Selam arkadaşlar,beni belki boun_econn nickiyle tanıyanlar vardır.Bu sene Bilkent Üniversitesine yerleştim ve sınava hazırlanan arkadaşlara buradan gördüklerimi paylaşmak istiyorum.Ünide okuyup benim gibi arkadaşlar ne yapıyor diye bakınan arkadaşlar varsa onlar da yazabilirler. Ortam ile giriş yapacak olursak valla Bilkent'te özellikle hazırlık tarafında segment epey geniş.Bazı kızlar var mesela bir kez yemeğe gidiyorduk ulan arabaya bindim yılbaşıyla ilgili 300 tane planı 15-20 dakika içinde yaptı.Kimisi var kütüphaneden dışarı çıkmıyor kimisi dengelemeye çalışıyor ama Bilkent için bu pek mümkün değil.Genelde benim tanıdıklarım bürokrasi içinden insanlar oldu(devlet dairesinde bir arkadaşım sayesinde öğlenleri 18 liraya adana servis yiyorum) yani eski sınıfımda Maliye Bakan yardımcısının oğlu vardı(şimdi görevden alındı) vs vs. Zengin insan sayısı bence az değil ama genel olarak zengin olduğunu pek hissetmiyorsun.En azından erkek tarafında çocuğun aylık 5k falan harcadığı para vardır belki ama çocukla takılırken her şarta ayak uyduruyor lakin kızlarda durum biraz daha farklı olabiliyor.Bürokrasiden olanlar genelde hiç çaktırmamaya çalışıyorlar ama sonradan görme bazı insanları uzaktan bakınca tanıyorsun. Bizde insanlar pek çekingen değildi(okul başında)herkes sudan çıkmış balığa döndüğü için insanlar tanışıyordu lakin şu an ortam kurulduğundan mütevellit ilk baştaki kadar kolay değil ancak aynı sınıfa düşersen genelde aynı sınıftaki herkes bir şekilde tanışık duruma geliyor.Kulüpler falan nasıl bilmiyorum o yüzden oralar hakkında bir şey demiyim. Yurtta kalmak da ortam bakımından önemli,yurtta kalınca sabahları günaydın diyerek bile bir merhaban oluyor.Sigarayı ben bıraktım ancak kullanan arkadaşlar okulda dar bir alanda içebildikleri için oraya bile inerek kaynaşabiliyor hatta uç bir örnek vereyim bar tarzı bir yere gittim kız elindeki telefonu gezdirip herkesten insta topluyordu. Ben şu an kurulan arkadaşların geçici olduğunu sonuç olarak seneye bölüme geçince bölümü aynı olmayanların ister istemez ayrılacağından dolayı konuşmayacağını düşünüyorum.Ben %70 akademik %30 sosyal ilerliyorum diyebilirim ancak ben hazırlığa kötü bir seviyeden giriş yaptığım için birde birçok burada yaşanan olayı geçmişte yaşadığımdan benim pek ilgimi çekmiyor. Kız konusuna gelecek olursak valla bence okuldaki çoğu kişi net olarak kız açlığı çekiyor ama buna rağmen kızlarda da bir heyecan olduğundan dolayı sevgili olunma oranı hiç az değil.Normalde kızlara böyle davranınca kızlar kendilerini padişah falan sanardı ama burada dediğim gibi yeni bir yere gelmenin de verdiği heyecan ile çok yaşanmadı. Her telden kız gördüm valla ben yani gelip şimdi olsa evlenirim diyen(3 senelik ilişkisi olan bir arkadaşım) de gördüm tek gecelik olsun diyen de yani kıstas biraz geniş.Kızlar teklif ediyor mu diye merak edeniniz varsa valla bana birinden teklif geldi ama kız fazla ortamcı olduğundan,hazırlıkta kalmamak için ve birkaç burada paylaşamayacağım şeyden dolayı kızı reddetmek durumunda kaldım. Bir ağırlığınız olursa bence kızlar öyle veya böyle geliyor ama gevşek gevşek takılan tipler varya onlara kızlar paso kanka diyorlar aslında o çocuk onu belki de hiç üzmeyecek birisi ama çocuk ona iyi davrandığından dolayı mıdır yoksa ulaşabileceği birisi olduğundan mıdır bu tiplere paso kanka ayağı çekiliyor.Bu bir tavsiye falan da değil veya gidin ulaşılmaz olun mal mal cool tavırlara girin de değil sadece gördüğümü diyorum. Genel olarak kız erkek olayından çıkıp insanların durumuna gelirsek de bence genel olarak ağzı gevşek çok insan var ve böyle nasıl desem tam liseli modundan çıkamamış kişi sayısı hiç az değil.Az bir kesim kendine bir şey katıyor ama bana denk gelen insanların çoğunda bir meziyet mutlaka vardı. Son olarak bence üniversitede her şeye sesin çıkmamalı ama hakkın yenildiğinde veya konu sana geldiğinde sesin çıkmalı,kendinden emin ve her halta atlamayan birisi olmak önemli.Çok içine kapanmak da iyi değil her partiye gitmek de bu yüzden her şeyin ortası denebilir.Seneye inşallah bir yerleri kazanırsanız gittiğiniz yerden çok sizin kendinizi nereye götüreceğinizin daha önemli olduğunu anlarsınız. Bu konuyu biraz da olsun sınavla doğrudan değil de dolaylı olarak alakalı bir şey okumak isteyenler için yazdım.Paragrafı yazış şeklime çok takılmayın,öğrenmek için çok fazla writing yazıyorum ondan dolayı anlatım bozukluğu ve biraz garip bir yazış stili kullanmaya çalıştım.Ek sorusu olan varsa da sorabilir |
Üniversiteden İzlenimler

-
-
MDA SEN MİSİN
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Başka var mı hocam benden
-
Sen azmışsın bro
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok da boun econ hesabından yazmayınca garipsedim ban mı yedin
aw bu hesap senın mıydı ben de dıyorum ne kadar benzer yazıyo bızım boun econn ile guzel seyler anlatmısın dostum dedıgın gıbı itidalli olucan bu hayatta her daım unı de olsa boyle ozel hayatın da olsa boyle
-
din denemesinde itidal çıkmıştır: 😌🥰🥰🥰
knk ben ihlası ve ihsanı karısıtırıyom hep la paso yanlıs gelıyo bunlar cıkınca
-
Onu kapattırdım sınav bitimi neden yaptım onu hatırlayamadım da bu da epeydir var
-
İhlas'ın sonunda s varya samimiyet ben oradan yapıyordum
dediğin gibi teraziyi dengede tutmak önemli
-
valla daha bugun itidal çıktı karşıma ezberledim artık çöze çöze. Ben en çok ikrar-infak ikilisini karıştırıyorum
Nasi karistiriyon la weis fire cildirmissin sen.
kardeşim imam hatipli değilim ki😪
Sondaki sessiz harflere bak brocum.
İkrar k r r tekrarin sessizleri
Tecessüs mesela c s s casusun ünsuzleri merak anlamina geliyo
Münafık n f k nifaktan geliyor
Münkir n k r inkar eden vs vs.
Konu için teşekkürler
Dersler hakkında da bilgi alırsak süper olacak(Diğer ünililerden, farklı üni-bölümler için hazırlık dışında(veya hazırlık da olur)
Bilkent diğer okullardan olan arkadaşlarımla konuştuğum kadarıyla bu ülkedeki en ağır hazırlık eğitimine sahip
5 Kurdan oluşuyoruz ve kur atlayabilmek için önce 2 tane cat denilen ara sınav var ve bunlardan 60 puanı geçmemiz gerekiyor(25+75) ardından ödevler puanlı oradan da 60 puanı geçmek gerekiyor ve 40 günlük kurs süresi boyunca sadece 4 günlük yani 20 saatlik devamsızlık yapma hakkına sahibiz.Bunlarla da bitmiyor bunca şeyden sonra kur geçme sınavına hak kazanıyorsun ve eca denilen ara sınavda 80 puan üzerinden yine cat'in %20'si artı bu 80 puan ile total 100 puanda %60'lık başarıyı geçmen gerekiyor.
Her kur da aynı sistem tekrarlanıyor zaten bunların olmadığı dönemde de vocab veya gramer quizi yapılıyor.
Ben when ne demek bilmeyerek geldim şu an b1 civarında bir seviyeye geldiğimi düşünüyorum ancak ciddi bir efor harcanınca oluyor ne yazık ki.Bu kadar kasmaya gerek var mı o kısmı sizlere bırakıyorum.Bilkent hazırlık hocaları da genel olarak çok iyi ama kimse gelip de ağzına biberon tutmuyor sen emek verirsen karşılığını sonuna kadar alırsın eğer vermezsen de muhtemelen kalırsın
-
özellikle şu sonda dediğin şeylere aşırı katılıyorum hocam. çoğu kişi üni ye gelişmek için değil de gönül eğlendirmeye gidiyo. kendine kattıkları bir şey yok . özellikle bu durum batıdaki (mskü, adü vs ) ünilerde aşırı fazla. adam yazmış kanatlı hayvan yetiştiriciliği ztn bölümünde hayır yok paso baba parası yiyolar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X