Şimdi Ara

üniversitelerde Yatay geçiş hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben her hangi bi üniversitenin eczacılık bölümüne yatay geçiş yapmayı planlıyorum..sizce hangi bölümü tercih ediyim(not ortalamasını yüksek tutabilecegim kolay bi bölüm) ve hangi üniversiteyi tercih ediyim.. eczacılık fakültesine yatay geçiş yapmış olanlarınız varsa lütfen bu konu hakkında bizi biraz aydınlatsın..

• quote:

Orjinalden alıntı: kimenet

arkadaşlar ben her hangi bi üniversitenin eczacılık bölümüne yatay geçiş yapmayı planlıyorum..sizce hangi bölümü tercih ediyim(not ortalamasını yüksek tutabilecegim kolay bi bölüm) ve hangi üniversiteyi tercih ediyim.. eczacılık fakültesine yatay geçiş yapmış olanlarınız varsa lütfen bu konu hakkında bizi biraz aydınlatsın..

Söylediğin çok saçma, zaten eczacılık bölümüne yatay geçmek istiyorsan birbaşka unv.nin eczacılık fak.sinde okuman gerekli. Öyle salak şey mi olur...

• ama yatay gecis yapilirken fakülte de degistirmek istiyordur belkide,
  • quote:

Orjinalden alıntı: elec

ama yatay gecis yapilirken fakülte de degistirmek istiyordur belkide,

Belkide olmayacak duaya amin demek istiyordur ne dersin?...
  • bilmiyorum abi,gelince ayrintili bilgileri yazar artik arkadas,

bir de benim aklima gelen ,belkide fen bilimleri fakültesi falan okumak istiyordur,onu soruyor da olabilir.
  • Bölümler arası geçişe izin veren 1-2 tane Üniversite var Türkiyede bildiğim kadarıyla, biriside Yıldız Teknik Unv. bunlardan. Ama Eczacılık okumak istiyorsa arkadaş o fakülteyi kazanması lazım...

Yatay geçiş demek aynı bölümde kalmak ancak farklı bir Unv.'ye geçmek demektir, bunu da eğer notların iyiyse yaparsın büyük olasılıkla.

İşi USA'deki Cominity College olayına benzetmeyin durup dururken, yok öyle birşey...

Üstelik bu arkadaş bence Eczacılık okuyamazda zaten, bunu isteyen adam gider araştırır öğrenir, böyle saçma soru sormaz değil mi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uMaY_ -- 11 Temmuz 2005, 7:36:24 >
  • yoo,benim bildigim 4.sinif disinda her dönem yatay gecis yapilabiliyor,buna bir cok üniversite müsade ediyor,

ama bir arkadas vardi,bizim oklun elektronik bölümünden yildiza gecti,

baska bir örenkte bilmiyorum,tabi birde derslerde basarili olmak gerekiyor,hic bir dersten kalmamis olmak gerekiyor,gidecegi okulun en gecme notu kadar not ortalamasina sahip olmak gerekiyor,
    bir de gidecegi okulda egitim yabanci dilse,dil sinavini vermesi gerekiyor diye biliyorum,

bildiklerim bunlar sadece.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elec

yoo,benim bildigim 4.sinif disinda her dönem yatay gecis yapilabiliyor,buna bir cok üniversite müsade ediyor,

ama bir arkadas vardi,bizim oklun elektronik bölümünden yildiza gecti,

baska bir örenkte bilmiyorum,tabi birde derslerde basarili olmak gerekiyor,hic bir dersten kalmamis olmak gerekiyor,gidecegi okulun en gecme notu kadar not ortalamasina sahip olmak gerekiyor,
    bir de gidecegi okulda egitim yabanci dilse,dil sinavini vermesi gerekiyor diye biliyorum,

bildiklerim bunlar sadece.

@elec

ne yazmışım iyi oku abicim! Ben BÖLÜMLER ARASI geçişe izin veren 1-2 okul var yazdım (yani Mak. Müh. okuyorken, Elektirik-Elektroniğe geçmek yada resim okuyorken heykel bölümüne geçmek gibi...)

Ayrıca yatay geçiş için sadece gideceğin okulun not ortalamasını tutturman hayatta yetmez! Çünkü başvuranlar arasında en yüksek ortalamalı öğrenciyi kabul ederler. Tabii aynı not ortalamasına sahip öğrencilerinde okudukları okulun derecesine bakılır.

Diyelim ki ben Münih Unv'ni bırakıp ODTÜ'ye geçmek istedim, sende İTU'yü bırakıp ODTÜ'ye geçmek istedin. Ama ikimizinde not ortalaması aynı ise beni alırlar sen kabul edilmezsin... Açıklayıcı oldu sanırım

• pardon ya,

ben en iyisi gidip uyuyayim.

bölümler arasi gecise dikey gecis deniliyordu sanirim,

evet Deutschland ,cok aciklayici oldu,kusura bakmayin ya,iyice sacmaliyorum.
  • bilmeden yorum yapıyosunuz ya.. anadolu ünivde. biyoloji,iktisattan eczacılık bolumune geçenleri biliyorum. eczacılık 5 yıla uzadı ingilizce hazırlıkta var artık.bi arkadaş bu sınavıda vermen gerekiyo demiş.o zaman hem dersleri sıkı tutmak lazım hemde ingilizce kursuna gidip sınavı geçcek potansiyeli kazanmak lazım.. ewet arkadaşlar başka bölümden başka bi bölüme geçiş var.. ama bu üniversite içinde oluyo..başka bi ünive geçebiliyomusun onu bılmıyorum..
  • seneye bu zamanlar geçince yine yazarım size..nasıl oldugunu solerim.. kimya bölümünden veya makinadan geçicem.. bilmeden yorum yapmayın.. bu konu hakkında baya bi bilgim var ama geçen arkadaşlar nası yapmış zorlanmış mı ..hangi bolumu tercih etmeliyim bu konuları öğrenmek istiorum..
  • karde$im rüyamı görüyon sen fakülteler arası geçi$ yoktur..
    yıldızda felanda öyle bi geçi$ imkanı yok..
    ne kebab olur oyle olsa..adam güsel sanatlar okuyo doktor oluyor..maden mühendisi gidiyor eczacı oluyor..
    yatay geçi$te fakültendeki bi bölüme geçebilirsin.. yani fizik okuyoken matematige veya in$aat okuyoken bilgisayara..
  • quote:

Ayrıca yatay geçiş için sadece gideceğin okulun not ortalamasını tutturman hayatta yetmez! Çünkü başvuranlar arasında en yüksek ortalamalı öğrenciyi kabul ederler. Tabii aynı not ortalamasına sahip öğrencilerinde okudukları okulun derecesine bakılır.

+ dekan ya da sağlam bi prof'a bakar bu işler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.