Şimdi Ara

üniversite kayıt dondurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba hocalarım arkadaşlarım ben şu an selçuk üniversitesinde hemşirelik okuyorum 2. Dönemide bitirdikten sonra seneye 3. Ve 4. Dönemler için kaydımı dondurmak istiyorum 01.01.1995 doğumluyum kaydımı dondurdugum zaman askerliğimi okuduğum için tecil ettirmiştim o düşermi askere gitmek zorunda kalırmıyım birde okudugum için saglık sigortası ailemin üzerindeydi dondurdugum için oda düşermi aylık 40 lira öder miyim

Gelecek yıl evde 1 sene pinekleyerek tekrar üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum kazanırsam bir sıkıntı çıkar mı

Birde kayıt dondurma nasıl oluyor şartlar nelerdir çok zor birşeymidir

Cevaplarsanız çok memnun olurum teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasannha

Merhaba hocalarım arkadaşlarım ben şu an selçuk üniversitesinde hemşirelik okuyorum 2. Dönemide bitirdikten sonra seneye 3. Ve 4. Dönemler için kaydımı dondurmak istiyorum 01.01.1995 doğumluyum kaydımı dondurdugum zaman askerliğimi okuduğum için tecil ettirmiştim o düşermi askere gitmek zorunda kalırmıyım birde okudugum için saglık sigortası ailemin üzerindeydi dondurdugum için oda düşermi aylık 40 lira öder miyim

Gelecek yıl evde 1 sene pinekleyerek tekrar üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum kazanırsam bir sıkıntı çıkar mı

Birde kayıt dondurma nasıl oluyor şartlar nelerdir çok zor birşeymidir

Cevaplarsanız çok memnun olurum teşekkürler

Düşer tabii ki, evine askerlik kağıdı gelir ama sen yaşadığın şehirdeki askerlik şubesine gidip tecil ettirebilirsin kendin kişisel olarak. 93 doğumluyum ben de 2011 de girdim üniye. 3. ve 4. dönemlerde yani 2012 de kaydımı dondurdum. Okul başladıktan bi süre sonra askerliğin tecili geçersiz oldu ve askerlik kağıdı geldi. Gittim askerlik şubesine +5 yıl tecil ettirdim kendim. Galiba 2019 ya da 2017'ye kadar tecil süresi vermişlerdi bana. 2 kere kendin kişisel gidip tecil ettirme hakkın var, bunların bittiği sürenin sonunda seni ne mazeretin olursa olsun askere alıyorlar. Dondurduğun için -hala bir okula kayıtlı olduğun için- sağlık sigortasına bir şey olmaz, okuyor muamelesi görürsün. Ödemezsin ama şu sgkdan borçlu çıkma olayı var, onu araştır siteden sorgulatabiliyordun sanırım onu sorgulat.

Çıkmaz, kazanırsan dondurduğun okula gidip kaydını sildirirsin. Sildirmeden önce akts çıktını al da kazandığın yerde yök tanımlı ortak 1. sınıf derslerini saydırırsın 1-2 tane, yeni gittiğin üniversitede onları almazsın.

Dondurma için geçerli bir sebebin olmalı. Ben fakirlik belgesi (muhtardan aldım fakir zengin olmana bakmıyor) alıp okula götürmüştüm. Öyle donmuştum, harcı ödeyemem diye dondu okuldaki kaydım. Heyet raporum, sağlık sorunları vs de olabilir. ''Tekrar hazırlanacağım'' dondurma nedeni olamıyor ne yazık ki. Ben fakirlik belgesi alıp okulu dondurup evde hazırlandım tekrar ve kazandığımda dondurduğum okuldaki kaydımı sildirdim. Hiçbir şey bulamazsan ders seçimi yapma, otomatik olarak kaydın askıya alınıyor. Ya da ikinci öğretimsen harcı yatırma, askıya alınıyorsun.

• Öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. gerçekten bebi çok çok bilgilendirdin .d ben harc ödemiyorum 1. 2. Öğretim yok bölümümde yinede muhtarlıktan fakirlik belgesi alsam işini görürmü ? Birde fakirlik belgesi almanın bit şartı var mı vermeme gibi bit durum olabilir mi ?

Gerçekten çok teşekkür ederim

• quote:

Öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. gerçekten bebi çok çok bilgilendirdin .d ben harc ödemiyorum 1. 2. Öğretim yok bölümümde yinede muhtarlıktan fakirlik belgesi alsam işini görürmü ? Birde fakirlik belgesi almanın bit şartı var mı vermeme gibi bit durum olabilir mi ?

Rica ederim, ne demek. Ben 1. öğretimken yani harç ödemezken aldım fakirlik belgesini, işimi görmüştü. Kabul etmişlerdi yani. Hayır, muhtarlar sorun çıkartmıyor o konuda. İşine geliyor çünkü fakirlik belgesi almak 5 lira. Fakirlik belgesi almak bile parayla :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: machine man

quote:

Öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. gerçekten bebi çok çok bilgilendirdin .d ben harc ödemiyorum 1. 2. Öğretim yok bölümümde yinede muhtarlıktan fakirlik belgesi alsam işini görürmü ? Birde fakirlik belgesi almanın bit şartı var mı vermeme gibi bit durum olabilir mi ?

Rica ederim, ne demek. Ben 1. öğretimken yani harç ödemezken aldım fakirlik belgesini, işimi görmüştü. Kabul etmişlerdi yani. Hayır, muhtarlar sorun çıkartmıyor o konuda. İşine geliyor çünkü fakirlik belgesi almak 5 lira. Fakirlik belgesi almak bile parayla :D

Anladım hocam ilginiz için çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.