Tahmin ediyorum kayıt yaparken değil de kayıt yaptıktan sonra bir kontrole girer yöksis, orda da silinmemiş olsa dahi sildirmek için başvurduğunuz için eski kayıt düşülür yeni kayıt girilir.
Ben de merak ediyorum 2 yıl önceki konularda yoksis'ten 15 veya 1 ayda siliniyor diyorlar.
Ribas0
kullanıcısına yanıt
Hocam haklısınız ama geçen seneki tyt puanım bile gideceğim Üniversite'nin çok üzerinde garanti yani. Tercihler başladığında Ağustos başlarında sildireyim diyorum. Askerlik belgesinde ogrenciliginiz bittikten 2 ay içinde şubeye gelin diyor. Belgenin geçerlilik süresi 3 ay.
Valla hocam şu uniden tercih sonuçları sonrasında kaydımı sildiremem diye endiseliyim. Çünkü şanssız bir adamım en kıytırık işlemlerde bile hep bir sorunla karşılaştım. Bu silme isini garantiye almak istiyorum
RawShed
kullanıcısına yanıt
Hocam ben de aynı şekilde çok şanssızımdır. Resmi kurumlarla ilgili işlemlerde illaki bi aksilik çıkar. Ben sonuçlar açıklandıktan sonra okulla görüşeceğim bir. Bu işlem ne kadar sürüyor bilgi alacağım.
RawShed
kullanıcısına yanıt
Ben daha önce kayıt sildirdim, yaptığınız tek şey okul kütüphanesi ve yurdu(varsa) borçsuzdur belgesi almak ardından kendi bölümünüzden ilişik kesme belgesi alıyorsunuz öğrenci işlerine gidiyorsunuz bu olayların tamamı maksimum 1 saat sürüyor.
Ribas0
kullanıcısına yanıt
Hocam danışman hocadan dekandan falan da imza Alman gerekiyormuş. Hocalar bazen olmuyormuş. Bıde benim sıkıntım şu İstanbul Üniversitesi'nde okuyorum. Okul bölündü fakülte bu yaz tasinacakmis sordum ne zaman tasinacaksiniz belli değil diyorlar. Sanssizligim her yerde hocam beni bırakmıyor
aynı üni fakat farklı bölüm olunca yine kayıt sildirmedeki gibi aynı işlemler mi oluyor
RawShed
kullanıcısına yanıt
Hocam geçen sene ben sildirdim İÜ’den. Bir mırın kırın etti 10 günü bulur dedi,çok iş varmış bilmem ne. Bu arada 10 güne kadar da kayıt süreleri bitiyordu. Gittim öğrenci işleri şube müdürüne tak bir telefon etti anında sildi. Senin için sorun olmayacaksa şimdi sildir,tercihleri bekleyeceksen de zorluk çıkarırlarsa bölüm başkanına gidersin:)
ben geçen yıl tercihler açıklandıktan sonra sildirdim dilekçe falanda yazmadım bi belge verdiler onu kütüphaneye,rektörlükte bir birim vardı oraya bide bölüm başkanına imzalattım öğrenci kimliğini verdim 10 dkda bitti çarşamba gitmiştim okula e devletten de cuma öğleden önce silindi kaydım orası da 1,5 gün sürdü öyle telaş edecek bi durum yok yani hocam rahat olun.
AlbinoluzenciA
kullanıcısına yanıt
Bunu ben de merak ediyorum. Neticede aynı üniversite olduğuna göre yine dilekçeyle sildirmek gerekiyor mu?
AlbinoluzenciA
kullanıcısına yanıt
evet hocam yine aynı işlemleri yapman gerek
xabier alonso olano
kullanıcısına yanıt
Hocam tercihleri yaptığımda sildirmeyi düşünüyorum. Ağustos başlarında, bu durumda askerlik işi sıkıntı olur mu? Öğrencilik bittiğinde 2 ay içerisinde şubeye gelin diyor da belgede.
Hocam zaten yeni bölüme kayıt olduğun an pasif öğrenci olursun. Sıkıntı çıkmaz bence. Zaten en geç ekim gibi de ders seçimi yaparsın aktif öğrenci olursun.
Cevap veren herkese teşekkür ederim
Peki ek tercihler okullar acilmadan oncemi olacak sonra mi ????? Sonucta hali hazirda üniversite okuyanlar var ve ek tercih hakkinida kullanmak isteyecek onlar ne zaman sildirecek eski okul kaydını
Şuan Üniversitede Kaydım var bu sene tekrar hazırlandım ve muhtemelen tercih yapıcam puanım kırılacak ama aklımda seneye bir daha denemek var bu sene puanım kırılırsa tekrar seneye kırılır mı ? Bu sene tercih yapıcam yani ama şuan üniversitede okuyor gözüküyorum tekrar bir daha seneye hazırlansam puanım kesintiye uğrayacak mı ?
JungleHIVJ
kullanıcısına yanıt
Hocam seneye tekrar hazirlanacaksaniz bu sene tercih neden yapıyorsunun ki? Bu sene tercih yaparsan seneye obp kırılır hocam.
PnrcmrttP
kullanıcısına yanıt
Bilgim yok hocam. Geçen sene ek tercih sonuçları 28 Eylül'de açıklanmış, bu OSYM'yi anlamakta güçlük çekiyorum. Şu tarihleri öne alsa ne olacak sanki.
Sildirmek yerine dondurabilirsiniz.
Geçen sene arkadaşım yapmıştı şöyleki; tercihini yapıyorsun tercih sonuçları açıklanıyor ve gidip kayıt sildiriyorsun .. sıkıntılı bir durum yok yani