Şimdi Ara

Üniversite sınavına hazırlanıyorum,moralim berbat..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazı arkadaşlar konunun kategorisi yanlış diyebilir,fakat ben yaşamış,tecrübeli birilerinden yardım almak istedim..

Lise son sınıf akşam lisesi ögrencisiyim,üniversite sınavına hazırlanıyorum sınav dershanesi maltepe şubesindeyim hafta içi grubu..Bölümüm eşit ağırlık..

Akşam lisesi olduğum için matematik 1 , matematik 2 ve geometri temellerim rezalet seviyede kötü,o kadar kötüki hoca anlatıyor ben mal mal tahtaya bakmak durumunda kalıyorum,sınıftaki 3-4 kişide benle aynı durumda fakat onlar pes edip sözele geçtiler,benimde kafamda sözele geçmek var ama kalbim Eşit ağırlıkta kal diyor.. Sizce ne yapmalıyım beyler bu temel eksikliği giderilirmi yol yakınken sözele geceyimmi ? Öyle kötü koyuyorki insana millet takır takır çözerken sen sadece bakıyorsun inanın ağlıyasım geliyor.. Hal böyle olunca insanın soru çözesi,ders çalışası bile gelmiyor.. Sözellerim yine bir nebze iyi türkçeden full çekebiliyorum ama Matematik,geometri asıl önemli olan.. Annem ile konuştugumda bu konuyu oda eşitte kalmamı,sözellerimi yüksek tutup mat ve geometriden ne kadar soru yapabilirsen yap dedi sizce böylemi yapsam ? bana bir yardım edin lütfen..

Uzun süredir Donanımhaber ve diğer siteler üzerinden 0/2.el ürün alım satımı kesinlikle yapmıyorum.Hesabımı kullanarak alışveriş yapmak isteyen,aradığınız parça bende var,satılık telefon var vs gibi mesajlar yazıp whatsapp numarası bırakan mesajlara itibar etmeyiniz geri dönüş yapıp alışveriş yapmayınız.

• Forza Liverpool!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    gönülden taşra bire yâr olduğın âşık hayâl etmez.
  • Bende okulda TM'yim (Anadolu Liselerinde sözel yok) o yüzden dershanede sözele geçtim.Ki zaten gireceğim bölüm ve istediğim çoğu bölüm de sözelde o yüzden sıkıntım yok ayrıca hedefinizi de söyleseydiniz iyiydi

@semender86

Hocam psikoloji hedefimdi.. İmkansız belki fakat okumak gerçekten çok istiyordum ama bu durumda hayal olarak kalıcak gibi.. Sözelde artık neresi tutarsa girip paşa paşa okuyacagım tabi geçersem radyo tv düşünüyordum.
    Uzun süredir Donanımhaber ve diğer siteler üzerinden 0/2.el ürün alım satımı kesinlikle yapmıyorum.Hesabımı kullanarak alışveriş yapmak isteyen,aradığınız parça bende var,satılık telefon var vs gibi mesajlar yazıp whatsapp numarası bırakan mesajlara itibar etmeyiniz geri dönüş yapıp alışveriş yapmayınız.
  • Hmm psikoloji için çok matematik çözmek gerekli.Fen de çözmek cabası.Bence sözeli ağırlık verip iyi bir sözel bölüm girebilirsiniz.Mesela ben İstanbul Üniversitesi-Türk Dili ve Edebiyatı istiyorum ve siz de bir düşünün derim
  • Kafamdaki 2.bölüm oydu hocam Radyo TV ve Türk Dili -Edebiyatı arasında gidip geliyorum sanırım sözele geçip ordan yardıracağım gibi 1 hafta süre verdim kendime oldu oldu,olmadı artık napalım sözelden yolumuza bakarız :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ales için ege üniye geldim
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece ygs düşünüyorsan annenin dediğini yap ama lys düşünüyorsan. TM ve sözel arasında ders farkları var.
  • Matematik senol hoca yazin bende rasgele calisiyorum matematik berbat ama hocacok iyi anlatiyor malum dgs kurbaniyim. Bakalim ne olcak..

Orijinalden alıntı: DonnieD4rko

Selam dostlar ;

Bazı arkadaşlar konunun kategorisi yanlış diyebilir,fakat ben yaşamış,tecrübeli birilerinden yardım almak istedim..

Lise son sınıf akşam lisesi ögrencisiyim,üniversite sınavına hazırlanıyorum sınav dershanesi maltepe şubesindeyim hafta içi grubu..Bölümüm eşit ağırlık..

Akşam lisesi olduğum için matematik 1 , matematik 2 ve geometri temellerim rezalet seviyede kötü,o kadar kötüki hoca anlatıyor ben mal mal tahtaya bakmak durumunda kalıyorum,sınıftaki 3-4 kişide benle aynı durumda fakat onlar pes edip sözele geçtiler,benimde kafamda sözele geçmek var ama kalbim Eşit ağırlıkta kal diyor.. Sizce ne yapmalıyım beyler bu temel eksikliği giderilirmi yol yakınken sözele geceyimmi ? Öyle kötü koyuyorki insana millet takır takır çözerken sen sadece bakıyorsun inanın ağlıyasım geliyor.. Hal böyle olunca insanın soru çözesi,ders çalışası bile gelmiyor.. Sözellerim yine bir nebze iyi türkçeden full çekebiliyorum ama Matematik,geometri asıl önemli olan.. Annem ile konuştugumda bu konuyu oda eşitte kalmamı,sözellerimi yüksek tutup mat ve geometriden ne kadar soru yapabilirsen yap dedi sizce böylemi yapsam ? bana bir yardım edin lütfen..

BÜTÜN DERSLERİ FULLE OLSUN BİTSİN NEYİ ÇÖZEMEDİĞİNİ ANLAYAMADIM NE YAPACAĞINI DA ANLADIĞINA GÖRE SİSTEMİ ÇÖZDÜN SANIRIM.

• Tarih,Coğrafya,edebiyat,felsefe,sosyoloji,mantık,psikoloji başka yok galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semender96 -- 4 Ekim 2013; 22:41:05 >

Orijinalden alıntı: DonnieD4rko

LYS'de düşünüyorum hocam. Sözeller tam olarak hangi derslerden giriyor sınava ?

Mantık,psikoloji,sosyoloji Tarih ve edebiyat olması lazım. 2-3 ders fark vardı hatta sözele geçsem mi diye bende düşünmüştüm bu dersler yüzünden. Edebiyat yine tm de görüyorsun, mantık desen çok gerekli değil felsefe görüyorsun ygs için ve mantıktan 2 soru geliyor genelde ama lys tarih baya bir kapsamlı. Psikoloji, sosyoloji falan kolay dersler zaten yorumlayarak yapılıyor çok rahat ama karar sana kalmış.

matematikte temel yoksa git antremanlarla matematik kitabı al temel oluştur, millet 2 saat çalışıyorsa sen 5 saat çalış, çalıştıktan sonra her şey oluyor bunu kendim yaşayarak anladım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden sana tavsiye bence sözele geç kastır sözelde adam gibi en azından bilinen bir bölümü oku eşit agırlıkta türkçe ve matematik'i net söyliyim en azından bi 25 türkçe ile 15 matematik'ki üzerine cıkmalısın anladıgım kadarıyla matematik felç hiç bekleme aynen sözeli kastır emin ol matematik'i sözelde yaparsan sözellerin önüne gecmiş olursun daha rahat girersin benden tavsiye mat geo acıgınıda kapatmaya calıs en azından temel ygs'deki soruları cözebilecek kadar mat olsun sende ilerde kpss'ye felan girmeye calsınca cok işine yarıyıcak emin olabilirsin. ama suan kendini sözel calısmaya ada matematik'ede basit konuları basla calısmaya ne yaparsam kardır mantıgı. bu arada üniversite kazanan gencler emin ol senden farklı degil sadece oturup biraz calısmıs insanlar

• Üzgünüm dostum bu saatten sonra zaten matematik ve geometri temeli atamazsın sözel senin için daha iyi olacaktır fakat YGS de böyle bir ayrım yok yapabildiğin herşeyi yapmak zorundasın ki buda sadece Türkçe ve Sosyal ile olacak iş değil çünkü katsayıları düşük. Sen yinede Mat-1'i boşlamadan sözel çalış bence.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.