< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Üniversite önemli değil kendini geliştirmek asıl mesele

-
-
Buna ben de katılıyorum öyle bir hayal satıyorlar ki sanırsın boğaziçindeki odtüdeki koçtaki bilkentteki adam yatıyor ama bizim vanda üni okuyan arkadaş 7/24 udemyde courserada kurs bitiriyor ingilizce kaynaklardan başını kaldırmıyor
-
Yani taşradan iyi mühendis çıkar niye çıkmasın? Kendini geliştirmiş, adam etmiş, yeteneklerine yetenek katmış, becerili, akıllı insan taşradan da çıkar dağdan da çıkar.
Ama sizin de bizim de eleştirdiğimiz şey belli. Aynı çap yapma meselesi gibi, 2 kişilik kontenjanı herkese satmak. Sanki her Van'a giden büyük adam olabilirmiş gibi. İstisna vardır evet, ama istisna genellemeyi bozmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu kadar yargılayıcı olmayın lan. "1 sene sınava çalışamayan adam hangi konuda kendini geliştirebilir" çok sığ bir düşünce bu. Herkes sizle aynı şartlarda hazırlanmıyor sınava, ne kadar çalışsa da hedefini gerçekleştiremeyenler var bu normal, başaramayan herkesi tembel olarak görmek nasıl bir kibirdir? Olgunluk konusu da var, lise yaşları çocukluk çağı, (en az) 19 - 20 olmadan çoğu insan yeterli olgunluğa sahip olmuyor, bu yüzden üniversitede açılan insanlar az değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Küçük bir şehirde üniversite okuyan öğrencinin ciddi emek vermesi lazım ki önce İTÜ ODTÜ seviyesindeki bir öğrencinin derste aldığı donanıma sahip olsun. Ondan sonra üzerine bir şeyler katarsa öne geçer.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlar üniversite arası farkı sadece alınan ders falan sanıyor olacak ki bu kendini geliştir moruk olayı sanki çok kolay bir şeymiş gibi dönüyor ortalıkta.
Bu ünilere sadece puanı iyi diye gidilmiyor beyler, iyi dediğimiz yerlerde hocalarınız ona göre olur farklı projelerde çalışırlar hatta bu projelerde yer almanıza imkan verirler. Öğrenci klüpleri daha çeşitli olur katılırsınız İHA klübüne veya ai klübüne yarışmalar olur projeler olur sevdiğiniz şeyleri görürsünüz. Sadece etiket yüzünden bile olsa da iyi yerlerde staj bulma olasılığınız artar başkaları fotokopi çekerek staj geçirirken siz belki de ar-ge bölümünde yeni otomasyon tekniklerini implemente eden adamlar üzerinden bir şeyler öğrenirsiniz. Bitirme projelerinde sponsorlar bulursunuz 5g hakkında proje bulur Ericsson mentorlarıyla bitirirsiniz.
Buradaki adamların bunları yapma şansı daha kolay olur. Yapmazsa siz yaparsınız çatır çatır önüne geçersiniz orası ayrı konu tabi. Ama daha fazla fırsat kovalamanız gerekir. Ben öyle top level denen bir yerde değilim ve çok bariz eksikleri gördüm okurken üniversitemde mesela. İsteyipte alamadığım dersler oldu hoca eksikliği yüzünden.
-
Aynen oyle hocam siirt ile bogazicinde ayni seyler ogretiliyor, istanbulda okumanin anlami yok bosuna tercih edilmemeli hayat da cok pahali zaten gelmeyin
Güzel kardeşlerim network her şeydir. Mükemmel bir iradeyle evet teorik olarak top okuldakilere yetişebilirsiniz ama misal bu dönem staj arıyoruz liseme gelen kalite kontrol şefi bizim bölümden mezunmuş tek bir mesaj attım sadece kontenjan olmadığı halde kontenjan açtı aldı beni staja. Sen Yozgat Bozok ünide atom bile parçalasan kimse o üni isminden sonrasını okumayacak ne yapsan boş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
omrunun sonuna kadar turkiyede kalacaksan, evet baslıkta yazılan gayet dogru. ama avrupa, abddeki sirketler senin nereden mezun olduguna bakarak is vermiyor, ki turkiyedeki en iyi universiteden mezun olsan dahi seni kaale almiyorlar. yurtdisinda turkiyedeki gibi diplomada yazan universitenin adi degil, yaptigin is, gecmisin, bilgi ve birikimin is buluyor. yukarida yazdiklarinizi 15-20 sene oncesi icin demis olsaydiniz evet haklilik payi vardi, ancak gunumuzde bos elestriden baska bir sey degil.
yakin cevremde ege myo programcılıktan cıkıp abdye, avrupaya yerlesen, cok iyi paralar kazanan tanidiklarim var. alayli olup sadece internetten microsoft'un kurslarını alıp c#, python ve java öğrenip cisco'da ise giren, bes yil calisip ulkesine donmus tanidigim var.
uluslararasi sirketlerde sizi diplomaniz degil, bilginiz one atar, mulakatlari da zordur. demek istedigim ne iyi bir uniden mezun olmus olmanız size kesin is bulur, ne de kotu bir uniden mezun olmaniz sizi issiz bırakır. myoda ya da iyi olmayan bir unide okuyan arkadaslar varsa buradaki bos elestirileri dinleyecegine kendini gelistirmeye ve network olusturmaya vakit ayirsin, seminerlere vs. katilsin. tanisacaginiz kisiler belki de size is kapisi olarak donecek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne üniversite nede kendini geliştirmenin bir önemi yok
Önemli olan torpilin var mi ?
Bakın hepiniz üniye gideceksiniz yada giden arkadaşlar vardır . Bölümünüzdeki sınıfınızdaki arkadaşlarınıza bakın .
Nerde salak salak hareketleri olan , konuşmasını bile beceremeyen , dersler umrunda olmayan kişiler en kaliteli en büyük yerlerde işe girecekler
Buna ben de inanmıyordum ama mezun olduktan sonra fark ettim .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boktan üniveristedeki mezunlarin asgari ücretle çalışma oranı ve iyi üniversitedekine bakılırsa ne demek istediğim anlaşılır elbette istisnalar var ben genelleme yaptım çünkü bu istisnalar çok küçük gerçekten.
İkisi de önemli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu kadar yargılayıcı olmayın lan. "1 sene sınava çalışamayan adam hangi konuda kendini geliştirebilir" çok sığ bir düşünce bu. Herkes sizle aynı şartlarda hazırlanmıyor sınava, ne kadar çalışsa da hedefini gerçekleştiremeyenler var bu normal, başaramayan herkesi tembel olarak görmek nasıl bir kibirdir? Olgunluk konusu da var, lise yaşları çocukluk çağı, (en az) 19 - 20 olmadan çoğu insan yeterli olgunluğa sahip olmuyor, bu yüzden üniversitede açılan insanlar az değil.
|
Buna ben de katılıyorum öyle bir hayal satıyorlar ki sanırsın boğaziçindeki odtüdeki koçtaki bilkentteki adam yatıyor ama bizim vanda üni okuyan arkadaş 7/24 udemyde courserada kurs bitiriyor ingilizce kaynaklardan başını kaldırmıyor |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X