Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.604
Cevap
110
Favori
751.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam 600 VA 350 watt yapar. Saydığınız bileşenlere az gelir. Sizin en az 1000VA lık ups e ihtiyazınız var.

Powercom önerebilirim, vatan bilgisayara yeni gelen psu üreticisi fsp nin ürünü olan ups leride önerebilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/powercom-imd-1000ap-imd-1000ap-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=18983

http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-ep1000-ep1000-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=47729

Üretmiş olduğu psular kaliteli olması nedeniyle, fsp bana daha cazip geliyor.

• Merhabalar

krm-iks bende bi öneri almak istiyorum

Benim sistemim 750 watt thermaltake psu
    5870 ati ekran kartı
    quad 2 core işlemci diye böyle devam edio diğer parçalar standart.
    ekran 22" ayrietten modem bağlı bilgisayara o kadar

bana nasıl bir ups lazım onu merak ediorm apc nin bi modeli 1100watt lık onu alsam iş görürmü
    yükte kaç dakka tutar normal kaç dakka tutar, merak ediyorum bilglilendirirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasean

Merhabalar

5870 ati ekran kartı

bana nasıl bir ups lazım onu merak ediorm apc nin bi modeli 1100watt lık onu alsam iş görürmü
    yükte kaç dakka tutar normal kaç dakka tutar, merak ediyorum bilglilendirirsen sevinirim.

En az tam yükte 15 dakika destek sağlar. Yazılım üzerinden kontrol yok tek eksiği yok, kaliteli bir ups dir. Öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

Merhabalar

5870 ati ekran kartı

En az tam yükte 15 dakika destek sağlar. Yazılım üzerinden kontrol yok tek eksiği yok, kaliteli bir ups dir. Öneririm.

Cevap için teşekkür ederim o zaman alıyorum bu ups'i
    aldıktan sonra elimde patlarmı die düşünüyordum 15 dakka tutarsa süper zaten elektrik aniden kesilip geliyor
    dalgalanmada pek bi problem yok..
    yazılım üzerinden kontrol desteği yok dediniz o olsa ne gibi bir özellik oluyor masaüstündenmi kontrol ediyorum bide bu şekilde nasıl ups e bakıp ışıklardanmı anlıyorum ?
    bide sizin başka önerebileceğiniz bu civarda bu sisteme uygun yazılımlı yazılımsız ups olarak ne almalıyım
    şimdiden teşekkürler..

• quote:

@x-men33

Hocam 600 VA 350 watt yapar. Saydığınız bileşenlere az gelir. Sizin en az 1000VA lık ups e ihtiyazınız var.

Powercom önerebilirim, vatan bilgisayara yeni gelen psu üreticisi fsp nin ürünü olan ups leride önerebilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/powercom-imd-1000ap-imd-1000ap-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=18983

http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-ep1000-ep1000-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=47729

Üretmiş olduğu psular kaliteli olması nedeniyle, fsp bana daha cazip geliyor.

Teşekkür ederim yardımların için
    3-5 güne karar vericem. Yine yazarım burdan.

• Bildiğim kadarıyla kurulacak programla batarya bilgileri vs. görebiliyorsun.Bir de elektrik gittikten kaç dakika sonra bilgisayarın kapanmasını istediğinizi girebiliyorsunuz.Yani program işletim sisteminin oturumunu kendi kapatıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Merhabalar

5870 ati ekran kartı

Cevap için teşekkür ederim o zaman alıyorum bu ups'i
    aldıktan sonra elimde patlarmı die düşünüyordum 15 dakka tutarsa süper zaten elektrik aniden kesilip geliyor
    dalgalanmada pek bi problem yok..
    yazılım üzerinden kontrol desteği yok dediniz o olsa ne gibi bir özellik oluyor masaüstündenmi kontrol ediyorum bide bu şekilde nasıl ups e bakıp ışıklardanmı anlıyorum ?
    bide sizin başka önerebileceğiniz bu civarda bu sisteme uygun yazılımlı yazılımsız ups olarak ne almalıyım
    şimdiden teşekkürler..

Bilgisayarınıza kurduğunuz program aracılığı ile. Ups in akü durumunu, tahmini besleme süresini öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca akü seviyesi kritik noktaya geldiğinde bilgisayarı ups güvenli bir şekilde kapatabiliyor.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
    Baya yararı oldu.
  • @krm-iks;
    Merhaba, uzaktan izlesemde eskisi kadar sık gelemiyorum, sanırım APC SURT 2000XL fan gürültüsünden çok şikayet ettiğimi hatırlarsın.
    Ben nihayet içini açtım ve dışardan görülmeyen gürültülü 2 fanın ne olduklarını gördüm.

ADDA Fan, Kod: AD0824MB-A70GL, BOYUTLARI: 80X80X25mm., BALL BEARING, 3 PIN, VOLTAJ: 24VOLT, AKIM: 0.1 AMPER, GÜÇ: 2.4 WATT, HIZ (RPM) : 2440, HAVA AKIMI (CFM ): 31.4, BASINÇ (inches) : 0.114, SES(dB/A): 28.3, AĞIRLIK: 86 gram.,

APC özellikli ve iyi bir fan koymuş gürültüsü hariç. İyice tozunu aldım aletin ( 3-4 ayda bir zaten dışardan üfleyici kompresör ile temizliğini yapıyorum buna rağmen içinden açıkken iyi toz çıktı. Dışardan özellikle fanlar için yapılan temizlik içeriyi tam temizleyemiyor. Yılda bir açarak temizlik yapmak sanırım aletin ömrünü çok uzatır! ).
    Sonrada her iki fanı da yağladım, aklıma o anda geldiğinden yalnızca elimin altındaki dikiş makinası yağı ile 1 damla damlattım.
    Sesi azaltmak için aldığım silikon kenarlıklar fan boşluğunda yerlerine sığmadılar ( maşallah APC 1 mm. boşluk bırakmamış alet planlamasında ). Ama yakında tekrar yapacağım bu işlemi ve bu defa hem iyi kalite bir yağ kullanacağım ve hemde fanları sesi ve titreşimi iyice azaltan lastik vidalarla tutturacağım.
    İnternetten fanların aynı işi gören sessizlerini arayıp bulacağım bundan sonra, ama bu biraz zaman alacak.
    Ses acaip azaldı yağlama sayesinde, şu andaki durumundan çok memnunum yani.
    Bir haber vereyim ne olduğunun dedim! Birde teşekkürler tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Eylül 2010; 19:16:45 >

• Merhabalar...

AMD Phenom II X4 810
    Nvidia 8800GS
    23" Acer LCD Monitör
    500 Watt Tagan PSU

Yukarıdaki sistem için ups almayı düşünüyorum.

http://www.incehesap.com/inform_guard_600a-524-12979.html?ref=akakce&v=0.38.9

http://www.hepsiburada.com/Liste/inform-guard-600a-ups-avr-cg100inf65/ProductDetails.aspx?productId=bd96302&categoryId=36

http://www.incehesap.com/artes_1000_va_ups-524-14049.html

bütçem maksimum 80 TL sizin önerileriniz nedir. Elektrik dalgalanmalarına karşı koruma istiyorum. 5 dakika kadar sistemi açık götürse yeterli benim için.

• 750 watt psu, 22" lcd monitör, pioneer type bağlamak istiyorum. 200 TL civarı bir ürün tavsiyenizi bekliyorum teşekkürler.
  • arkadaşlar 3 yıldan sonra imd1000ap nin aküsü ömrünü bitirdi, değişim yapacak arkadaşlar için resim ekledim. Benim ups in içinden yuasa marka NPW45-12, 45W/Cell 10 min çıktı. Hepsiburadadan aynısını buldum bu model 12v-9a ama başka markalarda var boyutları aynı görünüyor linkleri ekledim aşağıya hangisini önerirsiniz.

yuasa 12v-9ah
    http://www.hepsiburada.com/Liste/yuasa-12v-9a-bakimsiz-kuru-aku/ProductDetails.aspx?productId=bd97467&categoryId=36

visions 12v-9ah
    http://www.hepsiburada.com/Liste/visions-cp-12v-9ah-bakimsiz-kuru-aku/ProductDetails.aspx?productId=bd999462&categoryId=36

topin 12v-9ah
    http://www.hepsiburada.com/Liste/topin-tp-12v-9-ah-kuru-tip-bakimsiz-aku/ProductDetails.aspx?productId=bd98311&categoryId=36

haze 12v,9ah
    http://www.hepsiburada.com/Liste/haze-12v-9ah-aku-tsk0294/ProductDetails.aspx?productId=bd100073&categoryId=36

12 cm uzunluğunda bir yıldızlı tornavidaya ihtiyacınız var. Cihazın altındaki 6 tane vidayı çıkardıktan sonra arka tarafta yani fiş kısımlarının orda üstteki 2 vidayı da çıkarmanız yetiyor. Kutup başlarının kablosunu çekip söktükten sonra uzun yan kenarlardan elinizle tutup yukarı çekince geliyor rahatlıkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: fikretbavuk

750 watt psu, 22" lcd monitör, pioneer type bağlamak istiyorum. 200 TL civarı bir ürün tavsiyenizi bekliyorum teşekkürler.

1500VA gücünde bir ups yeterli gelecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/powercom-bnt-1500ap-bnt-1500ap-1500va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=9900

• Değerli arkadaşlar engin bilgilerinize ihtiyacım var.

Akımın dalgalı olmaması gerektiği bir muhitte yaşıyorum lakin Dandik bir altılı prize bağlı olan bilgisayarımın 3-4 yıl içinde 4-5 kez masaüstü bilgisayarın anakartı yandı (en son olayda kondensatör gibi bişi şişmiş ama teknik adını mantığını bilmiyorum), bir kez powersuply cızır cızır yandı, bir vantilatör bozuldu ve en son ona bağlı laptopım cayır cayır yandı (laptop dandik çin markalarındı).
    Neyse işin özü benim şüphelerim bu sorun ya 6lı prizden yada onun bağlı olduğu duvardaki ana prizden. İlk önce bunu nasıl anlarım? Hani evdeki akım mı dalgalı (evin geri kalanında herhangi bir televizyon veya başka bir ev aleti bozulma hikayesi yok). Odada prize gelen elektirkte mi sorun var yoksa 6lı priz ömrünü mü tamamladı.
    Prize genelde bağladıklarım: Masaüstü bilgisayarın fişi (yanılmıyorsam 350W), 20inç lcd monitör fişi, printer fişi, modem fişi, bide klasik 2li hoparlör fişi, bazen de boşta kalan fprize ya laptopın yada telefonun şarj cihazını veya klasik ev vantilatörü takıyorum.
    Şimdi benim ne yapmam lazım. Belkin marka akım korumalı priz mi yoksa ups mi almam lazım? çözemedim açıkçası yardımcı olursanız çok mutlu olurum, çünkü şuan bilgisayarım açıkken bile artık diken üstündeyim çünkü anakart eski modellerden olduğundan bulunması da imkansız gibi.
    Bir de içinden dumanlar çıkmış bir anakartın bir daha kullanılabilme ihtimali sizce nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alageyik34

Değerli arkadaşlar engin bilgilerinize ihtiyacım var.

Akımın dalgalı olmaması gerektiği bir muhitte yaşıyorum lakin Dandik bir altılı prize bağlı olan bilgisayarımın 3-4 yıl içinde 4-5 kez masaüstü bilgisayarın anakartı yandı (en son olayda kondensatör gibi bişi şişmiş ama teknik adını mantığını bilmiyorum), bir kez powersuply cızır cızır yandı, bir vantilatör bozuldu ve en son ona bağlı laptopım cayır cayır yandı (laptop dandik çin markalarındı).
    Neyse işin özü benim şüphelerim bu sorun ya 6lı prizden yada onun bağlı olduğu duvardaki ana prizden. İlk önce bunu nasıl anlarım? Hani evdeki akım mı dalgalı (evin geri kalanında herhangi bir televizyon veya başka bir ev aleti bozulma hikayesi yok). Odada prize gelen elektirkte mi sorun var yoksa 6lı priz ömrünü mü tamamladı.
    Prize genelde bağladıklarım: Masaüstü bilgisayarın fişi (yanılmıyorsam 350W), 20inç lcd monitör fişi, printer fişi, modem fişi, bide klasik 2li hoparlör fişi, bazen de boşta kalan fprize ya laptopın yada telefonun şarj cihazını veya klasik ev vantilatörü takıyorum.
    Şimdi benim ne yapmam lazım. Belkin marka akım korumalı priz mi yoksa ups mi almam lazım? çözemedim açıkçası yardımcı olursanız çok mutlu olurum, çünkü şuan bilgisayarım açıkken bile artık diken üstündeyim çünkü anakart eski modellerden olduğundan bulunması da imkansız gibi.
    Bir de içinden dumanlar çıkmış bir anakartın bir daha kullanılabilme ihtimali sizce nedir?

Elektronik devrelerin en büyük düşmanı voltajda olan düzensizlikler. Odanıza gelen elektrikde veya çoklu prizde sorun olacağını sanmıyorum.

Akım koruma prizleri, voltaj dalgalanmalarına karşı korumaz. Akım koruma prizlerinin tek amacı. Yüksek gelen elektriğe karşı, içindeki bir devre elemanının kısa devre yaparak sigortanın atmasını sağlaması. Sizin ihtiyacınız bir ups veya daha ekenomik çözüm olan regülatör.

Bir bütçe belirtirseniz, bütçenize göre karar veririm.

• quote:

Elektronik devrelerin en büyük düşmanı voltajda olan düzensizlikler. Odanıza gelen elektrikde veya çoklu prizde sorun olacağını sanmıyorum.

Akım koruma prizleri, voltaj dalgalanmalarına karşı korumaz. Akım koruma prizlerinin tek amacı. Yüksek gelen elektriğe karşı, içindeki bir devre elemanının kısa devre yaparak sigortanın atmasını sağlaması. Sizin ihtiyacınız bir ups veya daha ekenomik çözüm olan regülatör.

Bir bütçe belirtirseniz, bütçenize göre karar veririm.

Çok teşekkürler bilgileriniz için. Açıkçası bir bütçe ayırmadık daha çok pahalı bir şey olsun istemem tabi, çünkü okuduğum kadarıyla upsler de bozulabiliyormuş galiba gelen akımla. Ortalama kullanılan ürünler bunlar. yani odamda 5+1 şeklinde muhakkak kullanılıyor priz. ona uygun orta karar fiyatlı (gerçi fiyatlarını bilmioyurm tabi) bir-iki ürün tavsiyesi yaabilirseniz çok mutlu olurum.

• Merhaba,

APC Back-UPS RS 1500 model güç kaynağım var.Kesintide dayanım süresi zamanla azaldı, bir kez de üzerine çay döküldü ama bir gün bekleyip tekrar çalıştırınca aylarca düzgün çalıştı.Sonunda tamamen durdu.

Bunun tamirini Adana'da nerede yaptırabilirim acaba, servis bilgisi bulamadım.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalvinhobs

Merhaba,

APC Back-UPS RS 1500 model güç kaynağım var.Kesintide dayanım süresi zamanla azaldı, bir kez de üzerine çay döküldü ama bir gün bekleyip tekrar çalıştırınca aylarca düzgün çalıştı.Sonunda tamamen durdu.

Bunun tamirini Adana'da nerede yaptırabilirim acaba, servis bilgisi bulamadım.

Teşekkürler.

Elektronikten biraz anlıyorsanız. Akünün değişimini kendiniz yapabilirsiniz. Ups in aküsünü sökmek oldukça kolay.
  • Cevabınız için teşekkür ederim ama ne yazık ki elektronikten az da olsa anlamıyorum.Ayrıca yeni aküyü de nereden alırım, onu da bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalvinhobs

Cevabınız için teşekkür ederim ama ne yazık ki elektronikten az da olsa anlamıyorum.Ayrıca yeni aküyü de nereden alırım, onu da bilemiyorum.

Hocam size en yakın servis mersinde var.

http://www.apcturkey.com/irtibat.htm
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.