Şimdi Ara

UNİVERSİTE OKUMAMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
5
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anladım peki benim seviyem A2 ve udemy den türkçe bir kursla devam ediyordum. Temel şeyleri belirtebiliyorum fakat kelime haznem az. Sizin dediğiniz şeye dönersem kaç ayda vs ileri levellere geçebilirim ? Diğer sorum mesela ben ignore anlamını bilmiyorum. Şimdi cambridge ing-ing sözlükten baktım, açıklaması (to deliberately pay no attention to something that you have been told or that you know about) demiş fakat ben bundan hiçbir şey anlamadım çünkü deliberately ve birkaç kelimeyi bilmiyorum. Tüm bilmediğim kelimelerde hep bakıp durmam mı gerekiyor





  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    Konu üniversite okumak ve para kazanmak olduğu için IELTS değerlendirme dışı. İlk mesajımda, Türkiye'de tıp hariç üniversite okumanın anlamsız olduğunu söyledim. IELTS, TOEFL düşünen zaten gidip iyi bir üniversitede, iyi bir bölüm okusun önce.

    TOEFL'a girmiştim. Yazı ve dinleme sınavlarında iyi puan da almıştım. Hocayla karşılıklı konuşulan sözlü sınav ise hiç iyi geçmemişti. "water drink" diye başlasaydım öğrenmeye, eminim sözlüyü de çok güzel hallederdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yerinizde olsam Türkçe'yi unuturum. Seviyeniz yeterli.

    Bir insanın günlük hayatta derdini anlatabilmesi için 400 sözcük yeterli. Aslında dert anlatacak seviyede dil öğrenmek zor değil. Ama bazı yazarlar var mesela. Kitaplarında 30 bin farklı sözcük kullanmışlar. Namık Kemal gibi. Dili o kadar iyi bilmek de bizim için gerekli değil. 2000 sözcük bilseniz, harika olur.

    Örneğinizdeki sözcüğün tanımını ben anlayabiliyorum. Sadece "deliberately" sözcüğünü bilmiyordum. Şimdi merak edip, onu da öğrendim. Durduk yere bir sözcük daha öğrendim. Türkçe çeviriye baksaydık, öğrenemezdim.

    Tanım yeterli değilse cümle içindeki kullanımlara bakabilirsiniz. Örnek yoksa sözcüğü Google'da aratıp İngilizce metinlere ulaşın. Sözcüğün geçtiği cümleyi anlamaya çalışın. Sözcüğün anlamı da çıkar. Bu arada birçok İngilizce metin de okumuş olursunuz. Bahane oldu yani.

    Ben günlük hayatta İngilizce'yi hiç kullanmıyorum ama yıllardır hep yabancı siteleri kullanırım. Tarayıcım İngilizce'dir. Program indirsem İngilizce'ye ayarlarım. Bu sayede dil bilgimi az çok koruyabiliyorum. Mesela "Huawei kamera sorunu" diye aratmam. "Huawei camera problem" diye aratırım. Hem daha iyi bilgilere ulaşırım hem de İngilizce cevapları okumuş olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 12 Mart 2022; 20:39:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Tamamdır hocam çok teşekkür ederim mesai harcadığın için uygulayacağım bunları

  • Ben ailem yüzünden işe girdim bu hafta ama 2 gün çalışıp çıktım çünkü iş bildiğin hamallıktı. Şimdi tekrar sınava hazırlanıyorum

  • ilahi hocam, güldürdün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayiye git meslek öğren. kaportacı olabilirsin . mikrona uygun boya atmayı öğren çok para var. koltuk döşemesi yapan adam kıtlığı var o da iyi para getiriyor . motor tamir bakımı öğrenebilirsin ölmez bitmez meslek. kuaförün yanına gidebilirsin . özellikle kadınlar deli para döküyor . marangozluk öğrenebilirsin. lisede sınıf arkadaşım marangoz oldu okumadı şimdi son model audiyle geziyor. biz okuduk üç kuruş paraya talim ediyoruz.


    okuyup ne yapacaksın ? alacağın 6bin para 2.000 den aşağı kiralık ev yok. en kötü ilçede bile ev fiyatları milyona dayandı . 6bin maaşla hangi birini yapacaksın. ben okudum sürünüyorum size tavsiye okumayın .

  • Esnaf çok para kaldırıyor bunu bilin. Üniye gitmeyin demem ama ben olsam gitmezdim.

    Sanayi işlerinin tamamı, berberlik lokanta cam balkon lastik değiştirenler araba yıkama ... Seçin birini , iyice öğrenin (min 2 sene) açın dükkanınızı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.