Şimdi Ara

Üniversitede tek başına yaşama? Yurt tavsiyesi vb?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üniversiteye yeni başlayacağım. Üsküdar Üniversitesinde okuyacağım.

1) Üsküdar'da bildiğiniz güzel nezih bir yurt var mı? Benim baktıklarımın çoğu cemaat yurduydu o yüzden o yurtları istemiyorum. 700-800 TL aylık yurda verebilirim. Bildiğiniz yurt varsa yazarsanız sevinirim.

2) Yurt olmazsa stüdyo dairede tek kalmayı düşünüyorum. Kira + Elektrik + Su + Doğal gaz + Yemek için bütçem 800 TL civarında. Sizce bütçem bunları karşılayabilir mi? (Kiralar 450 - 500 civarı)

3) Yeni bir hayata başlayacağım için sosyal hayatta yalnız kalır mıyım? İlk aylarda kimseyi tanımayacağım. O yüzden biraz çekincelerim var :) Ve Üsküdar - Kadıköy sosyal hayatı ve ortamı hakkında bilgi verir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

• Tek kalirsan benim gibi dh house partileri duzenleyip 15 dh liyi evine atanibilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upupup

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şehir üniversitesindeyim kardeş. Yanyanalar :D aynı sıkıntılar bende de var fakat o kadar bütçem yok napcaz bakalım :D
  • 300 lira ile istanbul da 2 hafta anca geçirirsin 500 tlyi kira verdigini farz ediyorum gece hayatın kesinlikle olmaz ve ekstra şeyler yapamazsın o parayla hergün simit ayran yerim diyosan o ayrı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemaat dışında yurt bulamazsın üsküdar'da. gerçi var da fiyatları çok uçuk. cemaat yurtları da çok rahat değil.
    en iyi eve çık sen.
  • Senin yerinde olsam stüdyo daire tutardım.
    Ben diğer sene geçicem ama şimdiden bir bakayım dedim kiralara. Ytü civarında bir stüdyo daire 750-800 den başlıyor bir de aylık giderler ile bi ton masraf olcak.
    Herhalde üniversite de çalışmak gerekicek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suriye

300 lira ile istanbul da 2 hafta anca geçirirsin 500 tlyi kira verdigini farz ediyorum gece hayatın kesinlikle olmaz ve ekstra şeyler yapamazsın o parayla hergün simit ayran yerim diyosan o ayrı

Yok öyle değil. 800 sadece eve harcicam. birde geri ödemeli burs alıcam o da harçlığım olucak. kafamda böyle birşey tasarladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: out0fsociety

Ben de şehir üniversitesindeyim kardeş. Yanyanalar :D aynı sıkıntılar bende de var fakat o kadar bütçem yok napcaz bakalım :D

Aynen bayağı zor istanbulda okumak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahz-ı yed

cemaat dışında yurt bulamazsın üsküdar'da. gerçi var da fiyatları çok uçuk. cemaat yurtları da çok rahat değil.
    en iyi eve çık sen.

internet dışında gidip dolaşıcam kayıt olacağım zaman. belki vardır özel düzgün bi yurt. eve çıkmayada adam yok. tek başıma yapabilir miyim bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

Senin yerinde olsam stüdyo daire tutardım.
    Ben diğer sene geçicem ama şimdiden bir bakayım dedim kiralara. Ytü civarında bir stüdyo daire 750-800 den başlıyor bir de aylık giderler ile bi ton masraf olcak.

Bende internetten baktım 450-500 civarı stüdyo daireler. Elektrik + Su + Doğaz gaz = 100 TL tutar diye düşünüyorum sonuçta tek kişiyim. Yemek vb giderlerde 250 TL falan tutsa 800-900 TL'ye işim hallolur. Yurtla aynı fiyata denk geliyor zaten. Birde geri ödemeli burs alıcam da harçığım olur. İnşallah yaptığım plan tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas77

quote:

Bende internetten baktım 450-500 civarı stüdyo daireler. Elektrik + Su + Doğaz gaz = 100 TL tutar diye düşünüyorum sonuçta tek kişiyim. Yemek vb giderlerde 250 TL falan tutsa 800-900 TL'ye işim hallolur. Yurtla aynı fiyata denk geliyor zaten. Birde geri ödemeli burs alıcam da harçığım olur. İnşallah yaptığım plan tutar

Üsküdar'a baktım dediğin fiyatlarda stüdyolar. Ytü beşiktaş'ta olduğu için o civarlarda nerdeyse 2 katına çıkıyor. Aslında bence yurt seçmektense stüdyo daireler daha iyi olur.

Geri ödemeli burs 330 lira sanırım. Bir de part time veya bir iş falan bulabilirsek ondan da 300-400 arası alsak yeter gibi ama bilemiyorum çok pahalı deniyor
    İzmir de yaşıyorum ben burda yeter bu para ama İstanbul da yetcek mi bakalım. Biraz hareketli bir insanım da

Yalnız baktığın daireler eşyalı mı? Masraf da baya olur eğer eşyasız ise

Benim ailem yüksek ihtimal sadece kira ve yemek parasını yollar. Geri kalan harçlığı dediğim gibi yapmaya çalışıcaz burs+iş. Öğrenci değil miyiz yaparız bir şeyler ya

• 700-800 lirayla ev falan tutamazsin tutsan da ot gibi yasarsin disarida harciyacak oaran olmaz

Bide uskudar universitesi yeni mi acildi burslu mu okuycan keske ismi olan okulları yazsaydin

Beykent,bilgi,sabanci,bahcesehir,koc,ozyegin gibi ozeller varken baska yere para verilmez

• quote:

quote:

quote:

Üsküdar'a baktım dediğin fiyatlarda stüdyolar. Ytü beşiktaş'ta olduğu için o civarlarda nerdeyse 2 katına çıkıyor. Aslında bence yurt seçmektense stüdyo daireler daha iyi olur.

Geri ödemeli burs 330 lira sanırım. Bir de part time veya bir iş falan bulabilirsek ondan da 300-400 arası alsak yeter gibi ama bilemiyorum çok pahalı deniyor
    İzmir de yaşıyorum ben burda yeter bu para ama İstanbul da yetcek mi bakalım. Biraz hareketli bir insanım da

Yalnız baktığın daireler eşyalı mı? Masraf da baya olur eğer eşyasız ise

Benim ailem yüksek ihtimal sadece kira ve yemek parasını yollar. Geri kalan harçlığı dediğim gibi yapmaya çalışıcaz burs+iş. Öğrenci değil miyiz yaparız bir şeyler ya

Avrupa yakasında kiralar çok pahalı. Anadoluda biraz daha ucuz. 450 500 civarı buldum birkaç tane. İzmir İstanbula göre ucuzdur biraz bulursun.

Geri ödemeli burs + harçlık yollarsa bizimkiler yeter diye düşünüyorum. Zaten masraflı olucam bayağı bakalım hesabım kaça çıkacak

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

700-800 lirayla ev falan tutamazsin tutsan da ot gibi yasarsin disarida harciyacak oaran olmaz

Bide uskudar universitesi yeni mi acildi burslu mu okuycan keske ismi olan okulları yazsaydin

Beykent,bilgi,sabanci,bahcesehir,koc,ozyegin gibi ozeller varken baska yere para verilmez

450 lira = ev. 400 lira = diğer giderler. harçlık = geri ödemeli burs.

Üsküdar üniversitesi psikoloji üzerine açıldı. Bende psikoloji okuyacağım. Yüzde 50 burslu. Psikoloji haricinde eğitimi nasıl bilmiyorum.

Psikoloji açısından akademik kadrosu çok iyi. Ayriyeten Nöropsikiyatri hastaneleri Üsküdar üniversitesine bağlı. Staj ve iş açısından da iyi. Sadece adı duyulmamış o kadar. Adı duyulan üniversiteleri de gezdim. Psikoloji Akademik kadrosu açısından Üsküdar daha iyi diye düşünüyorum.

• Üsküdar ünideyim bende. bizde arkadaşla 2+1 bakıyoruz üsküdar'da :) yarın bakmaya gidicez bi kaç yere. yakın diye uğraşuyorum sahilde okul benim. yoksa ümraniyeden tutucaz

veya olmadı 1+0 stüdyo daireye geçicem tek. 550 600 civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

700-800 lirayla ev falan tutamazsin tutsan da ot gibi yasarsin disarida harciyacak oaran olmaz

anlamadıgım dostum BEYKENT ne alaka? şu saydıgın güzelim okulların arasında? hakikaten gülerler adama. ablam bütün tanıdıklarım orada okudu herşeyini bilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

Üsküdar ünideyim bende. bizde arkadaşla 2+1 bakıyoruz üsküdar'da :) yarın bakmaya gidicez bi kaç yere. yakın diye uğraşuyorum sahilde okul benim. yoksa ümraniyeden tutucaz

Bende kayıt olmaya gidicem bu hafta sonu o zaman araştırıcam herşeyi.
  • quote:

quote:

Üsküdar ünideyim bende. bizde arkadaşla 2+1 bakıyoruz üsküdar'da :) yarın bakmaya gidicez bi kaç yere. yakın diye uğraşuyorum sahilde okul benim. yoksa ümraniyeden tutucaz

valla biz birz geç kaldık bile cogu kaydettiğimiz evleri tutmuşlar. acele davran derim. biz hala arıyoruz adam akıllı okula yakın felan cok pahlaı
  • quote:

quote:

quote:

valla biz birz geç kaldık bile cogu kaydettiğimiz evleri tutmuşlar. acele davran derim. biz hala arıyoruz adam akıllı okula yakın felan cok pahlaı

4 arkadaş Üsküdar'da 4+1 tutmaya karar verdik. Yarın gidip araştırıcam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.