Şimdi Ara

Üniversiteye başlayınca babamdan para almayı kesicem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aklımda böyle bir şey var. Babamın maddi durumu gayet iyi hava atmak gibi olmasın ama iyininde iyisi şükür.

Ancak babam aşırı cimri kendisine de bizede. Bir harçlık istesem süründürür.

Geçende eve geç gelmiştim biraz bizim ev uzak yerde kalıyor bir yere gitmek icin en az 1 saat yol gitmek lazim. Neyse geldim eve bir suru soylendi eve hirsiz gibi girip cikiyormusum adam degilmisim falan fistan. Ondan sonra evde yedigim yemegi yattigim yeri basima kakmaya basladi benim icime oturdu arkadas. Suan lise 3teyim universitede bi yurtta kalip calismayi planliyorum hem yol derdi olmaz hemde nasil desem gururum rahat edecek gibi baba parasi yemedigim icin.

Simdi makine muh istiyorum ama yurt uni saatleri falan hic bir fikrim yok. Bir yandan calisip bir yandan uniye gidebilirmiyim? Ayrica yurtlar falan parali herhalde ne kadardir? Istanbuldayim. Var mı böyle bi şansım evden gitmek için. Kendi yağımda kavrulmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kafelerde part time olarak çalışabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: telebreathe

En dandirik şehirlerde bile özel yurtlar 400 tl falan, 3 takozla beraber kalıyorsun minimum veya iki.

İstanbul'da kal daha iyi, İstanbul dönmezse Türkiye dönmez.

Aileden gram para almadan okuyup ayrıca çalışmak çok yorucu olur yıpranırsın.

400 olan yurtlar zaten mok gibi. 600 den başlıyor ki ben Manisadayım aslında pahalı bir yerde değil.KYK yurdu ilk ay 600 sonra 200

Makineciyim.Zor bölüm.Hem hakkını vererek okuyup hem çalışabilirsen helal olsun ama bence olmaz.ODTÜ İTÜ BOUN vs. şanı olan üniversiteler düşünüyorsan zaten imkansız.

Kyk dan kredi alırsın aylık 350 tl.Bazı vakıflar projelerinde aktif çalışman koşuluyla burs verir onları alırsın yada üniversitende çalışabilirsin ne kadar ücret veriyorlar bilmiyorum.Redbull Brand Manager olabilirsin üniversitende.Kurs broşürü dağıtabilirsin.

Detaylı yazmadım çünkü bu dönemler zaten düşüncelerinin en çok değiştiği zamanlar.3-4 ayda bambaşka biri olabilirsin.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir ailenin durumu kötü olsaydı da para kazanmak zorunda olsaydın anlatırdım.

Ama o zamanlar diyeceksinki yemişim gururunu doğru düzgün üniversite hayatı yaşayayım bu yıllar bi dahamı gelecek.Gözünde büyütme ama üniv. hayatı gerçekten farklı olur sosyallik açısından arkadaşların kafe bar gezip takılırken kızlarla eğlenirken (ki başka şehirden gelip aile baskısından yeni kurtulmuş kızların 18 yılın acısını çıkarttığını belirteyim ) ailenin durumuda iyiyken sırf gururundan bunları bi kenara itip işte çalışman...

Zaten güzel bi yerde hayal ettiğin gibi Makine müh. kazanırsan babanın gözünde adam olursun merak etme.

• Zor kardeşim zor. Bunun vizesi finali bütü var. Ne ara çalışacaksın derslerine. Mak mühendisliği kolay bölüm değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vinicius

Aklımda böyle bir şey var. Babamın maddi durumu gayet iyi hava atmak gibi olmasın ama iyininde iyisi şükür.

Ancak babam aşırı cimri kendisine de bizede. Bir harçlık istesem süründürür.

Geçende eve geç gelmiştim biraz bizim ev uzak yerde kalıyor bir yere gitmek icin en az 1 saat yol gitmek lazim. Neyse geldim eve bir suru soylendi eve hirsiz gibi girip cikiyormusum adam degilmisim falan fistan. Ondan sonra evde yedigim yemegi yattigim yeri basima kakmaya basladi benim icime oturdu arkadas. Suan lise 3teyim universitede bi yurtta kalip calismayi planliyorum hem yol derdi olmaz hemde nasil desem gururum rahat edecek gibi baba parasi yemedigim icin.

Simdi makine muh istiyorum ama yurt uni saatleri falan hic bir fikrim yok. Bir yandan calisip bir yandan uniye gidebilirmiyim? Ayrica yurtlar falan parali herhalde ne kadardir? Istanbuldayim. Var mı böyle bi şansım evden gitmek için. Kendi yağımda kavrulmak istiyorum.

istanbulda bir üniversite kazan, cast ajanslarının çok yoğun günübirlik işleri oluyor birkaçıyla anlaştığında rahat edersin iyi para da kazanırsın..

• Hayat o kadar toz pembe değil ne yazıkki, yapamazsın. Annenle aranı iyi tut o halleder para meselelerini.
  • Ben de son sınıfım açıktan okuyorum diye çalışayım harçlığım çıksın dedim beceremedim ayrılcam şimdi, laf yapmazlar ama mahçup olucam o kadar çalışıcam dedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.