Şimdi Ara

Universiteyi Yurtdışında (Kanada) Okumak Istiyorum (ciddi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam oncelikle yardimci olmak istediginiz icin tesekkur ederim ayni sekilde diger arkadaslarada sizinle biraz konusabilirmiyiz peki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gresitozgur G kullanıcısına yanıt
    Tabi dediğim gibi soru sorabilirsin buradan veya mesajdan

• Yillik 30 bin dolar okul 20-30 bin dolar yasam masrafin olur. Burs bulmadan okumak cidden zor ama okurken calisabilirsin pizza delivery + uber driver olarak gunluk 100-200 dolar para kazanabilirsin

Kabul almak icin toefl/ielts + sat + gpa + sop(niyet mektubu + resume(sadelestirilmis ozgecmis) + referans mektublari(lisand icin sart olmayabilir) + akademik/spor basarilarin + bir de finansal olarak okul masraflarini karsilayabilecegini ispta etmekle yukumlusun

Bunlardan ilk ucunden ikisi iyi biri okulun kriterlerinden az olmamak kaydiyla vasat olursa duzgun bir niyet mektubuyla rahat kabul alirsin

Bu saydiklarim abd ve kanada icin gecerli. Kanada ise abdye gore biraz daha pahalidir ve unilerinden kavul almak abdye gore biraz daha zordur

Duzeltme: yillik 30 bin dolar gitmez top uniler haric egitime lisans egitiminde. Ben bir an master gibi dusunup yazdim. 10 - 20 bin dolar arasi olur cogu universite, bunun yaninda yillik 2 3 bin dolar da ders kitaplari tutar. Kitap fiyatlarindan okula baslayana kadar kimse bahsetmez ama lisans ogrenimi boyunca neredeyse 7 8 bin dolar para harcamis olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sast -- 20 Ağustos 2016; 16:17:26 >

• mbfprivet kullanıcısına yanıt
    Hazır yeyiciler, auuuuuuuuu

• o diploma puanını hakkınla yaptığını mı sanıyorsun tanıdık vardı meslek lisesinde en basit denklem sorusunu çözemez ama notları çok iyiydi gel birde anadolu liselerindeki sınavlara girde görelim geçiyormusun geçmiyormusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gresitozgur

Ben buradan bakmistim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Universiteyi Yurtdışında (Kanada) Okumak Istiyorum (ciddi)

Bunlar ya okul ucretleri disinda odeyecegin para yada cok pis sallamislar. 27 bin dolara amerikada hic bi yere gidemezsin.

• ŞeRmeH kullanıcısına yanıt
    Tanim:Calismayarak sinavlari yapamayip meslek liselilerin sinavina kolay diyerek kendini avutan anadolu liseli.
    Kusura bakma kardesim yapmayin ya

• gresitozgur G kullanıcısına yanıt
    ben sınavlarım kötü demedim ki nereden çıkardın bunu ben sadece herkesin bildiği bi gerçeği söylemek istedim.
  • Arkadaşlar herkes kafasına göre kulaktan duyma bilgilerle veya acentaların kendilerinin bile detaylarını bilmediği söylemlerle hareket ediyor fakat ben Vancouver'da yaşayan biri olarak size ortalama olarak kesin bilgilerle konuşacağım. Eğer devlet üniversitesi seçerseniz bölümüne göre değişmekle beraber ortalama 16.000 CAD /yıllık civarında seyretmektedir.

Devlet üniversiteleri size ne gibi artılar sunuyor? Hemen söyleyim, burada işe girmek için üniversitenin ismine çok takılmıyorlar Türkiye'de ki gibi. Eğer kendinizi geliştirdiyseniz, ingilizcenizi de etkin olarak kullanabiliyorsanız, alanınıza hakimseniz zaten mülakatlarda bir adım önde başlıyorsunuz. Bana göre devlet üniversitelerinin en önemli artısı work-permit post graduate imkanı yani okuldan mezun olduktan sonra 2-3 yıl daha çalışma izni alarak Kanada'da konaklama imkanına sahip oluyorsunuz.

Bir diğer şansınız da özel okullar. Özel okulların fiyatları devlet okullarına göre çok daha ucuz. Sanılmasın ki eğitim devlet üniversitelerinden çok daha kötü durumda. Özel üniversitelerin tek dezavantajı okuldan mezun olduktan sonra post-graduate work permit a başvuramıyorsunuz. Bu açığı da özel üniversiteden devlet üniversitesine geçiş yaparak bu açığınızı rahatlıkla kapatabiliyorsunuz.

Kendimden örnek vereceğim şu anda bir özel üniversitede web and mobile app development programı okuyorum. 2 yıl için toplam ödediğim ücret herşey içinde 14450 CAD. Eğitimi de çok çok üst seviye olmasa bile sizleri bir yerlere getiriyor. Dediğim gibi herşey öğrencide bitiyor.

Sormak istediğiniz sorular olursa özelden tarafıma ulaşabilirsiniz. Herkese başarılar

Bu arada okumak isterseniz yazmış olduğum blog'tan Kanada Hakkında bilgi edinebilirsiniz.

• talatcan T kullanıcısına yanıt
    Cok sagolun eminim yardiminiza ihtiyaci olan bi cok insan yazicaktir (1.sirada ben) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: talatcan

Arkadaşlar herkes kafasına göre kulaktan duyma bilgilerle veya acentaların kendilerinin bile detaylarını bilmediği söylemlerle hareket ediyor fakat ben Vancouver'da yaşayan biri olarak size ortalama olarak kesin bilgilerle konuşacağım. Eğer devlet üniversitesi seçerseniz bölümüne göre değişmekle beraber ortalama 16.000 CAD /yıllık civarında seyretmektedir.

Devlet üniversiteleri size ne gibi artılar sunuyor? Hemen söyleyim, burada işe girmek için üniversitenin ismine çok takılmıyorlar Türkiye'de ki gibi. Eğer kendinizi geliştirdiyseniz, ingilizcenizi de etkin olarak kullanabiliyorsanız, alanınıza hakimseniz zaten mülakatlarda bir adım önde başlıyorsunuz. Bana göre devlet üniversitelerinin en önemli artısı work-permit post graduate imkanı yani okuldan mezun olduktan sonra 2-3 yıl daha çalışma izni alarak Kanada'da konaklama imkanına sahip oluyorsunuz.

Bir diğer şansınız da özel okullar. Özel okulların fiyatları devlet okullarına göre çok daha ucuz. Sanılmasın ki eğitim devlet üniversitelerinden çok daha kötü durumda. Özel üniversitelerin tek dezavantajı okuldan mezun olduktan sonra post-graduate work permit a başvuramıyorsunuz. Bu açığı da özel üniversiteden devlet üniversitesine geçiş yaparak bu açığınızı rahatlıkla kapatabiliyorsunuz.

Kendimden örnek vereceğim şu anda bir özel üniversitede web and mobile app development programı okuyorum. 2 yıl için toplam ödediğim ücret herşey içinde 14450 CAD. Eğitimi de çok çok üst seviye olmasa bile sizleri bir yerlere getiriyor. Dediğim gibi herşey öğrencide bitiyor.

Sormak istediğiniz sorular olursa özelden tarafıma ulaşabilirsiniz. Herkese başarılar

Bu arada okumak isterseniz yazmış olduğum blog'tan Kanada Hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Neden Vancouver'ı tercih ettin ki? Toronto veya Ottawa daha güzel/iyi olmaz mıydı? Ha okulun oradaysa bilmem.

• İlk olarak okulum burada ama gelmeden önce tamamen Vancouver'a odaklandığım için Vancouver'ı tercih ettim. İklim şartları olsun, şehrin Toronto kadar çok kalabalık olmaması ve metropol havasından uzakta olması beni cezbetti diyebilirim.

Buraya gelmeden önce Kanada hakkında forumlarda çok ayrıntılı bir yazı bulunmadığı için uzaktan çokta bilgi sahibi olunması kolay olmuyor. Ama burada yaşamaya başlayınca "iyi ki gelmişim" diyebildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. İnternet üzerinde bunca açığın olması, yeni gelecek olanlar için bir blog hazırlıyorum.

Umuyorum sizlere o şekilde de yardımcı olabilme fırsatı sunabilirim.
  • Ailenin durumu iyi değilse Amerika, Kanada, İngiltere, Avustralya'da üniversiteye gitme ihtimalin Ay'a gitme ihtimalinle aynı gibi. Ayrıca üniversite eğitimini adam akıllı görebilmen için C1 (minimum B2) seviyesinde İngilizce bilmen gerekli. Burada üniversiteni okuyup bitir sonrasında master, doktora için Avrupa ülkelerini denersin.

• Mr Hyde haklı, Avrupa daha ekonomik o yönden ama Amerika ve Avusturalya ekonomik olarak batırır söyleyeyim. Zamanında ben de istiyordum 12.sınıfta.O zamanlar dolar 1.90 falandı. O zaman bile 300 milyara falan malolacaktı. İyi ki de gitmemişim. Dolar kuru 3 e fırlatı. Trilyonluk bir masrafa çıkacaktı ve muhtemelen ben okulu bırakıp dönmek zorunda kalacaktım.

Ki zaten şunu söyleyeyim, eğer ingilizcenden bırak iyi biliyor olmayı en ufak şüphen bile varsa muhtemelen giremezsin.Çünkü oradaki okullar Toefl veya Ielts den çok çok çok yüksek puanlar istiyorlar bu sadece writing değil senin konuşmanı dinleyip anlayabilmeni de test ediyorlar.Zaten o aşama çok zor.Sat sınavı ise çeşitli alanlardan oluşan içinde matematiğinde olduğu bir tür sınavın ingilizce olanı. Matematik basit oluyor. Ama dediğim eğer ingilizcen sorunluysa toeflden istedikleri puanı elde etmen imkansız..

Zaten dediğim gibi ekonomik olarak hiç boşuna 40-50 milyarla kurtaracağını düşünme. Çünkü amerikada yaşam pahalı. Senelik 80-100 milyar giderin olur.

• Sadece başlığı okudum imkânın yetiyorsa hemen git .

• Hepinizden allah razi olsun fakat olayi tam anlamiyla orada yasayanlardan 1.sahislardan dinleyince maddi durum yetersiz kaliyor ingiltere amerika ve kanada ozellikle diger bi plan polonya norvec gibi gozukuyor galiba bu iki ulke hakkinda pek arastirma yapmis olmasamda polonyanin irkci ozellikle muslumanlara oldugunu okumustum

• Kendimi gordum tamamen ayni..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.