arkadaşlar itü mimarlık öğrencisiyim ben. malumunuz günümüzde maliyetli bir şey okumak hele bir de mimarlıksa... her üniversite öğrencisi gibi ben de bir arkadaşımla ufak tefek cep harçlığı çıkaracak işler yapmak istiyoruz.
aklımıza ilk gelenlerden bir tanesi ebay den birşeyler alıp sahibinden vs gibi sitelerde satmak. ancak bu konuda iki soru var aklımızda.
1 getireceğimiz şeyler 3 5 veya daha fazla adet olacağı için gümrükte sıkıntı olabilir mi. gümrükte takılan ürünü alabilme şansımız var mı yoksa yüksek vergi falan mı ödemeliyiz.
2 bir ara sahibinden.com gittigidiyor.com gibi siteler üzerinden satış yapan kişiler için maliye belli bir süre sonra cezalı bir şekilde yüklü vergi istiyormuş. bu doğru mu? doğruysa mesela sitede kayıt ismi için kendi adımızı kullanmasak dahi sorun oluyor mu?
ayrıca şunu getir hemen satarsın şeklinde ürün tavsiyeleriniz dikkate alınacaktır..
bir de bu ebay olayında çok sıkıntı olacaksa vazgeçebiliriz. başka ne yapılabilir. bir miktar para yatırmak gereken bir iş olabilir parayı batırma ihtimali olmamak kaydıyla..
Şunu getir hemen satarsın diyecek birisi çıkacağını sanmıyorum. Bu kadar eminse kendisi yapar, kimseye de söylemez.
Gittigidiyor, Sahibinden gibi sitelerden faturasız satış yapanlardan bir kaç kişiye ceza kesmiş Maliye.
Vergisiz 150 euroya kadar getiriliyordu yurt dışından sonra limit düştü. Fazlasını getirebileceğinizi sanmıyorum, getirilebilse herkes alıp içeride satar ama bu konuda net bilgim yok, sadece tahmin.
hiç uğraşma özel ders ver. kat kat daha fazla para kazanırsın.
özel ders vermek ve hafta sonu barlarda çalışmak(in istanbul) öğrenci için en mantıklısıdır
bir sürü fuar oluyor. bir ajansa kaydolup tanıtım işlerine girebilirsin. haftalık oluyor zaten. adama ihtiyaç olduğunda arıyorlar. günlük 40-50 lira arası para alıyorsun. ayıracak zamanın varsa güzel iş aslında.
arkadaşlar dediğiniz gibi öğrenci için en iyisi bence de tanııtım işleri ancak mimarlık okuduğum için pek mümkün gibi durmuyor. 2. sınıfa geçtim bu yıl. 1. sene gibi bir yoğunluk olursa bırakın tanıtıma gitmeyi part-time ı dışarı bile çıkamıycak durumda oluyorum ders verme işinde aslında kendime matematik ve geometri derslerinde güveniyorum ancak nasıl başlıycağım konusunda emin değilim. bu konuda deneyimi veya tavsiyesi olan olursa çok makbule geçer