Şimdi Ara

Üniversiteye Kayıttan Sonra SGK'Dan Yararlanmak İçin Neler Yapmalı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen seneye kadar Üniversiteli 25 Yaş Altı tüm öğrenciler SGK dan ücretsiz yararlanabiliyormuş.Ancak geçen sene bir çok karışık uygulama getirilmiş ve kafamda birçok soru işareti var.Kısa ve öz olarak sormak gerekirse biz kayıt oldugumuz andan itibaren SGK'dan nasıl yararlanabiliriz yada yararlanabiliyormuyuz ? Bu yeni uygulamalarla ilgili olarak bilgili bir arkadaşdan yardım bekliyorum.

• uppp
  • öğrenci belgesiyle sgk ya gidiyosun. bu.
  • evet bir üstteki arkadaşın dediği gibi
  • Evet söyledikleri gibi öğrenci belgesiyle SGK'ya gidiyorsun.
    1 yıllık süreyle oluyor.Yani her yıl yenilemek zorundasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prorocker

öğrenci belgesiyle sgk ya gidiyosun. bu.

Öncelikle teşekkürler Genel Sağlık Sigortası kapsamında Gelir Testi yapılması gerekiyor deniyor bu uygulama bizler için geçerli değilmi sadece 25 yaş üstü içinmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiçbir Şeyin Dibi

Evet söyledikleri gibi öğrenci belgesiyle SGK'ya gidiyorsun.

1 yıl mı? ben okul bitee kadar olur diye biliyordum.. söylediğin iyi oldu bu sene yapmayacaktım yoksa..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat53

quote:

1 yıl mı? ben okul bitee kadar olur diye biliyordum.. söylediğin iyi oldu bu sene yapmayacaktım yoksa..

Evet mesela ben Ekim 2011'de yaptırdım.Ekim 2012'de bitiyor.Ekim ayında gidip 2013'e kadar uzatacağım.

Gelir testi uygulaması ise bizi ilgilendirmiyor,babanızın veya annenizin üzerinden faydalanacaksınız zaten.
  • Arkadaslar gecen sene mezuna kalanlardan sgk ya kimler para oduyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quidditch06 -- 31 Ağustos 2012; 19:29:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat53

quote:

Evet mesela ben Ekim 2011'de yaptırdım.Ekim 2012'de bitiyor.Ekim ayında gidip 2013'e kadar uzatacağım.

Gelir testi uygulaması ise bizi ilgilendirmiyor,babanızın veya annenizin üzerinden faydalanacaksınız zaten.

Anne ve Babam Sigortalı değiller şu anda onlardan faydalanamayacağım ama :( ben nasıl bir yol izleyeceğim

• Bunu bilmiyorum,yanlış birşey söylemek istemiyorum.
    En iyisi SGK'ya gidip görüşmeniz.
  • Genel saglık sigortası yaptırmıştım her ay 35 tl ödüyorum.Kayıttan sonra ödeyecek miyim veya ne yapıcam bilen var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bunu bilmiyorum,yanlış birşey söylemek istemiyorum.
    En iyisi SGK'ya gidip görüşmeniz.

Peki Teşekkürler P.tesi Üni kayıttan sonra bir ugramalı sgkya
  • Rica ederim,üniversitenizde başarılar...
  • Arkadaşlar biraz geç bir cevap oldu ama konu baslıgına rastladım ve son noktayı koyayım dedim.

1) Eğer ailenizin üstüne sigorta var ve 25 yaşından kucuk universite ögrencisi iseniz öğrenci belgesi ile sgkya gitmeniz yeterli.
    2)Benim gibi ailenizde sigorta yoksa 2 seçenek var.Gelir Testi yapıp uygunluğuna göre 35 tl ödemek veya 215 tl ye direkt kayıt olmak Sgk daki bayan böyle söyledi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.