Şimdi Ara

Üniversiteden üniversiteye geçerken..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu buraya açtım yanlış olduysa kusura bakmayın..

Mesela.. Ben itü jeofizik istiyorum fakat puanım yetmedi ama ondan daha az puan isteyen İstanbul üniversitesindeki jeofiziğe girdim (Türkçe) ve 1.yılımı okudum aynı zamanda tekrar üniversite sınavına girdim ve bu sefer itü jeofiziği kazandım şimdi ben İTÜ deki jeofiziğe(ingilizce) geçersem tekrar 1.yılımı okuyacağım yoksa 2.yıldan devam mı edeceğim?

Umarım sorunu anlatabilmişimdir.. Cevaplarınızı bekliyorum dostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raggon -- 31 Mayıs 2013; 20:53:29 >

• Girdigin uniyle onceki uninin derslerinin konu ve kredi dagilimiyla ilgili, girdigin unide kurul toplanir, geldigin unideki derslerin konu ve kredi dagilimiyla kendi unilerindeki derslerin konu ve kredi dagilimini karsilastirir ve karar verir, dil ayrimi var demissin buyuk ihtimalle kabul etmeyebilirler ancak dedigim gibi kurul toplanip karar verir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım şöyle söylemişti: Dil ayrımı olduğu için öncelikle dil sınavına alırlar ve eğer geçemezsem önce hazırlık okutulur. Daha sonra 1.yılı okuduğum için beni 2.yıla alırlar ancak daha düşük seviyede dersler aldığım için 2. sınıfta bana ekstra yük yüklerler ve o şekilde devam edebilirim.. ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: raggon

Bir arkadaşım şöyle söylemişti: Dil ayrımı olduğu için öncelikle dil sınavına alırlar ve eğer geçemezsem önce hazırlık okutulur. Daha sonra 1.yılı okuduğum için beni 2.yıla alırlar ancak daha düşük seviyede dersler aldığım için 2. sınıfta bana ekstra yük yüklerler ve o şekilde devam edebilirim.. ??

Sana ekstra yük yükleme gibi bir durumun söz konusu olacağını sanmıyorum, diğer sınıf arkadaşların neyden mesulse sende onlardan mesul olursun, sınava sokabilirler ve geçersen seni direk aldığın ve uyuşan derslerden muaf edebilirler, bu dediklerimin hepsinin olabilmesi için kurulun karar vermesi gerekiyor, dediğim gibi sen daha önce aldığın derslerin ayrıntılı dökümünü alıp başvurunu yapacaksın, kurul toplanıp değerlendirme yapacak ve seninle ilgili kararını verecek, mutlaka muaf olduğun dersler olacaktır diye düşünüyorum, sana burada kesin muaf olursun ya da kesinlikle baştan başlarsın gibi kesin cevap veren olursa da inanma, dediğim prosedür işlenir...

• quote:

Orijinalden alıntı: mumy2121

quote:

Orijinalden alıntı: raggon

Bir arkadaşım şöyle söylemişti: Dil ayrımı olduğu için öncelikle dil sınavına alırlar ve eğer geçemezsem önce hazırlık okutulur. Daha sonra 1.yılı okuduğum için beni 2.yıla alırlar ancak daha düşük seviyede dersler aldığım için 2. sınıfta bana ekstra yük yüklerler ve o şekilde devam edebilirim.. ??

Sana ekstra yük yükleme gibi bir durumun söz konusu olacağını sanmıyorum, diğer sınıf arkadaşların neyden mesulse sende onlardan mesul olursun, sınava sokabilirler ve geçersen seni direk aldığın ve uyuşan derslerden muaf edebilirler, bu dediklerimin hepsinin olabilmesi için kurulun karar vermesi gerekiyor, dediğim gibi sen daha önce aldığın derslerin ayrıntılı dökümünü alıp başvurunu yapacaksın, kurul toplanıp değerlendirme yapacak ve seninle ilgili kararını verecek, mutlaka muaf olduğun dersler olacaktır diye düşünüyorum, sana burada kesin muaf olursun ya da kesinlikle baştan başlarsın gibi kesin cevap veren olursa da inanma, dediğim prosedür işlenir...

Çok teşekkür ediyorum.

Cevap alınmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversiteden Askeriye Geçiş
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.