Şimdi Ara

Üniversite Kayıt Sildirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
26.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, şu an aklıma geldi ve beynimden kaynar sular boşaldı resmen. Üniversite okuyordum zaten, bu sene tekrar sınava girdim ve çok istediğim yere birkaç gün sonra kavuşacağım. Ama tercihlerden sonra kayıt yaptırmam için önce okuyor göründüğüm Üniversiteden kaydımı sildirmem gerektiğini hatırladım. Şu an Kıbrıs'ta tatildeyim halbu ki. Bu işi Üniversiteye gitmeden sildirebilmem mümkün mü acaba? Çok çaylak bir soru oldu ama cidden keyfim bozuldu bir anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purvis -- 28 Temmuz 2017; 9:41:8 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Kayıt Sildirme

Üniversite kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, genellikle bu işlemi gerçekleştirmek için okula gitmenin gerekli olup olmadığını merak ederler. Çoğu üniversitede kayıt sildirme işlemleri çevrimiçi olarak yapılabilir, ancak bazı durumlarda okula gitmek gerekebilir.

Online Kayıt Sildirme

Birçok üniversite, öğrencilere kayıt sildirme işlemlerini çevrimiçi olarak gerçekleştirme imkanı sunmaktadır. Öğrenciler genellikle üniversitenin öğrenci bilgi sistemine giriş yaparak veya özel bir kayıt sildirme portalı üzerinden işlemlerini tamamlayabilirler. Online kayıt sildirme işlemleri genellikle hızlı ve kolaydır.

Okula Gitmeden Kayıt Sildirme

Öğrenciler, bazı durumlarda üniversiteye gitmeden de kayıt sildirebilirler. Bu durum genellikle uzaktan eğitim programlarına kayıtlı öğrenciler için geçerlidir. Uzaktan eğitim öğrencileri, dersleri çevrimiçi olarak aldıkları için kayıt sildirme işlemlerini de çevrimiçi olarak gerçekleştirebilirler.

Okul Gitmek Gerektiği Durumlar

Bazı durumlarda, üniversite kayıt sildirme işlemleri için okula gitmek gerekebilir. Bu durumlar şunları içerir:

• Öğrencinin üniversitede borcu varsa
    • Öğrencinin disiplin soruşturması altındaysa
    • Öğrencinin kayıt sildirme işlemine ilişkin ek belgeler sunması gerekiyorsa

Kayıt Sildirme Süreci

Kayıt sildirme süreci üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir. Genellikle aşağıdaki adımları içerir:

1. Öğrencinin kayıt sildirme talebinde bulunması
    2. Üniversitenin talebin işlenmesi
    3. Öğrencinin kayıt sildirme işlemini tamamlaması

Kayıt sildirme talebi genellikle öğrenci bilgi sistemine giriş yapılarak veya bir kayıt sildirme formu doldurularak yapılabilir. Üniversite talebi işledikten sonra öğrenciye bir kayıt sildirme formu veya işlemi tamamlaması için başka talimatlar gönderebilir.

Kayıt sildirme işlemi tamamlandıktan sonra öğrencinin üniversite ile resmi bağlantısı kesilir. Öğrenciler daha sonra yeniden kayıt olmak isterlerse yeni bir başvuru yapmaları gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pazartesi arayacağım ama bence de mümkün değil gibi. Peki tercih sonuçlarından sonra kayıtlar ne zaman başlar sizce?
  • moruk odtüde bile internetten kayıt sildirdim ben
  • Okula gitmeden sildiremezsin,telefonla olaydi bikac kisinin kaydini coktan silmistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu işi tercihten sonraya bırakmaman gerekiyordu.
    muhtemelen bu konuda başın ağrıyabilir.
    bu sene tutturacağın üniye girememe ihtimalin var baya.
  • takao0 T kullanıcısına yanıt
    Uyarın için teşekkürler ama benim gibi çoğu insan tercihleri bekleyip öyle sildiriyor. Benim tek sıkıntım Türkiye'de olmamam. En kötü ihtimal uçak masrafı yapmam gerekecek ama başka yolu var mı merak ediyorum.

• Saçmalama yav niye başı ağrısın herkes sonuçlar açıklandıktan sonra sildiriyor kaydı okula gidip bi kaç yere kağıt imzalatıyosun 1 gün içinde bitiyo genelde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite Kayıt Sildirmek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BauschLomb B kullanıcısına yanıt
    İnternetten kayıt olunuyor da, kayıt siliniyor mu bilmiyorum. Umarım şakasına yazmamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purvis -- 28 Temmuz 2017; 10:42:36 >
  • To The Future T kullanıcısına yanıt
    Evet dostum, en fazla 1 saatlik işlem olduğunu biliyorum. Ama işte.
  • Vekalet vererek oluyordur belki. Öğrenci işlerini arayıp öğrenebilirsin.

• Kabız Civciv K kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım bazı Üniversiteler vekaletle kayıt siliyormuş. Arayıp soracağım, çok teşekkür ederim fikir için.
  • Yok hocam harbiden internetten sildirdim ya

• quote:

Orijinalden alıntı: BauschLomb

Yok hocam harbiden internetten sildirdim ya

Nasıl becerdin len

Hocam şaka bir yana internetten kayıt sildirdiysen efsane olursun

Ben sorduğumda öyle bir şey yok demişlerdi

• Moruk tam 33 kere metu.edu.tr yaziyosun sonra 250 kere ogrenci islerini arayip oraya gelemeyecegini soyluyosun sonra link veriyolar siliyosun onlari tekrar arayip onaylatiyosun

• uzaktan kayıt silme işlemi yaptıranlar detayları paylaşabilir mi ? öğrenci işlerinden birine vekalet vererek yapacagım, kişinin tc si lazım olur mu veya örnek olan var mı elinde ?
  • serkanarch S kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum, foruma uzun süredir girmiyordum yeni gördüm afedersin. Umarım sorununu halletmişsindir.

Ben notere gidip arkadaşımın tc bilgilerini vererek vekalet verdim. Ve noterin bana vermiş olduğu imzalı vekalet belgesini arkadaşıma yolladım. Daha sonra arkadaşım da okula giderek benim adıma kaydımı sildirmişti.
  • To The Future T kullanıcısına yanıt
    Bitmedi benim işte dilekçe verdim dekana imzalatacağız dediler kurul toplanacak orada kabul alacak dediler.Bizim üniversite en tembellerden birisi herhalde herkes 1 saatte sildirip diplomasını almış.Ayrıca imzalattırıyormuşuz 14 yere dedim o eskidendi dediler çok bilmişler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Purvis kullanıcısına yanıt
    Düşünmen yeter saolasın, bende yazayım nasıl yaptığımı faydalansın gelenler;

Dİrek öğrenci işleri müdürüne vekalet verdim okul kıbrıs ta ben istanbul, burdan dikelçe ve vekaleti postaladım, onlarda kaydı silip diplomaları alıcı ödemeli kargoladılar halloldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.