Şimdi Ara

üniversite ortamı nasıl (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Seven of Spades

Oraya ders yapmak için gidiyorsun ve ders yapmak için gittiğini hissedeceksin çalışmaktan uykusuz kalınca. Amerikan gençlik filmlerinde bulunan ortam Amerika'da bile yok zaten boş hayaller kurma.

aynen adam ozetlemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: I AM REVENGE

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Seven of Spades

Oraya ders yapmak için gidiyorsun ve ders yapmak için gittiğini hissedeceksin çalışmaktan uykusuz kalınca. Amerikan gençlik filmlerinde bulunan ortam Amerika'da bile yok zaten boş hayaller kurma.

galiba okumuyorsun çalışıyorsun
    okuyanları kıskanıyorsun

Nasıl fantastik bir dünya kurduysan artık aklında üniversite ile ilgili. Sana bira getiren korseli Bavyera kızları olmayacak dostum üniversitede.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stay Away From Me

Universitesine gore degisir. Eski, oturmus bi universiteye gidersen hersey mumkun ama 3-5 senelik uni.lere(ozel) hic bisey yok.

arkadaşlar ben izmir ekonomi üiversitede üniversitesine gitmek istiyorum puanı(450) yada bir üniversite daha vardı izmir de fakat ben adını unuttum puanı(405) di sizce bu üniversiteler özelmidir yani bir şeyler yapabilirmiyim

ayrıca özel üniversitelerden kastınız vakıf üniversiteleri olup puanı 250 civarında olan ve para verilip gidilen üniversitelermi

İzmir ekonomi universitesi vakif universitesidir.

Ayrica forumdakilerin gazina gelmemen de iyi olur aslinda. Devlet universitelerinde cok sey var sanki. 9 eylul universitesine gittim, yanlis hatirlamiyorsam tinaztepe kampusune. Hukuk fakultesini bile kusura bakmayin ama b.k goturuyordu. Wc den cikan sinekler koridorda geziyordu. Yerler çatlak ve zarar gormustu. Wc nin kapisi dar oldugu icin engelli bir vatandasimizi kapidan iceri sokamamislardi. Ayrica wc de cisimi bile yapamamistim ogurmustum kokudan.

Butun bunlar 2009 da yaptigimiz 9 eylul gezisinden anilarim, en ufak abartma olmadigina yemin ederim.

Sahsen esek gibi calistiktan sonra boyle bir yeri kazanmak istemem.

Ayrica cogu devlette (odtu gibi ust sinif universiteleri bir kenara al) ornegin ege universitesinin iletisim fakultesi cok kotu. İngilizce egitim yapmiyorlar mesela. Bu devirde ozellikle iletisim fakulteleri tamamen ingilizce yurt disi universitelerinde de ulkenin iyi universitelerinde de. Ama ege de kiytirik bir hazirlik var o kadar.

Ama iyi ozellerde burslu kazanip ulkenin en iyi ogretmenleri tarafindan (bizim okuldaki ogretmenlerin cogu marmara universitesi ve bogazici universitesinden falan) ingilizce olarak ders alabilirsin.

Nasil bir dunya uyduruyorsa forumdaki arkadaslar hayal dunyasinda yasiyor. Okulda tonla burslu ogrenciler var. Hic de oyle abarttiklari kadar tiki mekani da degil. Dersleri de oyle torpille gectigin falan yok zaten ogrenci sayisi o kadar yuksek ki torpile hic gerek yok. Calismazsan kaliyorsun bu kadar basit.

Ve temiz, gercekten temiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@ı'am revenge beni kırbaçladın madem bi yorum yazayım smileylelerle anlattım bişeyler ama olsun valla üniversite olayı lşehre göre ve üniye göre değişebilen bi faktör bazılarında harika ortamlar var bazılarında ise hiçbişey yok ama ne olursa olsun o filmlerdek ortam olmuyor söylüyeyim bu açıdan güzel her kız tek başına çoğunun ailesi yok baskı falanda yok hemen bi sevgili edinmeye çalışıyorlar birini bulur takılır gezersin öyle seni beğenmese bile kız sen ilgilen senle beraber olmaya başlar bizim toplumda öyle bi izlenim var üniv gidiyorsan illah sevgilin olacak islamın şartı gibi bişey

Bi süre sonra sıkılıyorsun zaten geçen bi arkadaşım aradı ege ünivde okuyor çocuk izmir gibi muhteşem bi yerde içim sıkılıyor ya biraz konuşalım falan dedi halbuki ortamıda süper ama girmek istemiyor öyle yalaka cins adamlar oluyorki bişeylerden hevesini aldıktan sonra kendini geri çekşyorsun kızların götlerni yalayan öyle yalakalık yapan erkekler varki valla tiksiniyorsun sonuçta üni okuyan adam belli yaşta birisidir çocukca hareketklere gerek yok sende gittinmi b kaç kız bulacan sonra sıkılıacan oly budur

dostum emin ol hiç sıkılmam çünkü lisenin intikamını üniversitede alıcam

ayrıca kusura bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

quote:

Universitesine gore degisir. Eski, oturmus bi universiteye gidersen hersey mumkun ama 3-5 senelik uni.lere(ozel) hic bisey yok.

arkadaşlar ben izmir ekonomi üiversitede üniversitesine gitmek istiyorum puanı(450) yada bir üniversite daha vardı izmir de fakat ben adını unuttum puanı(405) di sizce bu üniversiteler özelmidir yani bir şeyler yapabilirmiyim

ayrıca özel üniversitelerden kastınız vakıf üniversiteleri olup puanı 250 civarında olan ve para verilip gidilen üniversitelermi

Ayrica forumdakilerin gazina gelmemen de iyi olur aslinda. Devlet universitelerinde cok sey var sanki. 9 eylul universitesine gittim, yanlis hatirlamiyorsam tinaztepe kampusune. Hukuk fakultesini bile kusura bakmayin ama b.k goturuyordu. Wc den cikan sinekler koridorda geziyordu. Yerler çatlak ve zarar gormustu. Wc nin kapisi dar oldugu icin engelli bir vatandasimizi kapidan iceri sokamamislardi. Ayrica wc de cisimi bile yapamamistim ogurmustum kokudan.

Butun bunlar 2009 da yaptigimiz 9 eylul gezisinden anilarim, en ufak abartma olmadigina yemin ederim.

Ayrica cogu devlette (odtu gibi ust sinif universiteleri bir kenara al) ornegin ege universitesinin iletisim fakultesi cok kotu. İngilizce egitim yapmiyorlar mesela. Bu devirde ozellikle iletisim fakulteleri tamamen ingilizce yurt disi universitelerinde de ulkenin iyi universitelerinde de. Ama ege de kiytirik bir hazirlik var o kadar.

Ama iyi ozellerde burslu kazanip ulkenin en iyi ogretmenleri tarafindan (bizim okuldaki ogretmenlerin cogu marmara universitesi ve bogazici universitesinden falan) ingilizce olarak ders alabilirsin.

Nasil bir dunya uyduruyorsa forumdaki arkadaslar hayal dunyasinda yasiyor. Okulda tonla burslu ogrenciler var. Hic de oyle abarttiklari kadar tiki mekani da degil. Dersleri de oyle torpille gectigin falan yok zaten ogrenci sayisi o kadar yuksek ki torpile hic gerek yok. Calismazsan kaliyorsun bu kadar basit.

dostum cevabın için teşekkürler ama sen başka bir konu hakkında bilgi vermişsin

ben üniversite ortamının nasıl olduğunu kızlarla ilişkilerinizin nasıl olduğunu sormuştum
  • ortam mortam yok yalan bildiğin lise tek fark saç zakal serbest .ına goyi
  • Özel üniversitedeyim sakın özel yazma!
  • quote:

quote:

@ı'am revenge beni kırbaçladın madem bi yorum yazayım smileylelerle anlattım bişeyler ama olsun valla üniversite olayı lşehre göre ve üniye göre değişebilen bi faktör bazılarında harika ortamlar var bazılarında ise hiçbişey yok ama ne olursa olsun o filmlerdek ortam olmuyor söylüyeyim bu açıdan güzel her kız tek başına çoğunun ailesi yok baskı falanda yok hemen bi sevgili edinmeye çalışıyorlar birini bulur takılır gezersin öyle seni beğenmese bile kız sen ilgilen senle beraber olmaya başlar bizim toplumda öyle bi izlenim var üniv gidiyorsan illah sevgilin olacak islamın şartı gibi bişey

Bi süre sonra sıkılıyorsun zaten geçen bi arkadaşım aradı ege ünivde okuyor çocuk izmir gibi muhteşem bi yerde içim sıkılıyor ya biraz konuşalım falan dedi halbuki ortamıda süper ama girmek istemiyor öyle yalaka cins adamlar oluyorki bişeylerden hevesini aldıktan sonra kendini geri çekşyorsun kızların götlerni yalayan öyle yalakalık yapan erkekler varki valla tiksiniyorsun sonuçta üni okuyan adam belli yaşta birisidir çocukca hareketklere gerek yok sende gittinmi b kaç kız bulacan sonra sıkılıacan oly budur

dostum emin ol hiç sıkılmam çünkü lisenin intikamını üniversitede alıcam

ayrıca kusura bakma

Üniversiteye bu amaçla gidiyorsan, gitmemeni öneririm.
    İlla gidecem diyorsan, İktisat fakültesi bölümlerini seç. Başka bölüm seni kesmez.

Diğer bölümler için bu kız olayı asla geçerli olmaz. Hele hele mühendislik bölümleri için.
    O bölüme girdiğin an çalışmaya başlaman lazım. İlk günden. Eşşek gibi. Kız kısrak düşünecek vaktin olmaz zaten bölümü bitirme derdine düştüğünde.
    Öğrenci evine girdiğin vakit bile ders çalışmaktan vazgeçmezsin. Hatta öğrenci evine girdiğin vakit pişman bile olursun "ulan o kadar rahat ederiz dedik bulaşık çamaşır yemek faturalar bisürü dert sardı başıma" dersin.

Hangi üniversiteye gidersen git, çalışacaksın (iktisat bölümü olmadığı sürece). Kızmış kısrakmış canlı müzikli cafelermiş şenlikmiş onlar ayda yılda bir anca olur.
    Geleceğini şekillendirmeye gidiyorsun oraya, bereket tanrısını oynamaya değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

quote:

dostum cevabın için teşekkürler ama sen başka bir konu hakkında bilgi vermişsin

ben üniversite ortamının nasıl olduğunu kızlarla ilişkilerinizin nasıl olduğunu sormuştum

Liseden daha iyi ama liseden cok da farkli degil. Yukarida arkadas gerekli cevabi vermis zaten o amerikan filmlerindeki collage ortami amerikan filmlerinde var sadece gercekte o kadar da degil.

Tabi arada partiler oluyor, hatta universitede bazi ogrenciler para kazanmak icin mekanlar ile anlasiyorlar ve o mekanlarda abuk abuk partiler duzenliyorlar bahara merhaba, bahara gule gule. Kisa merhaba bilmemeye zottiri say say bitmez. Genelde de dandik oluyorlar ise. Gercek parti niteligi tasiyanlar okulun duzenledigi bahar festivalleri oluyor. Ama onlarda da hic oyle amerikan filmlerindeki gibi degil. Egleniyorsun kizli erkek sohbet cok rahat ama pek de fazlasi degil.

Arkadas dogru demis zaten liseden daha zor bir yer universite, hic de dedikleri gibi uyuyara gecirecek bitirilecek bir yer degil. Ha udugu belirsiz dogudaki bir universite ise bilemem belki olabilir ama orada da ortam olmaz zaten.

Ulkenin en sosyal, kizlari verici denen yeditepe universitesinden Gamlı Baykuş sundu.
  • Özel üniversitede evin araban varsa çok kız kaldırırsin evin araban paran varsa hocaları bile kaldırırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.