Şimdi Ara

uno 70s ve uno sx arasındaki farklar(6.000-liram var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
66.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki araçta bildiğim kadarıyla 70 hp lik 1,4 litrelik motor var. Sanıyorum ki motor haricinde donanım farkları var ama ben bilemiyorum. Bir de bu araçların yakıt tüketimleri hakkında bilgisi olan arkadaşları paylaşıma davet ediyorum. 6.000 ytlyi geçmeyecek bir araba düşünüyorum. Bu paraya en yüksek modelde sanırım bunlar var. Fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @levent@ -- 22 Mayıs 2008; 9:57:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uno 70s ve Uno 70 SX Arasındaki Farklar: Bilmen Gerekenler

Giriş:

Fiat Uno 70s ve Uno 70 SX, Türk otomotiv tarihinde önemli bir yere sahip olan iki popüler modeldir. İkisi arasındaki farkları bilmek, satın alma kararını verirken bilinçli bir seçim yapmana yardımcı olabilir.

Anahtar Farklılıklar:

• Motor: Uno 70s, karbüratörlü bir motora sahipken, Uno 70 SX'te yakıt enjeksiyonlu bir motor bulunur. Yakıt enjeksiyonu daha iyi performans ve yakıt verimliliği sağlar.
    • Direksiyon: Uno 70s hidrolik direksiyona sahip değildir, ancak Uno 70 SX'te hidrolik direksiyon özelliği bulunur. Hidrolik direksiyon, daha kolay manevra kabiliyeti ve daha konforlu bir sürüş deneyimi sunar.
    • Ekipman: Uno 70 SX, Uno 70s'e göre daha fazla standart özelliğe sahiptir. Bunlar arasında elektrikli camlar, merkezi kilitleme ve klima gibi özellikler bulunur.

Diğer Farklılıklar:

• Performans: Yakıt enjeksiyonlu motor sayesinde Uno 70 SX, Uno 70s'den daha fazla güç ve tork üretir.
    • Yakıt Verimliliği: Yakıt enjeksiyonlu motor, Uno 70 SX'in Uno 70s'ye göre daha az yakıt tüketmesini sağlar.
    • Fiyat: Genel olarak Uno 70s, Uno 70 SX'ten daha uygun fiyatlıdır.

Hangisini Seçmelisin?

Uno 70s ve Uno 70 SX arasındaki en iyi seçim, ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır. Daha iyi performans, yakıt verimliliği ve donanım istiyorsan, ancak daha yüksek bir fiyat ödemeye de hazırsan, Uno 70 SX senin için daha uygun olacaktır. Daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsan ve hidrolik direksiyon gibi belirli özellikleri gözden çıkarabiliyorsan, Uno 70s iyi bir seçim olabilir.

Uno 70s ve 70 SX modellerini birbirinden ayırt etmek için araçların arka kısmına bakabilirsin. "sx" yazısı, araçların arkada yazmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sxde merkezi kilit var ste yok tek fark bu..
  • ilk kendi aracim 70sx'ti.

ön sis farlari, ön far yikama sistemi, daha iyi lastikler, merkezi kilit, elektrikli oncamlar, enjeksiyonlu motor standartti.
  • 70s'de karbüratörlü motor var.
    70sx'de ise magneti marelli beyinli;üstten tek nokta enjeksiyon sistemli motor;katalitik konvertör var.

donanım olarak:
    70s;boş bir araçtır.
    70sx ise;ilk çıkanlar(96 modelin bazısı) hariç hidrolik direksiyonludur.metalik boyadır.ön camlar otomatiktir.ön sis farları ve ön far yıkama sistemi vardır.koltukarın kumaşalrı ve iç döşeme farklıdır.gösterge tablosunda + olarak devir saati bulunmaktadır.bazı modellerde klima bulunmaktadır.

yani sx biraz aksesuarı fazladır s'e göre
    bir de motor farklı.

yakıt tüketimleri ş.içi sakin kullanıkmda normaldir;ama lpg gerekir;zaten piyasada benzinli uno az kalmıştır tahminimce.
    fiyatına göre uygun bir araçtır.
  • ic dosemelerde de soyle bir ozellik vardi, kapi icleri de kapliydi kumasla.

devir saatini nasil atlamisim, o da vardi evet
  • elektrikli cam sis vari gibi ekstraları vardı sxin
  • bende merak ediyordum güzel bi konu açmışsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 70s var.donanım namına hiç bir şey yok.yakıtı boyuna göre fazla kesinlikle lpg ister.lpg ler karbiratörlülerde daha sorunsuzmuş.

bence almışken hidrolik direksiyonlu ve biraz donanımlı olan sx lerden al.fiyat farkı satıcısını bulursan çok az oynuyor.ve ne yap et temiz olmasını araştır.
  • sx ile sx i.e. modellerini karşılaştrımayın..

sx karbüratörlüdür. Babamda şu an bir 98 SX var. sis farı falan yok. Eski arabası da 97 S idi. Tek farkları merkezi kilit..

dediğiniz sis farı falan 1.4 enjeksiyonu motor olan sx i.e de mevcuttur.
  • Bendeki 97 model karbüratörlü Uno 70 S ' te hem merkezi kilit, hem de devir saati vardı ancak camları elektrikli değildi.

Donanım olayı Uno'da yıllara göre oldukça değişiklik gösteriyor sanıyorum....
  • 1,5 accentimi sattım bazı borçlarımı ödedim ve şimdi 6.000 ytl civarında bir araç düşünüyorum. Flashlarla uno arasında kaldım. 6.000 liralık broadwayler çok eski model. (87 model r9 a 6.000 isteyenler var.) 6.000 liralık flashlar biraz daha modelli 90-93 arası. Uno olursa 6.000 ytlye 96-97 model bulunabiliyor. (ankara fiyatlarıyla) bana ne tavsiye edersiniz arkadaşlar. Aracı yaklaşık dört yıl kadar kullanacağım.
  • Flash'larin arka cami kirildiginda vs. bulmak cok zor oluyor ve biraz pahaliya geliyor diye duymustum, ama uno'dan daha iyi uzun yola falan gider, bagaji da daha genis. ama hidrolik direksiyon yoktu bircok modelinde (Belki de hicbir modelinde?)
  • 6.000 liraya 96 model SPRİNG alınır
  • ilk aracım 70s di

çok keyifliydi ama tamirciden çıkamadım

parçalarında ciddi pahalı açıkçası
  • burdaki unofan kulubunu açan kisi olarak,

lpg kullanacaksan karbüratorlü 70s i tercih et
    60s italyandır. fiyatı düsüktür parça sıkıntısı çekebilirsin.
    Tamirciden çıkmama konusu araçla ilgili bir konu. periyodik bakım yaptırırsan ekstra masraf çıkarmıyor. motoru ve elektrik sistemini iyice kontrol ettir derim.

kulubumuzun aşağıda linki var arabanın üstüne tıklarsan her türlü sorunun cevabı var.
  • arkadaşlar ilginiz için heğinize çok teşekkür ederim. araştırmalarım sonucunda unodan vazgeçtim sanırım flash alacağım....
  • Up..

Cok yanlıs yorumlar olmus.

Uno ların en iyi modeli UNO 70 S tir karburatörlüdür.. lpg ye en uyumlu ve en sorunsuz olan bir aractır.. lastikleri 155-70-13 tur bu yüzden hidrolik olmada cok yumustaktır..

Sx donanımı coktur fakat enjeksiyonlu oldugu için lpg de sapıtıyor ve sık sık arıza veriyor

60S italyandır 94 e kadar cıktı parcaları 70 s e göre 10-15 tl pahalıdır.

Simdi sorarım size sorunsuzlukmu,donanımmı..

ve 70S in sag ve sol ön camurlugu OPAR 95 tl dir bumu pahalı olan parca..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TATLIHIZ

Up..

Cok yanlıs yorumlar olmus.

Uno ların en iyi modeli UNO 70 S tir karburatörlüdür.. lpg ye en uyumlu ve en sorunsuz olan bir aractır.. lastikleri 155-70-13 tur bu yüzden hidrolik olmada cok yumustaktır..

Sx donanımı coktur fakat enjeksiyonlu oldugu için lpg de sapıtıyor ve sık sık arıza veriyor

60S italyandır 94 e kadar cıktı parcaları 70 s e göre 10-15 tl pahalıdır.

Simdi sorarım size sorunsuzlukmu,donanımmı..

ve 70S in sag ve sol ön camurlugu OPAR 95 tl dir bumu pahalı olan parca..

hocam bende şimdi başka bir araç buldum 2000 model 70sx ie. Hem yıl olarak daha yeni hem emjeksiyonlu olması avantaj diye düşünüyordum fiyat 8000 tl. alınmaz mı acaba? bir tane daha var o da 70 s 2000 model ama o hidrolik mi bilmiyorum ve o 9850 muhtemelen 9500 e bırakır.

• 2 yıl sonra konuyu hortlattım ama bende uno konusunda bilgi almak istiyorum gördüğüme göre ie pek tutulmuyor ama kartal ie kullanmıştım lpgde hiç sorun yoktu bu yüzden mantıklı gelmedi

98 mdl 70s 100 binde 5 parça boyalı bir araç buldum 11.000 nasıl çokmu diğer taraftan 12.000e sx ler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 18 Eylül 2017; 22:52:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya 60s mi 70s mi nasıl anlıcaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.