Şimdi Ara

üniversiteli biri bana akıl versin kafam cok karısık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 19 yasındayım üniversiteye gidicem. Ailem bir bölümde kararlı bende başka bir bölümde. Baba asla okutmam seni o bölümde diyor para göndermem tanımam diyor. Kayıdına bile gelmem diyor. Çok kararlı. Bende asla onların istedıgı bölümü okumam aile kuzusu degılım. Aram hiç iyi olmadı karşılıklı nefret hep var.
    Ailem umrumda değil ama tecrübem yok yapabilirmiyim?
    Yaşadıgım yer samsun gidecegim yer ankara. Tek başıma bu işin üstesinden gelmenin imkanı var mı?
    Lütfen bir akıl verin.

Edit: aile, ingilizce öğretmenliği
    Ben okul öncesi öğretmenliği.
    Büyük farklar ve hedefler değil basit bir öğretmen olucaz. Olana bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hireath -- 1 Mart 2014; 20:44:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendi kararını uygula bence maddi zorluk çözülür bir şekilde
  • Sonradan pişman olmaktansa, söve söve okumaktansa kendi istediğin bölüme git ki ben kesinlikle böyle yapardım
  • bölümleri neden yazmadın ?

ayrıca samsunda senin istediğin bölüm yok mu? yani ankaraya gelmen şart mı?

aileni ikna etmen senin yararına olacaktır. aile insana her gününde lazım. ama sevmediğin bir işi de hayat boyu yapamazsın. sonuç olarak kendi istediğin bölümü ailenin aklına yatırmaya çalış.. yok olmuyorsa onların istediği bölümü iyice araştır belki senin fikrin değişir.

(eğer aileni ikna edemiyorsan ve onların istediği bölümü de okumam diyorsan sonraki adımları yazarız..)
  • liseliyim kullanıcısına yanıt
    Evet kendi kararımı uygulayacagım fakat okula kayıt vs aile gerekir mi? Sonucta 18den büyüğüm. Düşünüyorum 300lira devlet bursu. Yurt(kalma+yemek) işimi görür. Ufak bir ücretle çalışıp harçlık da yaparım.

• Şu bölümleri yaz sen bi bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada zor.
    Bölümleride yazsaydın keşke merak ettim şimdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben gibi 2. üniversite okumak zorunda kalma, üniversite dediğin farklı şehirde istediğin bölümde okunur. Tercihine aileni karıştırma. Bütçeleri varsa para gönderirler , yoksa olduğu kadar gönderirler. Olupta göndermezlerse zaten gönderselerde sen alma. Biraz cesur ve azimli olan insan hem çalışır hem okur.
  • Eğer zorlukları göze alabiliyorsan asla boyun eğme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SantiagoMontail.13

Evet kendi kararımı uygulayacagım fakat okula kayıt vs aile gerekir mi? Sonucta 18den büyüğüm. Düşünüyorum 300lira devlet bursu. Yurt(kalma+yemek) işimi görür. Ufak bir ücretle çalışıp harçlık da yaparım.

devlet bursunun çıkacağına nasıl bu kadar emin olabiliyorsun.
  • Ailem bana zorla discilik yazdirmaya calisiyordu ben ise endustri muh. istiyordum. Onlari dinlemeyerek endustri yazdim ve pisman degilim. Babam benle 1 hafta konusmadi ama onun gonlunu almayi basardim aldim karsima ve soyle dedim. Baba eger ben endustri muh olur ve pisman olursam omur boyu kendi hatam oldugunu kabul ederim ama eger disci olur ve mutsuz olursam omur boyu seni suclarim bu riske girmek ister misin? Dedim bir sey demedi. Odama gittigimde yanima geldi ve beni her zaman desyrkleyecegini soyledi. Okula gitmek sevdigin bolumde bile guzel degilken sevmedigin bolumde asiri kotu birsey. Sen kendi bildigini yaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jizzy quatily kullanıcısına yanıt
    Bölümlerin ne oldugunun önemi yok diye düşündüm ama söyliyeyim.
    Ailemin istedıgı :
    ingilizce öğretmenliği.
    Benimki:
    Okul öncesi öğretmenliği

Kolay oldugundan İngilizce okudum rahatda bitti fakat İngilizceden nefret ediyorum ömür boyu bunu yapamam.
    Okul öncesini kendime her anlamda uygun buluyorum çok fazla araştırdım hocam.
    Var samsunda fakat sorun yer değil bölüm. Ankara örnekti. İkisinide kazanabilirim bir aksilik olmazsa.

• quote:

kaytı sırasında 18 yaşından büyüksen kesinlikle ailen gerekmiyo hatta olur ya ailenin istediği okula gidersen yine kaydolurken aileni götürme yanında kendin git

kredi (veya maddi duruma göre burs) herkese çıkıyor bu senelik 300 lira seneye daha da artar o temel ihtiyaçlarını görür üstüne de part time falan çalışarak ihtiyacın olan parayı çıkartırsın tamam biraz sürünürsün ama ideallerin daha önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

quote:

devlet bursunun çıkacağına nasıl bu kadar emin olabiliyorsun.

Öğretmenlik yazarsak ilk iki veya üç tercihte burs var diye biliyorum. Alanlar oldu hep tanıdıklar.

• 300TL burs çıkmazsa kredi mutlaka çıkar. En kötüsü mezun olduktan sonra 11 milyar ödersin bişey olmaz.
  • Bölümler ufak hedefler arkadaşlar. Meslekte aynı alan farkı var sadece sıradan bir öğretmenlik.

• Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni95

dostum hemen asilik yapıp kendi kararım seçicem deme.sen neden onu istiyosun ailen neden onu istiyor ona göre bi düşün.sonra bu meslek gerçekten umduğun gibi mi diye düşün,imkanın varsa bu meslekten olanlarla konuş ve evet istiyorum dersen onu seç.

Araştırdım hocam her şeyi fakat sorun aileyi tanıyorsam onları ikna etme gibi bir ihtimal yok.

• Kayit sırasında aileni almiyorlar zaten kendin kayit oluyorsun o ayri konu da ;)

Ingilizce öğretmenliği daha rahat olur.her yönden

• quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Kayit sırasında aileni almiyorlar zaten kendin kayit oluyorsun o ayri konu da ;)

Ingilizce öğretmenliği daha rahat olur.her yönden

Rahatlıgından ziyade sevmemek ömür boyu yapamamak var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.