Şimdi Ara

Üniversite Okumak Boştur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bir şeyler ezberleyerek düşünme yetisi köreltiliyor ve robot haline getiriliyor. Oysa okumayan kişinin zihni açıktır diye düşünüyorum. Ayrıca benimle benzer düşünceye sahip olan bir profesör var, ''Cahil halkın, ferasetine güveniyorum.'' diyor, ona katılıyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 26 Ocak 2018; 18:27:44 >

• Güleyımde en azından fikrim belli olsun.

Çok bir şey demek gerekmiyor bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya devi ülkelerin hiçbirini okumamış insanlar bu günlere taşımadı.
    Düşünme yetisi köreltiliyor diye bir şey yok ayrıca eğitim görmeyen insan düşünemez bile. Bilgisi olmayan insan çok zor düşünür. Doğuda köylerimizde dedelerle konuşunca görebilirsin rahatlıkla.
  • Nasıl profesor olmuş bu kafa ile ...

bilgisi olmayan birisi yeterli yorumu yapamaz

• para verseler bile yorum yapmam buna.
  • okumus derken trdeki cogu okulda okumaktan basediyorsa hakli. bizim ezberci sisteminde okuyacagina okuma daha iyi
    cunku okumak hakkinda yanlis fikir ediniyorsun ogrenme kapasiten daraliyor. ama duzgun bir egitim her turlu okumamaktan daha iyidir.
  • Eğitim sistemimiz mağlesef kafalara beton döküyor belli bir seviyeden sonra kalıplaşmış, aynı şeyleri söyleyen, aynı davranışları sergileyen insanlar yetiştiriyor. Bu berbat eğitim sisteminde okumamış adam birşeylerin farkına çok daha rahat varabilir.

Kenan Evren'i savunmak için "İnsanlara dışkı yedirmek işkence değildir, maymunlar da birbirine dışkılarını ikram eder" diyen adam eğitim sistemimizde profesör. Daha ne bekleyebilirsin bu eğitim sisteminden ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üstünlük takvadadır hocam.

• 2 üni bitirdim, hiç bir zaman okuyan, okumayandan üstündür düşüncesini benimsemedim.

Böyle şeylerle kafa yorma herkes insan.
  • Üstünlük takvadadır.

• Yav he he
  • Arkadasa katiliyorum,

konuyu acan malum parti vekili galiba

• Ezberci eğitim sistemi tehlikelidir.

• Hocam şengör dünya genelinde bir akademisyen, ödülleri, üyelikleri ve atıfları var. Yani dünya genelinde eğitim problemi var ama belli bazı yerlerde eğitimin kötülük derecesi fazla tabi.

• bir sivilce tum guzellıgı yokeder
  • Okumuş bir insan derki kimse kimseden üstün değildir insanlar efendice geçinip gitmeli aynı topraktan yaratıldık kimse nur değil kimse ateş değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Dünya devi ülkelerin hiçbirini okumamış insanlar bu günlere taşımadı.
    Düşünme yetisi köreltiliyor diye bir şey yok ayrıca eğitim görmeyen insan düşünemez bile. Bilgisi olmayan insan çok zor düşünür. Doğuda köylerimizde dedelerle konuşunca görebilirsin rahatlıkla.

Bilgi edinimdir, ezberleyerek edinilmez. Konuyu kavramak ve mantık yetisini geliştirmek ile ezberleyerek sınavdan geçmek çok farklı. Ayrıca okul denilen şeyin psikolojisi çok başka, stres ve gelecek kaygısı var, bir şeyi öğrenmekten ziyade diploma elde etme ve sınavdan geçecek şekilde çalışma var. Yani birisi bir konuya ilgi duyup sınav, stres şu bu olmadan ve ezbere yönelik değil de anlamaya yönelik araştırırsa kendini daha iyi geliştirebilir.

Akademisyen olup kahvehane muhabbeti şeklinde tartışanlar var, hem üslup hem içerik olarak, ne ne akademisyenler var, onları gördükten sonra sistemin kötü olduğu ve etiketlerin önemsiz olduğu görülüyor.Yani sistem insanı çürümeye ve robotlaşmaya götürüyor. Akademide kendini geliştirenler ise zorluklara rağmen ordan çürük çıkmamış kimselerdir, oysa akademiden bağımsız olarak geliştirmek daha kolay. Para, stres, ezberci sistem, baskı, kötü psikoloji, isteksizlik vs birçok unsur akademilerin eğitiminin kötü olmasını sağlıyor.

Oysa eğitim denilen şey bilgi ezberletmek değil, aklı çalıştırmak ve yol göstermektir. Yolu yürüyecek olan kişidir, o kişinin adına yolu akademi yürüyemez ki. Ama ezber, yolu kişi yerine yürümeye çalışıyor ve özgür düşünceyi, gelişmeyi ve bireyi yok sayıyor, herkesi aynı kalıba sokmaya çalışıyor. Kısacası eğitim iyi olduktan sonra gerekli ama kötü ise olmasa daha iyi.

• Yorumları alayım.

• Tıp okuyorum sence boş mu yapıyorum .

• Eğitime mok atıp bir profosörden alıntı yapman ne kadar da ironik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.