Şimdi Ara

Üniversite ve Meslek Lisesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyüklerime, küçüklerime ve yaşıtlarıma; Merhaba ben 16 yaşında 2018 yılında Ticaret Meslek Lise 2. sınıf okuyacak bir öğrenciyim ve alan / bölüm seçimleri 2017 mayıs ayında verilmiş oldu Ticaret Meslek Okuyan birisi olarak bilişim okumak istedim ancak konaklama bölümü geldi övünmek gibi olmasın ancak kendi yaşıtlarıma göre ingilizceyi gayet iyi kullanıyorum ama konaklamada bölümü hakkında hiç bir bilgim yok her neyse konumuz şu; mekatronik mühendisi olmak istiyorum ancak okulumuzda elektronik bölümü bulunmuyor ya da makine / makine-elektronik bölümü bulunan okullar ise oldukça kötü bir şöhrete sahipler o yüzden bu forumda bu soruyu sormaktayım okuduğum bölümün üniversitede tam olarak ne etkileri olucak ve okumadığım bölümleri gitmek mümkün mü? (mesela elektronik okumadın ancak elektronik bölümüne dahil olan mekatronik istedin)? Ön lisans şart mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PathetiquePerson -- 26 Temmuz 2017; 19:50:39 >

• alan tercihini yaparken, elektrik elektronik teknolojisi alanı olan, başka bir meslek lisesini tercih edebilirsin. aynı şey, üniversite tercihlerini yaparken de geçerlidir.(2 yıllık ve 4 yıllık olması, fark etmez.)
  • Lise mezunu olduğun bölüm Üniversitede çok etkilemiyor sen yiyecek içecek okuyabilirsin ama LYS'de çalışırsan Tıp bile kazanabilirsin yani senin bilgin özgüvenin ve çalışma gayretin varsa konaklamayı bitirip üniversitede mühendislik okuyabilirsin kazanırsan tabi bana kalırsa ama 10.sınıfta nakil iste Elektrik ve Elektronik bölümü olan okula hatta gidip çok ısrar edin mühendislikte işine yarar teknisyenlik bilgisi altyapın olur hem mühendis olamasan bile 2yıllık önlisans okuyup tekniker olursun ( puanları yüksek değil ) DGS girip mühendisliğe bile tamamyabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LİSE MEZUNU, MESLEĞİ OLMAYAN
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.