aslında Güneş enerjisi ile aküleri şarj eden bir sisteminiz olacak ,sonrada o aküleri kullanacaksınız..BEDAVA elektrik işte :) veya TESLA manyetik sistemi olacak .Havadan elektrik elde edeceksiniz.

Unutmayın Dünya üzerinde şimdi kullandıgmız toplam elektriğin 100lerce katından fazlasına yetecek kadar bedava enerji var ancak bir şekilde İNsanların bundan haberdar olmaması sağlanıyor nedeni bilinmez..TEsla yı ortadan kaldırmadılar yıllarca çünkü adam hayatına kastetmesinler diye hayatı boyunca hiç yazılı not tutmadı.

arama motorlarına "Tesla free energy " yazarak bir çok video ve deney sistemlerine erişebilirsiniz

Anladığım kadarıyla bendeki UPS'lerin şarj akımını elimdeki aletler ile kendim tespit etmem mümkün değil doğru mudur? UPS'i mi götürmeliyim oto elektrikçisine?

Yok hocam 1 akü ile 10 akü arasında maliyet açısından fark olacağını biliyorum da benim merak ettiğim maliyet değil, 3 akülü 4 akülü UPS'ler var, bu adamlar maliyeti düşürmek adına neden 1 tane yüksek amper kullanmıyorlar da 2-3-4 akü koyuyorlar cihazın içine. Bunu merak ediyorum (tabi seri bağlanıp 24volt'a çıkartılanlar değil kastım, paralel bağlananlar). Bir avantajı olmalı gibi geliyor.

Kendi müstakil evim olur ise evin elektriğini (çatıyı güneş enerjisi panelleri ile kaplayarak) güneş enerjisi ve akü grubu ile sağlamayı düşünebilirim ancak biliyorsunuz bu paneller çok pahalı ve toplam sahip olma maliyeti çokta düşük olmayacaktır sanıyorum. Ayrıca akülerin de 4-5 senede bir yenilenmesi gerekecektir (en iyi ihtimalle 10 seneye kadar gidebilir aküler ama onlar da çok pahalı)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    Satın alınacak Kesintisiz Güç Kaynağının gücü hesaplanırken, ideal olarak bağlanması gereken tüm birimler topluca hesaplanırlar. 750 Watt Güç kaynağına sahip bir bilgisayar varsa örneğin, 750watt + diğer çevre birimleri ( monitör, varsa mürekkep püskürtmeli yazıcı, modem, harici diskler vs. ) şeklinde. Hepsinin çekeceği en fazla güç kullanma klavuzlarında yazar zaten. Tüm bunların üzerine ise %20 fazla güç eklenmeside uygun olur.

Çok dogru ... ancak 5+1 ses sistemi için düz elektrik (çünkü ses sistemleri elektrik şoklarına en çok dayanıklı ürünlerdir)ve monitor için ben ayrı UPS kullanıyorum çünkü monitor 65watt çekiyor..600va lık dandik bir marka aküsü öldü bir kez bende fazla akü vardı onu taktım yakında bu da ölür 1 yıla kadar o zaman OTO aküsü takarım..
    BU ARADA yazıcınızı UPS e bağlamanızı ÖNERMEM benim yazıcının anakart ı yandı neredeyse bir yazıcı parası anakart..YAZICIM şimdiye kadar GELMİŞ GEÇMİŞ en KALİTELİ CANON yazıcı MP800 ( en iyi diyorum çünkü USB kısmına USB bluetooth takınca marka fark etmeksiizin Bluetooth yazıcı oluyordu.9cm lcd ekran vardı..)

Genel doğruları yazdım, sizin durumunuz hakkında bilgim olmadan yukarda.
    Yazıcı anakartının yanması çok tuhaf. Genellikle Lazer yazıcıların hiçbir şekilde kesintisiz Güç Kaynağına takılması önerilmez, ( dahası bilgisayarla veya KGK ile aynı prize takılması dahi önerilmez ) çünkü anlık çok yüksek akım çekerler ve buna KGK dayanamaz. Ama mürekkep püskürtmelilerde böyle bir durum yok bildiğim kadarıyla. Bende 7 yıldır çok fonksiyonlu yazıcıyı epeyce güçlü bir KGK'na bağlı olarak kullanıyorum, elektrikler kesik olduğunda bile yazıcıda yazdırma problemi oluşmadı.

• quote:

quote:

Anladığım kadarıyla bendeki UPS'lerin şarj akımını elimdeki aletler ile kendim tespit etmem mümkün değil doğru mudur? UPS'i mi götürmeliyim oto elektrikçisine?

Yok hocam 1 akü ile 10 akü arasında maliyet açısından fark olacağını biliyorum da benim merak ettiğim maliyet değil, 3 akülü 4 akülü UPS'ler var, bu adamlar maliyeti düşürmek adına neden 1 tane yüksek amper kullanmıyorlar da 2-3-4 akü koyuyorlar cihazın içine. Bunu merak ediyorum (tabi seri bağlanıp 24volt'a çıkartılanlar değil kastım, paralel bağlananlar). Bir avantajı olmalı gibi geliyor.

Kendi müstakil evim olur ise evin elektriğini (çatıyı güneş enerjisi panelleri ile kaplayarak) güneş enerjisi ve akü grubu ile sağlamayı düşünebilirim ancak biliyorsunuz bu paneller çok pahalı ve toplam sahip olma maliyeti çokta düşük olmayacaktır sanıyorum. Ayrıca akülerin de 4-5 senede bir yenilenmesi gerekecektir (en iyi ihtimalle 10 seneye kadar gidebilir aküler ama onlar da çok pahalı)

HOcam Yanlış Anlaşılmasın o 7Ah lik aküler çinde sudan ucuz..çünkü standart birşey oldugu için çok üretiliyor ve maliyeti çok düşük..
    yani onlar ucuz diye aslında 7 veya 9 Ah lik bir kaç akü yerleştiriyor..
    Birde tabii ki standart ölçüler falanda söz konusu mesela bir internet sitesi indirim yaptı 27 veya 29 Ah lik aküyü 55TL ye satıyordu hemen aldım bir geldi ki 2adet 7 likten daha büyük (yanyana)..şuan evde duruyor öyle bağlamadım..henuz..

Hocam güneş paneli ile sınırlı kalmayın Rüzgar ı da işin içine katın..hatta ISI enerjisinide...birde akü teknolojisini tam bilmem ama bazı aküler Sıvılı olanları yenilemek zorunda değilsiniz bakım yapacaksınız devamlı diye biliyorum

• 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.