Şimdi Ara

Üniversiteden Atılmak Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 4 yıllık bir bölüm okuyorum. 1. sene 2.45 küsür ortalama ile bitirdim ancak 2. ve 3. sene bazı sorunlar nedeniyle okula gidemedim. Okulu dondurmadım, ders kayıtlarını yaptırdım ancak gitmedim.

Seneye okula geri dönmek istiyorum. Not ortalaması yerlerde tahmin edeceğiniz gibi. Okuldan not ortalaması yüzünden atılma gibi bir durumum söz konusu olur mu? Bölümümü seviyorum ancak çoğu sağlık sorunları olmak üzere bir çok nedenden dolayı maalesef 2 senem boşa gitti. Bu arada kredi, ECTS hesaplamalarıma göre toplam 6 yılda okulu bitirebiliyorum. Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zobicuxa -- 14 Nisan 2017; 15:29:32 >

• Bildiğim kadarıyla lisans programlarını 7 yada 8 yıl (pek emin değilim) içerisinde bitiremeyen öğrenciler atılıyor.
    Onun dışında derse devam etmemek sadece derslere etki eder kayıt senin kaydın bir sorun olmayacağını düşünüyorum :)
  • bildiğim kadarıyla açıköğretimde 2 sene sınıf geçemeyenleri atıp askere alıyorlar sizin öyle bir sıkıntınız olmaz yinede en doğru bilgiyi öğrenci işlerini arayıp öğrenebilirsiniz.
  • Not ortalamasına göre atılma diye birşey yoktur. Lisans programları için azami 7 yıl eğitim süresi uygulanır. Ancak bu süre sonunda sanılanın aksine okuldan atılma olmaz.

7 yıl süre sonunda okul halen bitmediyse dersler alınmaya devam edilebilir. Sınavlara girilir. Ancak dönemlik harç ödenir. Askerlik tecili uygulanmaz. Öğrencilik hakları verilmez. Yani kuru kuruya ders alırsınız.

Ancak atılma olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuldan atılma var. 2014 girişliyim, ne yazık ki derslerimi 7 yılda veremedim. 40 küsur bandında almam gereken kredi kaldı ve öğrenci işleri ile görüştüm. Bana 5 dersten fazla kalan öğrencilerin ilişiklerinin kesileceği belirtildi. Onun dışında ek ders sınav hakkı almak isteyenlerin de aldığı derslerin %75'ini geçme şartı arandığını ve ancak kaldığı dersler varsa onlar için ek ders veya sınav hakkının verileceği bildirildi. Yani siz siz olun arkadaşlar azami süreyi aşınca bir halt olmaz kafasıyla boşlamayın. Benim gibi sudan çıkmış balığa dönersiniz. Konuyu hortlattım kusura bakmayın, benim gibi cevap arayanlara yardımcı olsun diye yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.