Şimdi Ara

Üniversite son dönem ( php ile alakalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversitede de son dönemim:) böyle garip ödevler beni buluyor. uzmanlık alanım bu değil malesef bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? ödevimi teslim etmem gerek.yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    Eğer ki ben parasız yapamam diyen varsa da para hakkında da konuşuruz:)
    10 satır, 50 sütunluk bir textarea’ya kullanıcının gireceği metni, form gönderildiğinde Türkçe karakterlerden arındıran ve değiştirdiği karakterleri yatık bir şekilde gösteren bir php programı hazırlayınız.

Örnek: “Formu Türkçe karakterlerden arındıran ve değiştirdiği karakterleri yatık bir şekilde gösteren bir php programı hazırlayınız” şeklinde bir metin girilip gönderildiğinde ekranda şu çıktıyı vermeli:
    “Formu Turkce karakterlerden arindiran ve degistirdigi karakterleri yatik bir sekilde gosteren bir php programi hazirlayiniz”

İstenen detaylar:

Ödev tek bir php dosyasından oluşacaktır. Ödev paketinin içerisinde başka hiç bir dosya (htm, jpg, js, .. vb.) bulunmamalıdır.
    Form, aynı php sayfasına submit edilecektir (gönderilecektir). Gönderme ekranında texarea öğesi ile gönder ve temizle butonları yer alacaktır. Sonuç ekranında ise bunlarla birlikte girilen metnin dönüştürülmüş hali bir çıktı olarak yer alacaktır. Ekran tasarımları biçimsiz olmamalıdır.
    Ödevin tasarımı ve hazırlanışı kendiniz tarafından yapılmalı, başka bir kişiden yardım ve alıntı yapılmadan özgün bir düşünceyle hazırlanmalıdır.

• buyur kardeş

yalnız kodu kullanman için önce taleplerimi yerine getirmen gerekli

öncelikde papua yeni gineye 2 ikişilik yan yana ve ikiside cam kenarı koltuklarda bilet
    uçakdan inince karşılaması için 3-4 rus bayan
    sınırsız yiyecek içecek vb açık büfe hizmetleri sunan bir otelde 1 sezonluk rezervasyon.
    ara sıra gezmem için 1 yat (microsoft surface de olsun içinde)

veya bir dua et geç hepsinden makbule geçecektir (duanın içeriğini sen seç bende öğrenciyim :))

<form action="do.php?ak=arrriba-arriba-yeppa-yeppa-andela-andela" method="post">
    <textarea cols="50" rows="10" name="yz"></textarea><br>
    <input type="submit">
    </form>
    <?
    $ak=$_GET['ak'];
    if ($ak=="arrriba-arriba-yeppa-yeppa-andela-andela") {
    $yz=$_POST['yz'];
    $bul=array("ı","ğ","ü","ş","ç","ö","Ğ","Ü","Ş","İ","Ö","Ç");
    $deg=array("i","g","u","s","c","o","G","U","S","I","O","C");
    for($i=0;$i<sizeof($bul);$i++) {
    $yz=str_replace($bul[$i],"<i>" . $deg[$i] . "</i>",$yz);
    }
    echo "<hr>$yz";

}
    ?>

• Örnek dua
    quote:

Orjinalden alıntı: orcnd
    Bu arkadaşa
    Papua yeni gineye 2 ikişilik yan yana ve ikiside cam kenarı koltuklarda bilet
    uçakdan inince karşılaması için 3-4 rus bayan
    sınırsız yiyecek içecek vb açık büfe hizmetleri sunan bir otelde 1 sezonluk rezervasyon.
    ara sıra gezmesi için içinde microsoft surface olan bir yat ver Yarabbim.
  • hehehe :) çok teşekkür ederim.

müteşekkirim. dualarım seninle.
  • Peki değştirdiği karakterleri yatık olarak gösteme işini nasıl yapcaz? aklıma takıldı?
  • <i> yana yatır beni tırmala beni kaşı beni </i>

bu kod yatıma işi yapıyor <i> kodu yani
  • haah italic yapma pardon... ben komple yana yatırma sandım... Yani "ı" yerine "_" şeklinde anladım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: savaşım

haah italic yapma pardon... ben komple yana yatırma sandım... Yani "ı" yerine "_" şeklinde anladım...

Yok Artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: sehlor

quote:

Orjinalden alıntı: savaşım

haah italic yapma pardon... ben komple yana yatırma sandım... Yani "ı" yerine "_" şeklinde anladım...

Yok Artık

bende kendime öyle dedim
  • sağolsun arkadaş yardımcım oldu. eminim bu forumu bilen çoğu kişinin yardımına dokunacaktır bu bilgi

Bir kaç ödev sorum daha var onlarıda yayınlicam:) çok yüzsüzüm sanırım fakat elden ne gelir :) son dönem, bir yandan çalışıyoruz bunlara vakit kalmıyor çok zorluyor beni:) googlede arayan herkes erişebilir en azından ve çok faydalıda olmuş oluyor:) yarın inş. yayınlicam öbürlerinide çözüm bulanlara teşekkürlerimi sunuyorum. müteşekkirim.
    mahcup oluyor insan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.