Şimdi Ara

Üniversiteye 2. dönemden başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben yurtdışında dil eğitimindeyim ama büyük ihtimal ikinci dönemden önce döneceğim, senenin kalan kısmını da boş boş oturarak geçirmek istemiyorum. Kazanıp dondurduğum üniversiteye 2. dönemden başlasam ne gibi sıkıntılar yaşarım bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? Sıkıntıdan kastım ortama alışmak bunun dışında sınavları tamamlamak falan mesela ilk dönemin dersleri ne zaman veriliyor gibi şeyler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteye 2. Dönemden Başlamak: Bilmen Gerekenler

Üniversiteye 2. dönemden başlamayı düşünüyorsan, bilmen gereken bazı önemli noktalar var. Bu makale, üniversiteye ikinci dönem başlamanın faydalarını, zorluklarını ve nelere dikkat etmen gerektiğini açıklayacak.

Üniversiteye İkinci Dönem Başlamanın Faydaları:

• Kış dönemini ara vererek dinlenebilir veya farklı deneyimler kazanabilirsin.
    • İlk dönem derslerini kaçırdığın için endişelenmene gerek kalmaz.
    • Bahar döneminde daha iyi bir akademik takvimle başlayabilirsin.

Zorluklar:

• İlk dönem kaçırdığın derslerin telafi edilmesi gerekebilir.
    • Sınıf arkadaşlarınla aynı akademik seviyede olmayabilirsin.
    • Ders kayıtları daha sınırlı olabilir.

Nelere Dikkat Etmelisin:

• Üniversiteye Bir Dönem Gitmemek: Bir dönem üniversiteye gitmemek için geçerli bir sebebin olmalı. Bu sebepler şunları içerebilir: sağlık sorunları, ailevi nedenler veya askerlik gibi zorunlu hizmetler.
    • İkinci Üniversiteye İkinci Dönem Başlamak: Daha önce başka bir üniversitede okumuşsan ve ikinci bir üniversiteye geçiş yapacaksan, transfer kredilerin kabul edilip edilmediğini kontrol etmelisin.
    • Başvuru Süreci: Üniversiteye ikinci dönem başlamak için genellikle normal başvuru sürecine benzer adımları takip etmen gerekir. Ancak, bazı üniversiteler ikinci dönem için özel başvuru tarihleri olabilir.
    • Ders Kayıtları: Ders kayıtları genellikle ilk dönemden önce yapılır. İkinci dönemden başlayacaksan, ders kayıtlarının ne zaman yapılacağını kontrol etmelisin.
    • Mali Yardım: Mali yardım alıyorsan, ikinci dönemden başlamanın yardımlarını nasıl etkileyeceğini öğrenmelisin.

Üniversiteye ikinci dönemden başlamak, zamanını ve çabanı iyi yönetirsen başarılı bir deneyim olabilir. Bu noktaları göz önünde bulundurarak bilinçli bir karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2. dönem gelince 2. dönem derslerini alıp , 1 sene 1. dönem geçen seneden kaybettiğin dersleri alttan ala ala ilerliyceksin..
  • Siz öyle mi yaptınız ona göre birkaç sorum olacak? @jabornia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinkhal -- 16 Kasım 2013; 4:05:34 >
  • Iregular diye cagirilacaksin.Derslere siki asilirsan erken bitireceksin yahut tam tersi adapte olamayip kendi doneminin bile altina duseceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortama alışsam bile dersler sıkıntı olur kesin ya, yarım dönem bekleyip düzgünce beklemek daha iyi olacak heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rinkhal

Ortama alışsam bile dersler sıkıntı olur kesin ya, yarım dönem bekleyip düzgünce beklemek daha iyi olacak heralde

yok hocam yapmadım ama dönem kaybedenler öyle yapıyor..uzayabilir 1 dönem belki 2..ama yapacak bir şey yok..
  • quote:

Ortama alışsam bile dersler sıkıntı olur kesin ya, yarım dönem bekleyip düzgünce beklemek daha iyi olacak heralde

okuldan bir dönem erken mezun olmak varken neden böyle bir hareket yapasın ki . Kesinlikle başla derim . Ben hazırlık gibi saçma sapan bir dayatma yüzünden 2 sene ingilizce hazırlık okudum hala da ceremesini çekerim hazırlık okumayan arkadaşlarım şimdi mezun oldu da işe başladılar bile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazymotherfuka

quote:

okuldan bir dönem erken mezun olmak varken neden böyle bir hareket yapasın ki . Kesinlikle başla derim . Ben hazırlık gibi saçma sapan bir dayatma yüzünden 2 sene ingilizce hazırlık okudum hala da ceremesini çekerim hazırlık okumayan arkadaşlarım şimdi mezun oldu da işe başladılar bile

Bir dönem erken mezun olmak güzelde, 2. dönem başlayıp birde alışamamak var. Şimdi ben okula gidicem herkes kendi ortamını kurmuş olacak, ondan sonraki sene bir dönemde iki dönemin derslerini vermeye çalışıcam. Böyle düşününce gözümü korkutuyor yarı dönemden başlamak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazymotherfuka

quote:

Bir dönem erken mezun olmak güzelde, 2. dönem başlayıp birde alışamamak var. Şimdi ben okula gidicem herkes kendi ortamını kurmuş olacak, ondan sonraki sene bir dönemde iki dönemin derslerini vermeye çalışıcam. Böyle düşününce gözümü korkutuyor yarı dönemden başlamak.

Neyini alışamıyorsun anlamıyorum ki. Senin amacın derslerini geçmek. Kimin çok arkadaşı varsa onu dersten geçirmiyorlar. Sen okula git yavaş yavaş tanışırsın.

• Hiçbir sıkıntı yaşamazsın tecrübeli biri olarak hatta tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.