Şimdi Ara

UNTIL DAWN | Only On PlayStation 4 (Türkçe) (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.004
Cevap
18
Favori
70.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam oyun zaten vasatın biraz üstü kanımca, o kadar başarılı bir oyun değil ama ben şahsen ne olacak acaba diye diye keyifli vakit geçirerek oyunu bitirdim.

Ancak quantic dream'in heavy raini ve beyond two souls'u karşısında çok zayıf bir oyun bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heavy Rain bambaşka bir oyundu tabi, bakalım Detroit: Become Human belki o seviyeye ulaşabilir :)
    Benim de başladığım oyunu bitirme huyum var, Until Dawn'ı da öyle böyle bitireceğim. Dediğim gibi atmosfer çok güzel, oyun geriyor insanı. Ayrıca gizem unsuru da çok güzel, merak ettiriyor gidişatı. Ama umarım ilerleyen bölümlerde korku yönünden daha kaliteli yöntemlerle koltuğa yapıştırır bizi.
  • ersno kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bende inanılmaz bekliyorum onu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kennnn

Sonuçta oyunu uzatan bir kısım yani neden karakterlere daha fazla ısınmak onlar hakkında daha fazla şey bilmek varken eksik olarak oynayasınız ki. Ben ilk oynayışınmda ne var ne yok okudum buldum zaten hikaye odaklı olduğundan bence o kısım extended olmayan sürümde de olmalıymış. Ayrıca oyun sizinse ve satmayacaksanız bildiğim kadarıyla o kodların bir son kullanma tarihi var, o yüzden kullanmak daha mantıklı.

internetim olmayınca kodu girsemde nasıl olsa indiremem, kod çürüsün gitsin, oyunun ilk sahibi benim evet. oyunu satmayı düşünüyorum fakat satın alan olsada oda kullanmaz büyük ihtimal
  • Heavy rain'i anlarım da beyond Until Dawn'ın çeyreği etmez düpedüz kötü bir oyundu.
  • Kennnn K kullanıcısına yanıt
    Kardeş kafan iyi sanırım.

• Sen Until Dawn hakkında eehh nerdeyse dandik dersen bende rahatlıkla bunu Beyond two Souls için söyleyebilirim. Beyond bana göre bahsettiğimiz 3 oyun içinde sonunculuğu alır. Seçim yaptırıyorum ayağına birşeyde sunmuyordu. Kendini tekrar tekrar eden aynı sahneleri söylemiyorum bile Heavy Rain'in yanın da zayıftı. Hatta tuşa basmadığın sürece basmanı bekleyen bir oyundu da. herkes her oyunu beğenecek diye birşey yok değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 13 Ocak 2017; 23:30:12 >
  • 1 ay önce oyun başlamış ama işim çıktığından oynayamadan bırakmıştım. Bu sabah aklıma geldi ve taktım kulaklığı bir bakıyım dedim. Kaç saat sürdü bilmiyorum ama akşamın şu saati oldu, oyun bitirene kadar başından kalkamadım. Last of Us ve Uncharted 4'ten sonra beni etkileyen nadir ps oyunlarından oldu. Verdiğiniz kararlar geleceği şekillendiriyor. Spoilerlardan nefret ettiğim için fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Hala oynamamış varsa şiddetle tavsiye ederim.

• ---Oynamayanlar için spoiler içerir---

Öncelikle episode bitince gelen psikologla başlamak istiyorum. Prison Break'teki efsane " I only kneel to God but not seeing him in here(yalnızca tanrıya diz çökerim ama onu burda görmüyorum) " sözüyle efsaneleşmiş John Abruzzi olduğunu fark etmeyen yoktur diye düşünüyorum o sahne:

https://youtu.be/fVArxPdE284

Fakat ben ilk episodelarda o psikoloğun oyuncuların tercihlerine göre oyun sonunda psikolojik analiz yapacak diye umuyordum ürktüğüm öğeleri seçip 1 episode sonra o öğelerin masamda olması bu tezimi baya desteklemişti ama sonradan öyle saçmaladı ki anlam veremedim açıkçası sonra da sallamadım oyun açısından beni en çok üzen bu oldu diyebilirim keşke dediğim gibi yapsalarmış..

Oyun tamamen klişelerle başlıyor ve gidiyor 1999 yılında Cem Yılmaz'ın Bir Tat Bir Doku'daki tüm klişelerini içinde barındırıyor film bakın 1999 diyorum burdan izleyebilirsiniz resmen oyunun özeti:https://youtu.be/wGKbYUmG0Xk

Bir diğer eleştireceğim şey stats. R1 e bastığınızda çıkan ekranda solda karakter özellikleri cesaret romantizm dürüstlük gibi özellikler sağda ise kişinin diğer karakterlerle olan ilişkisini gösteren göstergeler var yaklaşık 20 tane toplamda. Hiçbir işe yaramıyor!!! Yani onca gösterge yap zart zurt stats upgraded yazıp dursun tepede ama hiçbir işe yaramasın? Bana en mânâsız gelen şey buydu tüm herkesi yaşattığımda bir işe yarar diye düşündüm ama yok hiçbir işe yaramıyor sanki kafalarında bi proje varmış ama yaparsak çok karışacak gibi düşünüp iptal etmişler gibi. Wendigo adlı yaratıklar resmen op sanki tüm şifreleri açıp oyun oynuyolar gibi: hız şifresi tüm silahlar ölümsüzlük tek vuruşta öldürüş görüntü filtresi polisten kaçma vs vs tek aydınlatıcı olabilecek Kentucky şiveli abi yıllarca onlarla baş edip dışarıya hava alırcasına çıktığında gg oluyor dedim bu adam baba biri 3 dk sonra mefta oldu.

---Oynamayanlar için spoiler içerir---

Uzun lafın kısası çıkın artık ortaya şakanın tadı kaçtı derken zaten oyunun yarısından çoğu bitmiş oluyor. Ben asla korku oyunu oynayamam ama bunu 1.5 kez bitirerek platin aldım öyle söyleyim. Benim gözümde 3. Sınıf bir haftaiçi film kuşağından öteye gidemeyecek bir senaryo. Bonus içeriklerde yapım aşamalarını felan izledim baya da uğraşmışlar cast felan çok güzel seçilmiş ama sonuç maalesef hüsran.Fanı olunmaz ama oynanıp eğlenip geçilecek bir oyun olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asya ps plus ı olan kaçırmasın...
  • Arkadaş bu oyunun işi zaten klişeler interstellar gibi milletin övüp bitiremediği bir sürü film ordan burdan arak ve esinlenmeyken 3'ci sınıf tv filmi diyen adama sinemadan bahsetmesin. Zekice yazılmış bir hikaye var orta da film okuması yaparken nasıl sığ olunur dersini veriyorsunuz. Oyun zaten baştan yapıldı muthmelen oyun için daha fazla fikirleri vardı ama bazı şeyleri eksiltmek durumunda kaldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 17 Şubat 2017; 16:17:26 >
  • oyunu 2. el aldım da extended edition kodu çalışmadı. elinde fazladan kod olup kullanmayacak olan var ise kullanabilirim.
  • Bu tarz oyunlar çoğalmalı,interaktif oyunları çok seviyorum.
    Until dawn da süperdi.
  • Kennnn K kullanıcısına yanıt
    Zekice yazılmış hikaye mi? Hepsinin elinde telefon varken yardım çağırmak yerine telefonu fener olarak kullanıp (ki geçen sene yaşanan olayda çektikleri vidyoyu anında internete yüklemeleriyle telefonun çektiğini bal gibi biliyoruz) şarj bitince yardım istemek için radyo kulesine çıkma fikirleri gerçekten dahiyâne bir senaryoydu. Hiç fark edememişim nasıl özgün ve derin bir hikayesi olduğunu sayende gördüm oyunu boşuna eleştirmişim hemen gidip tövbe ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighLimit -- 18 Şubat 2017; 1:40:4 >
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Detroit Become Human yolda

• HighLimit kullanıcısına yanıt
    Slm oyunu oynadım elimde yokken de türk youtuburlardan izlemiştim.

Şaka videosunu internete yüklediklerini hatırlamıyorum kim yaptı bunu ? oyunun hangi kısmın da bahsediyorlardı. Tek anladığım evin aslında hannah ve bath ölmeden önce de kameralar ile gözetlendiği bu diğer videoları açıklıyor. Sanırım bir daha oynamam lazım. Oyunun en başında John söyler dağ evinin oralar da telefonların çekmediğini hatta der ki sen bir milyon dolar getirirsen kule diktirip bunu hemen çözerim. Evin içinde bir telefon var hemen televizyonun olduğu odanın karşısın da, hatırladığım kadarıyla sahte gazeteler gibi Josh tarafında uyudurulmuş sahte birde ses kaydı da vardı telesekreter içerisinde. Muhtemelen o da çalışmıyor zaten.
    Oyun da hatalar var ya da plot holes kısımlar ama bence de senaryo kısmın da iyi iş çıkamış adamlar ama şu muhakkak ki senaryo'yu oyuna uyarlarken bazı kısımları kesinlikle kesmişler. Oyunun yazarı her kimse ulaşıp sormak lazım bu konuları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayvanMetal -- 23 Şubat 2017; 17:19:11 >

• HighLimit kullanıcısına yanıt

Şaka videosunu internette yayınladıklarını hatırlamıyorum ben de. Ayrıca eve ilk geldiklerinde Josh ve Chris telefonun çekmediğini belirtmişlerdi

Oyuna gelecek olursak ben çok beğendim. Gerçek kişiler olması hoş olmuş. Sevdiğim oyuncular vardı. Kelebek etkisi olayını baya başarılı yapmışlar. Bazı yerlerde daha seçim şansı verseler daha iyi olabilirdi. Beyond oynarken yarısında buna başladım beyonddan daha güzel geldi bana. Beyondda kelebek etkisi olayı yoktu neredeyse.

Hikaye klişe korku filmi teması. Ama kendi seçtiğin şeylerle ilerlemesi güzel olmuş. Korku filmi izlerken hep gitme evladım gel şuraya. Aha açtın o kapıyı filan deriz ama burda sen karar veriyosun o güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mühendis

Şaka videosunu internette yayınladıklarını hatırlamıyorum ben de. Ayrıca eve ilk geldiklerinde Josh ve Chris telefonun çekmediğini belirtmişlerdi

Oyuna gelecek olursak ben çok beğendim. Gerçek kişiler olması hoş olmuş. Sevdiğim oyuncular vardı. Kelebek etkisi olayını baya başarılı yapmışlar. Bazı yerlerde daha seçim şansı verseler daha iyi olabilirdi. Beyond oynarken yarısında buna başladım beyonddan daha güzel geldi bana. Beyondda kelebek etkisi olayı yoktu neredeyse.

Hikaye klişe korku filmi teması. Ama kendi seçtiğin şeylerle ilerlemesi güzel olmuş. Korku filmi izlerken hep gitme evladım gel şuraya. Aha açtın o kapıyı filan deriz ama burda sen karar veriyosun o güzel.

Arkadaşın bu konu da hatası var bence de söylediği gibi bir kısım, diyalog oyun da yok. Varsa da nasıl kaçırmışım bilemiyorum kaldı ki oyunda bulunan her yazıyı, her detayı öğrenerek oyunu bitirdim ve hala böyle birşey hatırlamıyorum. Oyunun yazarına ulaştım eğer bir mani yoksa oyunun orjinal senaryosunu okumak istediğim ile alakalı bir mesaj atacağım. Belki eksik parçaları ya da sonradan oyuna aktarılırken değiştirilmiş kısımları öğrenebiliriz.

Oyunun bence en önemli noktası sizin kafanızı sürekli karıştırma çabası yani oyun da katilin kim olduğunu
    oyunun son bir saatine kadar çözmenize pek izin vermiyor sonra zaten kendisi söylüyor.

Aslın da bu konu da oyun içinde birkaç ipucu veriyor ancak onları da oyunu bitirmeden yorumlamanız zor, oyunun tekrar oynadığınız da bazı kısımlar vay çakallar diyorsunuz, çok dikkatli bir oyuncu olmanız gerekiyor.

3-4 dakikanın içini doldurmayacak kısa filmlik fikirlerden kocaman sinema filmleri çıkarıldığı dandik bir dönemde bu oyunun birşeyler anlatmak konusunda ki çabasını takdir ediyorum. Bu oyun kendi seçimlerinizi yaptığınız bir roman olmuş aslen. Eklemeden geçemeyeceğim test ettiğim kadarıyla oyunu motion kontroller ile oynanması daha keyifli, kolay atmosfere böylece daha kolay giriyorsunuz.

• arkadaşlar önceki bölümleri nasıl oynayabilirim ? kaydetme veya yükleme seçeneğini ara menüde göremiyorum.

Bir de Matt ölüyor, kurtarma şansımız var mıydı ?
  • Beyler bu oyun ne zaman piyasaya çıktı ya :) store 2016 diyo konusu daha eski nasıl oluyor :)
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.