Şimdi Ara

Üniversiteyi abartmayın gençler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok konu açılmış tecrübeliler konuşsun biraz da.

Şu anda çoğunuz boşlukta gibisiniz, başı kesilmiş tavuk ayarındasınız. Annenizin dizinden ayrılıp belki de binlerce kilometre uzağa gittiniz. Hiç bu kadar büyük bir sorumluluk almamıştınız. O yüzden birçoğunuz daha ilk günlerden eve dönmek isteyecektir.
    Merak etmeyin hepsini atlatacaksınız. Bazılarınız için zorlu bir süreç olabilir ama vazgeçmeyin.

Bu süreçte size tavsiyelerim şunlardır; birincisi yeni yuvanızı bir an önce kabullenmeye bakın. Kendinize ne kadar sorun ederseniz, ne kadar eksik ararsanız o kadar zorlanırsınız. Yok ben beğenmedim, yok ben yapamam derseniz zulüme döner.
    İkincisi ve en önemli tavsiyem arkadaş seçiminde çok titiz davranmanız. Sakın ola lise gibi bir ortam beklemeyin. Üniversitelerde genelde ilişkiler gevşek ve çıkar üzerinedir. Nadiren iyi dostluklar kurabilenler olur. Mutlaka iyi anlaşacağınız insanlar olacaktır ama yine de temkinli olun. Özelllikle sizi kullanmaya çalışan tiplere asla müsaade etmeyin. Mutlaka devamını isterler. Üçüncüsü ekonomik anlamda kendinizi yönetmeyi öğrenin. Bir öğrenci için yaşanabilecek en zor durum heralde parasız kalmaktır. İleriyi düşünerek paranızı düzgün kullanın.
    Dördüncüsü eve falan çıkan olursa kesinlikle ne kadar az ev arkadaşı o kadar iyi. Eve girene kadar bazı şeylerin farkına varamazsınız ama ev ortamı farklıdır. Eğer yanlış bir ev arkadaşı seçerseniz sizin için ölüm olur. İmkanı olan arkadaşlara tavsiyem tek kalmaları.
    Beşincisi ders konusunda gevşek olmayın. Unutmayın ki artık hayatınızın gidişatını belirlemek üzeresiniz. Ona göre davranın. Nice arkadaşlarım oldu derse gelmediler, sallamadılar. Hepsi bin pişman. Biz mezun olup para kazanmaya başlarken onlar hala okulda. Ayrıca derslerden başarısız olmak sizi psikolojik olarak da yıpratır. Geceleri sabahlara kadar ders çalışacağıız günler olacak hazırlıklı olun. Ne kadar düzenli çalışırsanız o kadar az sıkıntı çeker o kadar az uykusuz kalırsınız

Özet olarak gerçek hayata başladığınız her zaman aklınızın bir köşesinde olsun.

Bu arada şunu da söylemeyi unuttum bunun için biraz geç ama istemediği bölümde okuyan arkadaşlar varsa bu yoldan dönsün.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorusu olan varsa yazsın.

• Dun dersleri kacirmistim giremedim. Bugun girdim sinifa lan sanki butun millet kanka panpa olmus. Hepsi beraber takiliyo. Zaten yurdumla okul arasi 66km allahtan oda arkadasim iyi biri ciktii. Sabah guzel bi muhabbet ettik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olm yemekhane nerde ,sabahtan beri tuvaleti ariyorum zor buldum

• 128355.Geleneksel tavsiye konusuna hoşgeldiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: nnight

Dun dersleri kacirmistim giremedim. Bugun girdim sinifa lan sanki butun millet kanka panpa olmus. Hepsi beraber takiliyo. Zaten yurdumla okul arasi 66km allahtan oda arkadasim iyi biri ciktii. Sabah guzel bi muhabbet ettik

1 hafta sonra çoğu bölünür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 16 Eylül 2014; 12:26:03 >
  • Sağolasın hocam faydalı konu olmuş.

• siz universiteye girmediniz universite size girecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kampus icinde yururken millet bi garip bakiyor ya da bana oule geliyor.Put gibi bankta oturuyorum.Yemekhaneyi nasil bulucam

• Olsun 1 hafta takilcaklar en azindan bak bana bos bos kutuphanede oturmus dhye giriyorum

• Sistemi gittikçe zorlaştırıyorlar aslında.
  • quote:

Olsun 1 hafta takilcaklar en azindan bak bana bos bos kutuphanede oturmus dhye giriyorum

Aa hocam ben de kütüphaneden dhye giriyorum, bu ne tesadüf, 1 saat sonra dersim var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

kampus icinde yururken millet bi garip bakiyor ya da bana oule geliyor.Put gibi bankta oturuyorum.Yemekhaneyi nasil bulucam

Birine sormayı deneyebilirsin
  • hiromen3 H kullanıcısına yanıt
    Benimde 1 saat sonra dersim var hangi uni.?

• Lan çekinmeyin sorun allahın manyakları
    Hatta gidin kızlara sorun yerini biliyorsanız bile. Onlarda bilmiyorsa beraber bakalım felan diyin. Yemekhane nerde kütüphane nerde vs. bak ben yapamadım siz yapın.
  • Yeni konu açma geregi duymadım bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.
    Başkent üniversitesine 2 yıllık tam burslu olarak kayıt yaptırdım ancak şuanda durumlar farklı gelişti ve okula gitmek istemiyorum bildigim kadarıyla haftaya pazartesi başlıyor okul ve ben bırakmak istiyorum acaba mümkünmüdür nasıl bir yol izleyebilirim.
  • Benden tavsiye

ilk haftalarda kurulan arkadaşlıklar elinde sonunda dağılır.O yüzden samimi olun ama çok takmayın
  • 1 liraya yemek keyf.Ayrica hoca derste arkasina donup 1 kere bakmadi.Bende dhde geziyom (ders mat1 dinlemeye gerek yok)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaaan boşversene
  • quote:

Dun dersleri kacirmistim giremedim. Bugun girdim sinifa lan sanki butun millet kanka panpa olmus. Hepsi beraber takiliyo. Zaten yurdumla okul arasi 66km allahtan oda arkadasim iyi biri ciktii. Sabah guzel bi muhabbet ettik

2 Haftaya yarisi birbirini birakir 2 aya cogu birbirine dusman olur..

• Su an herkes sudan cikmis balik gibi. Herkesle rahat iletisim kuruluyo ama tecrubelilerin dedigi gibi fazla samimi olmamak lazim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.