Ben para falan almadım kardeşim.Ben sorunuma çözüm arıyorum sen paradan bahsediyosun...
quote:
Orijinalden alıntı: nofearman
kaç para aldın uniden
Üniversite hayatında,o dönemdeki kazancın göz önüne alınıyor. Örneğin kaybettiğin dönem boyunca aylık gelirin 1.500 TL'dir.5 ay kaybetmişsinizdir.7.500 TL + %25 civarında tazminat hakkı elde edersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: nofearman
kaç para aldın uniden
Bende merak ettim açıkcası. Tazminat davasından ne kadar aldınız okuldan ?
@_sekkocan_ Eğer aldığınız ve verdiğiniz dersler ders kayıt onayından geçmiş ise,öğrenci işleri bu formu onaylamış ise üniversite yönetmeliğine karşı çıkmış demektir. Yönetmeliği idari çalışanlar öğrenciden daha iyi bilmek durumundadır,zorundadır. Üniversiteye açacağınız dava sonucunda öğrenci işlerinde sizin formunuzu onaylan kişi hakkında soruşturma açılacaktır ve üniversiteyi mağdur ettiği için üniversite de o çalışana karşı dava açacaktır. Üniversite size dava sonucunda tazminat ödememek farklı alternatifler sunacaktır.Bunlar aynı derslerin bir daha ki dönemde ders yükü fazlası olarak almanıza olanak sağlamak yada harç miktarı almadan yaz okulunda vermeniz şeklinde olabilir. Ancak belirttiğiniz durumda üniversite hatalıdır. Avukata danışırsanız size daha net yol gösterir.Danışma için ücret talep edeceğini sanmam.
Üniversiteden yaklaşık 12.000 TL tazminat kazandım.Ancak çeşitli bahaneler gösterilerek tazminat miktarı düşürüldü.Hala ödenmedi.
Arkadaşlar dilekçeyle yapılan işleme karşı çıkarak hakkımı aradım ve notlarım sisteme geçildi.Herhangi bi sorun kalmadı.Sorunumla ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.Adminler tarafından konu kaldırlıabilir veya kilitlenebilir.Teşekkürler..
arkadaşlar konuyu hortlatmış oluyorum ama benimde bu yaz başıma şu şekilde bi olay geldi.benim okuolum akü de geçme sistemi dpü dekinden farklı.dpü de dd ve dc notları geçmiş sayılıyor ve sistemde de dc notumun yanında geçti görünüyor.bizde ise dc ortalaman yettiği taktirde geçiliyor.yani dc+ oluyor.ben yaz okuluna göre bir dersi ba bir dersi de dc alarak geçmiş görünüyorum fakar bizim akü öğrenci işleri dc ve altı harf notları değerlendirmeye alınmayacaktır diye bir duyuru asmıştı kapısına.benim aile hukukçu şansıma idare mahkemesine okulun reddettiğine dair bi dilekçe götür dava aç dediler.yani dc harf notunu saymadıklarını belgeleyen bir red dilekçesi ile.şimdi mantıken ba yı zaten sayacaklar.dc yi ise yaz okuluna göre geçtim ama bizim okula göre geçemedim.dc yi sisteme işledikleri anda ortalamam tuttuğu için dc+ oluyor ve yine geçiyorum.ben hakkımı aramayı düşünüyorum.dpü deki hoca ise bizim not sistemimizde geçti görünüyorsan orada da geçeceksin aksi olursa hakkını mutlaka ara dedi bana.üniv sesini çıkarmadığın sürece insanı mağdur edebiliyor yardımcı olursanız kardeşlerim ek fikirlerinizi bekliyorum
arayacaksın öğrenci işleri daire başkanını görüşeceksin. ne adliyeyi meşgul et ne de üni. yi zor duuma düşür. tüm dava masrafları okula giriyor. orda hata yapan kişilere bir hslt olmuyor. devlete yazık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme